navigation
search

Help! verliefd op iemand anders!

Je dacht dat je de liefde van je leven al gevonden had. Helaas kan het iedereen gebeuren: je aangetrokken voelen tot iemand anders. Aan de ene kant misschien best leuk, want verliefd zijn is een heerlijk gevoel. Maar als je een partner hebt kan dit onwijs rot zijn en je kunt er verschrikkelijk van in de war raken.

Waarom worden we verliefd op een ander?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je ineens een ander persoon in je leven veel leuker vindt dan je partner. Een van de voornaamste redenen is dat je relatie gewoon niet ‘lekker loopt’. De verliefdheid is al een tijdje verdwenen en alles binnen je relatie wordt een routine.

Jullie leven samen wordt te vanzelfsprekend en de spanning ontbreekt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een periode van stress of onzekerheid hebt, waarbij je het gevoel kan krijgen dat je lover je niet voldoende kan helpen. Vaak zie je dan dat mensen in zo’n periode heel erg naar iemand anders toe trekken en dus verliefd kunnen worden.

Of je nou aan het begin van je relatie zit of al langer samen bent, het blijft hoe dan ook hartstikke rot. Je kunt het gevoel van overspel krijgen, of je kunt je zorgen maken over je toekomst. Heel belangrijk is dus om te weten wat je kunt doen aan je verliefdheid.

Wat kun je doen aan verliefdheid?

Het allerbelangrijkste is dat je goed gaat nadenken over je huidige relatie. Ben je gelukkig met je partner en zou je hem of haar kunnen missen? Is ’t het waard om je huidige partner te laten vallen voor die nieuwe verliefdheid? Wil je met je huidige geliefde oud worden of zie je geen toekomst? Allemaal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen.

Heb je ervoor gekozen om bij je huidige lief te blijven omdat hij toch wel heel erg veel voor je betekent? Dan is het goed om te weten dat verliefdheid op de andere persoon ook over kan gaan. Belangrijk is wel dat je de boot een beetje afhoudt en probeert niet teveel met deze persoon in aanraking te komen. Anders ga je hem of haar alleen nog maar leuker vinden en hou je de verliefdheid in stand.

Je relatie herstellen

Wat ook belangrijk is om op zoek te gaan naar de oorzaak van je verliefdheid op een ander. Is het echt de sleur of iets anders? Ben je achter de oorzaak, dan is het goed om te gaan werken aan je relatie. Ga eens een weekend weg en verras je partner meer met kleine dingetjes. Neem het heft in eigen handen om je relatie te redden!

Je relatie verbreken

Lukt het echt niet meer? Heb je het gevoel dat je de relatie niet kunt herstellen en wil je er misschien een einde aan maken? Lees dan ‘Verliefd op een ander: Wat te doen?‘ voor uitgebreide tips. Je beeindigt een relatie immers niet zomaar!

Meer lezen over vreemdgaan en overspel

In onderstaande boeken vind je inzichten, tips en ervaringen omtrend overspel en vreemdgaan.

Nóg meer tips!

Sanne Meulemans

Sanne Meulemans

Sanne (26) is een gezellige hippe mama en oprichter van het leuke DIY blog Gras Tussen Je Tenen.

Zo wordt succesvol leven een eitje.

Klopt, de woordspeling is flauw. Maar het is wel waar. Lees ons gratis eBoek met tips voor een leuker leven.


Reacties

 • anoniempje says:

  ik heb een vriend is wat ouder als ik ben. We hebben nog niet zo lang een relatie (3maand) Hij ligt nu midden in de scheiding. Hij is helemaal in de war om wat zijn (ex-vrouw) allemaal zegt. Hij zegt dat ie echt voor mij kiest en daar geloof ik ook in. Alleen ik heb er zo veel moeite mee. Ook hij ik wil er voor hem zijn. Maar wat moet ik doen???

 • marrie says:

  Pfft, zo herkenbaar allemaal.
  Mijn man en ik hebben een ‘oke’ huwelijk. Het spat er niet van af (van zijn kant vaak wel) maar we zijn best gelukkig.
  Onlangs in een zeer zware periode terechtgekomen.
  Al twee jaar ben ik ontzettend verliefd op een vriend van ons. Hij is getrouwd en heeft twee kindjes. Opzich was het allemaal niet zo erg, maar nu komt hij in onze woonplaats wonen. Ook verschijnt hij op steeds meer plekken waar wij vaak komen.
  Ik krijg het heel warm als ik aan hem denk. Ik weet niet wat hij voor mij voelt, maar ik heb het gevoel dat alles wederzijds is.
  Ik wil mijn huidige man niet verlaten, hij is echt heel lief en zorgzaam. Alles ligt meer aan mij, maar ik ben wel toe aan wat spanning. Toch is het me niet alles waard..

  Afstand nemen is denk ik het beste, maar o zo lastig! Ik verlang zo naar hem!

 • Kristel says:

  Ik (25) zit met hetzelfde probleem en het is nogal uit de hand gelopen. Heb een relatie van 4,5 jaar met een super lieve en knappe vriend die mij aanbidt en genoeg aandacht geeft. We wonen begin die jaar samen en hij heeft super goede baan. De omgeving vindt ons het ideale stel. Kortom alles koek en ei. Totdat ik dus iemand 3 maanden geleden ben tegengekomen die ik vaag kende van uit mijn jeugd. Ik raakte in de kroeg met hem in gesprek en merkte dat ik daarna in de war was. Een beetje een onbeschrijfbaar gevoel hield ik er aan over. Maar ik wilde hem wel beter leren kennen gewoon ‘als vrienden’. Ik heb namelijk wel meer mannelijke vrienden. Helaas had ik beter naar mijn gevoel moeten luisteren, want dit bleek het begin van een verliefdheid te zijn.

  In plaats van het gelijk af te kappen heb ik een paar keer met hem afgesproken (heel veel gepraat, maar ook gezoend en aangeraakt) en bleek hij nog veel leuker te zijn dan ik in eerste instantie dacht. Ik werd smoorverliefd en tegelijkertijd super ongelukkig tegenover mijn vriend. In het begin zei hij dat ik voor mijn vriend moest gaan, want hij kwam net uit een relatie en was daar ook nog meer in de knoop. Maar nu zijn we drie maanden verder en is hij dus ook verliefd geworden.

  Ik voel me zo schuldig naar mijn vriend, die zo lief voor mij is en waar alles goed mee zat voordat ik deze jongen leerde kennen. Ik denk constant ‘hij verdient mij niet’ ‘niemand verdient een vriendin die vreemdgaat’, ik voel me een vreselijke vriendin en ik ben totaal in de war. Ik ben ook nog eens gestopt met mijn studie en het kan zijn dat door de stress ik open stond voor deze verliefdheid.

  Vanavond spreek ik hem weer en moeten we denk ik maar beter het contact verbreken, want ik voel me doodongelukkig omdat ik weet dat ik niet eerlijk ben tegen mijn vriend. Daarnaast moet ik ook met mijn studie/aankomende baan alles op een rijtje zetten. Ik durf het ook niet te vertellen dat ik verliefd ben geworden, omdat ik denk dat hij mij gelijk de deur wijst (en misschien wel terecht).

  Of moet ik dat risico nemen aangezien eerlijkheid en vertrouwen toch de belangrijkste basis is in een relatie???

 • Moi says:

  Hopeloos geval, ik heb echt precies het zelfde probleem als jij, alleen heb ik het al een stapje verder laten komen. Ik ben nu al bijna een jaar verliefd op iemand anders. Ik heb hem pas 4 maanden bewust niet gezien, nu heb ik hem afgelopen vrijdag weer gezien en het is weer helemaal raak.
  Ik woon nu inmiddels een half jaar met mijn vriend samen,we hebben 5 jaar een relatie (ik ben 22). ik dacht dat de verliefdheid wel over zou gaan maar dat gaat het dus niet.
  Ik heb eigenlijk echt geen tips voor je maar weet in ieder geval dat je niet alleen bent.
  Ik ga vanavond met de derde persoon praten e hem alles vertellen, ik hoop dat dat misschien wat duidelijkheid verschaft.

 • Hopeloos geval says:

  hallo,

  ben een jongeman van 18j en zit met het volgende probleem.
  Kheb inmiddels een relatie van 2,5 jaar met mijn vriendin die ik graag zie. alles is altijd goed verlopen en we hebben nooit eigenlijk zware ruzie gehad of dergelijk.
  we zijn alletwee altijd over ons oren verliefd geweest op elkaar en waren van plan binnen een maandje samen te gaan wonen. het probleem is dat ik nu ongeveer een goei jaartje aan het werken ben en er een paar weken geleden een meisje is komen werken bij mij die ik inmiddels wel zie zitten. we komen goed overeen en kvoel die kriebels van vroeger weer in men buik die bij mijn huidge vriendin een beetje vervaagd zijn.
  het probleem is dat ik niet weet of ik dit alles wil opgeven.. we hebben zowat alles gekocht al voor alleen te wonen en bijna bij iedereen geïnformeerd voor huisje etc. etc.
  wat moet ik nu doen? ik weet ook niet of het andere meisje echt wel interesse voor mij heeft maar uit haar reacties en de blikken die ze me af en toe geeft af te leiden denk ik het wel :( help mij alstublieft want ik ben radeloos…

 • Secret says:

  Hallo
  Ik weet eigenlijk nog niet zo zeer of ik echt een probleem hem, maar ik heb nu 3 jaar lang een relatie en hij heeft mezelfs ten huwelijk gevraagt, ik heb altijd tegen hem gezecht dat ik dat wou en nu gaat het ook gebeuren. Alleen staat er een ding in de weg. Een groot geheim dat ik bij me draag..
  Mijn vriend heeft sinds kort weer contacht met zijn broer en hij woont daar nu ook tijdelijk. En ja ik vondt het wel zo netjes om kennis te maken met deze broer. Helaas was dit niet zo goed idee, de eerste blik was al genoeg. Hij had alles wat mijn vriend niet heeft. Tuurlijk ik hou van mijn vriend ziels veel alleen is hij gewoon zo nuchter en als er wat met er is dan weet hij gewoon niet wat hij moet doen omdat ik zelf erg gevoelig ben en niet erg sterk in mijn schoenen sta en ja als ik dan weer eens een huibui had dan was het van oow wat is er nu weer.. En ja zo is het al 3 jaar zo omdat ik gewoon geen afstand van hem kan nemen. Alleen sinds ik zijn broer heb gezien en heb geproken lijk ik wel geen genoeg van hem te krijgen, ook zie ik me het al helemaal voor me met hem later :S Dit kan toch niet ik wil dit ook niet hoe kan dit ik wordt stapel gek hoe kan dit toch ik wil gewoon kunnen genieten van mijn vriend ik wil hem ook geen pijn doen maar die jongen maakt me letterlijk gek in mijn hooft alles wat hij doet hoe die kijkt ik wordt er gek van, en het ergste is nog dat ik denk dat het wederzijds is dat hij misschien ook wat voor mij voel, ik hoop dat iemand hier advies heeft voor me en wat ik kan doen want ik wordt gewoon gek van die vlinders in me buik omdat het gewoon niet eerlijk is tegenover me vriend :S

 • Its Me says:

  HELP :(

  ik heb een relatie met A en nog niet zo lang samen een huis gekocht, maar sinds kort date ik met een ander B en ik ben enorm verliefd, ik kijk uit naar elke keer ik haar zie en zou echt meer willen met haar, MAAR ik zie men vriendin nog graag en hebben samen veel meegemaakt, maar het lijkt of men leven over is , En nu met die nieuwe verliefdheid heb ik terug zin in het leven, maar zij weet niet dat ik een relatie heb , ik heb schrik dat als ik dat zeg dat ik haar ook kwijt ben , maar langs de andere kant wil ik men vriendin ook niet kwijt …

 • ik says:

  hai

  ik ben nu 8 jaar samen met mijn vriend ben verliefd geworden op een ander mijn vriend weet alles maar heb gezegt dat ik tijd voor mijn zelf nodig heb maar weet niet wat ik wil wil ik mijn relatie van 8 jaar opgeven voor een verliefdheid die andere jongen vindt mij ook leuk en geef me hele lieve aandacht hoe weet je welke keuze je kan maken

  kan iemand me helpen!!

 • meisje van 23 says:

  Hallo, ik heb al vier en een half jaar een relatie met mijn vriend en ik dacht dat alles goed ging maar nu weet ik het niet meer.
  Ik werk sinds een half jaar voor een klein bedrijf en moest heel vaak samenwerken met mijn baas. Ik merk dat ik steeds vaker aan hem (mijn baas) moet denken. Het gekke is dat ik hem eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk vind, maar toch heb ik nu gevoelens voor hem. Hij is heel aardig voor mij. Niet klef of zo maar wel attent en hij is intelligent en een beetje anders dan de meeste gewone mannen. Wat ook vreemd is dat hij 18 jaar ouder is als ik. Als ik nu naar mijn vriend kijk denk ik soms is dat nu de man met wie ik de rest van mijn leven samen ga zijn? En dan denk ik aan mijn baas en dan weet ik dat ik liever met hem zou zijn.
  Hij heeft nooit laten merken dat hij iets speciaals voelt voor mij maar ik ga nu zowieso twijfelen aan mijn relatie met mijn vriend.
  Ik denk dat mijn vriend met mij wil trouwen en ook kinderen wil. Maar als ik daaraan denk krijg ik het benauwd. En dat is ook zo raar dat ik het nooit benauwt krijg bij mijn baas. Ik denk dus dat ik op mijn baas verliefd ben en dat ik het moet uitmaken met mijn vriend, wat moet ik doen?
  O ja mijn baas is 1,5 jaar geleden gescheiden en laats zij hij dat hij weer toe was aan een nieuwe relatie (daar bedoelde hij niks mee hoor, hij zij het tijdens de lunch met andere collegas erbij). Als ik hem mzou willen moet ik snel zijn want anders gaat hij met een andere vrouw en als ik daaraan denk word ik heel somber.
  Ik ben dus ook in de war, wie wwet wat ik moet doen?

 • GreyMystic says:

  hallo mensen, ik ben verliefd op iemand, echter het gevoel dat ik van hem hou. Maar het is nu zo dat ie zelf zijn gevoelens niet weet, dan zegt dat hij iemand anders leuk vind terwijl hij dingen met mij doet (een aantal keren). Dus ben ik erg door de war, wat moet ik doen? ik snap hem nu helemaal niet meer en ben erg door de war.

 • Harm says:

  Volg je hart maar weet dat je hart niet altijd gelijk heeft.

 • AngelDemon says:

  hoi, ik heb een relatie van 3 a 4 maanden, ik ken iemand waarmee ik goed kan opschieten en veel lol kan maken maar krijg tegelijkertijd gevoelens voor hem, ik ben heel gelukkig met mijn vriend, maar begin meer en meer twijfels te krijgen… Wat moet ik doen?

 • Geheimpje says:

  Wat een reacties zeg, dit onderwerp moet heel erg leven. Zelf heb ik ooit mijn geheim geplaatst op Topgeheimen. Ik moest zeggen dat het enorm opluchtte en uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om op basis van de reacties toch door te gaan met mijn relatie. Naar een jaar ben ik nu weer helemaal happy, het was een tijdelijke verliefdheid.

 • Jan says:

  Ook ik ben uiteindelijk in de valkuil beland, heb al 27 jaar een relatie, waarvan 15 jaar getrouwd. mijn vrouw heeft een aandoening aarbij ze veel hulp nodig heeft, en in huis tot weinig in staat is.al 17 jaar doe ik alles, van werken, huishouden, de kinderen verzorgen,boodschappen, eten, haar steunen als ze het niet meer ziet zitten, noem maar op. nu heeft zij op haar therapie een andere vrouw leren kennen, dat is haar beste vriendin geworden. in het begin had ik geen klik met haar, maar toen ik met haar naar het ziekenhuis ben geweest omdat haar vriend haar in elkaar gemept had, is het contact wat beter geworden. in mijn eigen relatie is qua gevoel, het houden van niks mis,toch ervaar ik naar die ander iets wat ik al 15 jaar niet gevoeld heb: kriebels in mijn buik, steeds maar aan haar denken, typische verliefdheid. in het begin dacht ik dat het wel over zou gaan, maar nee, het werd steeds sterker. ik heb het gevoel alsof ik mijn vrouw bedrieg , zelfs al is er nog helemaal niets gebeurd tussen die ander en mij. ik weet dat ze mij ook leuk vind, alleen niet percies in welke mate. weet niet zo goed raad met mijn gevoelens op dit moment, ik kan eigenlijk bij niemand terecht. aan de ene kant staat mijn vrouw, die het leven alleen echt niet aankan,aan de andere kant staat die ander, een vrouw die ook de nodige sores heeft meegemaakt, maar die sterker in haar schoenen staat. in het midden sta ik dan, en weet niet waar ik heen moet…

 • cheyenne says:

  Ik heb al bijna 3 jaar een geweldige relatie waarvan we nu net een maandje getrouwd zijn.
  Tuurlijk hebben we zo onze probleempjes, wie niet? Maar verder is het gewoon heel fijn met hem. Krijg nog steeds vlinders van hem, de sex is super, we kunnen samen lachen huilen, praten echt alles gewoon.
  Alleen ben ik heel heel heel erg verliefd op een ander en ik hou ook heel veel van deze jongen. Ik ken hem al 12 jaar en ben al 12 jaar stiekem verliefd op hem, maar hij had al deze tijd een relatie en daar wilde ik nooit tussen gaan zitten. Dus zijn we altijd hele goede vrienden geweest, maar nu is zijn relatie over en heeft hij opgebiecht dat hij ook altijd al verliefd op me is geweest, maar dat hij bang was om onze bijzondere vriendschap op het spel te zetten.
  Inmiddels zijn we heel open en eerlijk geweest over wat we voor elkaar voelen en het voelt allemaal zo geweldig met hem dat ik niet meer weet wat ik moet doen. Want zoals ik al eerder schreef heb ik met mijn man ook een hele fijne relatie….
  Help…..

 • Mara says:

  hallo,
  ik ben 20 heb nu bijna 2 jaar een relatie en we wonen 1 jaar samen. Hij is ontzettend lief en geduldig en ik hou ontzettend veel van hem. Het is alleen saai, de seks is wel okee maar het boeit me niet. Ook het samenleven gaat af en toe volledig langs mekaar heen. Ik ben nu 3 periodes van ongeveer 2 weken alleen geweest doordat hij op vakantie ging en het bevalt me steeds beter.

  Nu heb ik een paar weken geleden een jongen ontmoet met wie het gigantisch goed klikt. Direct hadden we contact met elkaar alsof we elkaar al jaren kennen, de meest diepe onderwerpen komen naar boven en ik kan daar eindelijk mijn gevoelens over uitspreken. Een daarvan is mijn vroege kinderwens. Ik ben jong en doe een hoge opleiding, maar ik verlang zo ongelofelijk naar een kindje. Het probleem is dat ik dat nu financieel niet geregeld krijg en dat het niet in deze maatschappij past. Die jongen enkele jaren ouder en heeft het wel al goed voor elkaar.

  Ik probeer nu deze gevoelens van ongelofelijk grote interesse om te buigen naar vriendschappelijke gevoelens. Ik wil ook niet direct voor hem gaan, maar deze opvlieger heeft er wel voor gezorgd dat ik me nu heel sterk afvraag of ik wel verder moet gaan met mijn huidige vriend. Het gaat zo goed tussen ons, er is alleen geen spanning, geen passie. Er mist iets en ik fantaseer al tijden over andere jongens. Moet ik hiermee doorgaan? Ik hou zoveel van hem maar ik ben bang dat het alleen nog maar erger wordt. Ik ben bang dat ik spijt krijg als ik het uit maak. Ik weet niet hoe ik dit op een rijtje moet gaan zetten…help!

 • Dreamer says:

  6 jaar samen, huis gekocht, 2 kindjes… Ik ben verliefd op een anders waarsch. omdat ik de aandacht van mijn huidige partner mis… Heb het verteld, niks gebeurd tussen ons maar zou het graaaag willen. Die ander is ook verliefd op mij en geeft aan kinderen geen probleem te vinden. Mijn vriend en ik zijn nu in relatietherapie maar ik kan alleen nog maar aan die ander denken. Wat is een goeie keuze, hoe lang moet ik wachten tot ik het zelf weet?
  Wil iemand ook zijn ervaring delen nadat hij of zij heeft besloten bij zijn partner weg te gaan?
  Is het het waard? Wordt je gelukkiger?

 • Kenneth says:

  Ik ben 16 jaar en heb 6 maanden een vaste relatie, maar er is een meisje die ik enkel in de zomer zie en waar ik telkens weer sterke gevoelens voor krijg.
  Als ik haar meer zou zien zouden we waarsschijnlijk al een tijd een relatie hebben maar door de lange afstand is dit moeilijk.
  Ik ken haar nu 5 jaar en het is nu al 5 zomers hetzelfde lied.
  Ik moet haar maar zien of ik twijfel weer over mijn huidige relatie.

 • Moi says:

  Hello,

  Hoe ga je ermee om als je van iemand anders houdt alleen deze persoon kiest na 3 maanden toch om terug te zijn naar zijn partner en kinderen?? Hij houdt niet meer van zijn vrouw maar van mij?? Hij heeft aan zijn vrouw kenbaar gemaakt dat hij van iemand anders is gaan houden.. en toch kiest hij voor haar

  • boudi says:

   hoe ben je hem tegen gekomen? was het ook voor hem een goed “moment” of juist niet?

 • Nathalie says:

  hallo meisje3

  ik weet het hoe kut kan het leven zijn soms, ik heb ook een vriend bijna 7 jaar en gaan trouwen eind juli tegelijker tijd heb ik echt een dubbel gevoel, het gaat niet altijd even lekker in onze relatie, ik ben wel niet verlieft op een ander, wel geweest vorig jaar (nu niet meer)
  maar ik wij hebben zoveel voor het huwelijk betaald, dat ik denk zullen maar zien waar het schip strand of wat moet ik, het lijkt wel of ik niet voor me zelf op te komen…of ik het maar allemaal over me heen moet laten komen…
  tegelijker tijd ook in gedachten van wat zullen mennsen denken, als ik de knoop door zou hakken, en we hebben ook twee kids waardoor het vindt ik ook wat lastiger wordt, maja moet je daar naar kijken ik denk van niet eigenlijk maar ja, vroeg of laat moet je wel een keuze maken of je blijft bij jij je huidige relatie of je waagt het nieuwe leven sucses

  gr

 • Meisje3 says:

  ik heb het ook sinds kort. Ik ben over mijn oren verliefd op een ander. Maar heb al 5 en een half jaar een relatie en we hebben ons voorgenomen te gaan trouwen. Maar sinds dat moment ben ik alleen maar vreselijk gaan twijfelen of ik dat wel echt wil. Ik hou heel veel van mijn partner maar de passie is er niet. Ik wil hem ook geen pijn doen. Ik ben nog niet vreemdgegan maar weet wel dat die ander mij ook wel interessant vindt. Wat moet ik doen het negeren of toch gaan voor een nieuw leven. Ik heb tot nu toe altijd voor de veilige weg gekozen, maar tijdens die weg zo vaak getwijfeld of dit het wel was. pff en dan nu ook nog die verliefdheid erbij, ik voel me heerlijk en tegelijkertijd verschrikkelijk…

 • Clef says:

  Ik ben een man van 21, mijn (ex)vriendin van 20 jaar heeft het een maand en een half gelegen uitgemaakt omdat ze zich niet meer zo aangetrokken voelde tot mij, ze begon te fantaseren over anderen, ze vindt dat we te vroeg zijn beginnen verkeren,ze vond dat we leefden als broer en zus (door dat ze nooit zin had in seks..).

  Doordat we al 5,5 jaar verkeerden zat ze met de twijfels hoe het anders zou geweest zijn, wel wil ze nog contact met mij (maar ik vraag me af of ik dit moet doen om haar vlinders aan te wakkeren of haar net zo weinig mogelijk te horen?). Ook zei ze me dat ze alles perfect zou hebben bij mij maar dat dit alles nu wringt. (een half jaartje geleden heeft ze zich ook zo een week gevoeld maar kwam na een week toe te geven dat ze me graag zag…) Zij denkt dat we verkeerden uit gewoonte.

  We waren elkaar eerste waarmee we seks hadden, ik heb voordien een korte relatie van 5 maand gehad maar dit heb ik snel uitgemaakt, ik ben haar eerste serieuze liefde.. Nu mijn vraag naar U toe, denkt u dat het mogelijk is om met je eerste serieuze liefde eeuwig door te gaan of loopt dit sowieso fout? Volgens mij had ze ook minder zin doordat ze thuis zeer veel stress heeft (financieel moet ze voor alles werken in het weekend want ze studeert nog, haar ouders zijn gescheiden en verder heeft ze last van haar blaas (moet veel plassen maar dokters vinden oorzaak niet) en nam ze de pil, ook waarschijnlijk omdat we de passie een beetje hebben laten uitdoven.

  Ik kan er perfect mee leven dat ze mijn enige zou zijn omdat ik weet dat ik haar wil en ik besef ook dat het verleidelijk lijkt (ik heb kansen gehad maar ik weet dat ik haar wil) eens met een ander seks te hebben enzo, maar ik weet ook dat dat film is, dat ik het met haar perfect had en dat dit allemaal kan terug komen maar dan spannender en spontaner.. Of moet ik haar eerst de kans geven dat ze eens een ander geprobeerd heeft en zo de kans lopen dat ik haar nooit zal terug hebben? Maar hierbij heb ik schrik dat ze daar wel zin gaat in hebben en dat een ander nu een streepje voor heeft omdat hij nieuw zal zijn en ik gewoonte, het eerste jaar zal het bij een ander spannend en spontaan zijn omdat alles zo nieuw is, maar ik heb de kans niet meer gekregen om nu qua seks een nieuwe aanpak te nemen. (heeft u tips hoe ik dat best nu kan aanpakken zodat ze het nog eens wil proberen met mij? Of moet ik nu terug voor haar vechten?

  Ze zei me dat ze eerst terug wou leven voor ze haar gaat settelen (maar dat kan ze soms hebben dat ze plots is wil uitgaan of dingen doen, maar uiteindelijk na een keer is dat voorbij want ze is vrij stil en niet het grootste fuifbeest.. dus hierin zal ze hervallen.. Ondanks dat er nu wel andere mannen contact zoeken via netlog, facebook,.. dit zal in mijn ogen een pure flirt zijn.Ook zag ik haar gisteren zat haar amuseren met een vriendin, terwijl ze dit anders nooit zou doen..

  Denkt u dat dit kan goedkomen en dat we daar later dan geen problemen meer over krijgen? Soms hoor ik dat eens een breuk het niet meer goed komt en anderzijds kan dit ons toch versterken? Of zal ze me later hierdoor gaan bedriegen om het te weten? Ik geloof er alvast in dat het kan want ik heb dezelfde gedachte gehad maar ben hierover geraakt.. of ben ik naief… maar ik voel gewoon dat ik het moet proberen (ik hoop gewoon dat ze niet met een ander zal zijn…) want dan kan het voor atlijd verloren zijn en ook op gebied van seks gaat het dan wringen, maar moet je echt meerdere partners hebben gehad, ik vind persoonlijk dat ik het kan om met 1 iemand waar ik van hou heel mijn leven door te gaan… "

  Nu vroeg ik mij af of u tips heeft hoe ik dit het beste aanpak zodat ze terug verliefd op mij kan worden zonder dat ze dit probleem heeft, en zo terug gelukkig kunnen zijn want buiten het probleem dat ze nooit seks wou bij gebrek aan zin hadden wij echt een perfecte relatie..

  STEL dat het terug in orde komt zou ik graag in (seks)therapie gaan ofzo (als ik haar zou meekrijgen)… Ik vraag me wel af of de relatie dan nog op lange termijn kan werken, want op internet lijkt het alsof er toch ooit een punt van bedrog zal komen.. Maar ik ben realistisch en ik weet dat ik beter mijn hoop begraaf..

  Denkt u dat wij veel te jong zijn voor zoiets en dat ik het moet laten gaan? Ik ga haar nu een maand niets van me laten horen, blokkeren op msn en zorgen dat ik haar niet tegen kom en dan geleidelijk aan proberen af te spreken en haar te versieren, maar niet zielig zitten te smeken. Ik hoop gewoon dat ze niet verliefd zal worden op een ander of seks zal gaan hebben.. Maar mijn vrees is ergens, of ze dit eeuwig dan zal hebben, moet ik haar echt alles laten ontdekken en haar dit allemaal laten begaan?

  Alvast bedankt.. [email protected]

 • Nathalie says:

  hallo anoniem

  ik zou er voor gaan je bent nog jong geniet van je leven,,
  je hebt nog geen kids duss gwn doen zou ik zeggen ik deed het ook als ik 19 zou zijn

  gr nathalie

 • Anoniem says:

  Ben 19, heb een relatie van 2 jaar en ben verliefd geworden op de beste vriend van mijn vriend, en ook mijn beste vriend eigenlijk. Wat ik voel voor hem heb ik nog nooit gevoeld, elke keer ik hem in de ogen kijk voel ik een elektrische lading door mijn lichaam gaan, hij verlangt naar mij en ik weet ergens dat het zou werken tussen ons, omdat het er nu eenmaal is, ik word hier zo gek van, dit verlangen wordt alsmaar sterker en ik kan of wil het niet van me afzetten omdat ik weet dat het speciaal is, wat moet ik toch doen, ik wil niemand kwetsen, ook hij heeft een vriendin maar hij verlangt ook naar mij zegt hij. Ik ben ten einde raad, agh ja.

 • Ik Ben Nathalie(iemand) says:

  hallo,
  Somebody
  ik wil je even heel erg bedanken voor je hele fijne reactie!
  idd je hebt er gelijk in de dingen die je schrijft!
  Mischien moet ik er zelf wat harder aan werken niet te onzeker over te komen en denken dikke…en 3 bier ik ben er ook..ik mag er ook wezen..en idd iets leuks voor mezelf doen.
  en met het geld ook..ik weet niet of het mij gaat lukken maar het is ergens een afweging wat ik moet gaan maken leef ik zo verder of kies ik voor me eigen geluk samen met de kinderen..of verandert er niets en blijf ik af en toe zo inzeker en zo..
  het is zker het nadenken waard..en dr over praten zeker..

  bedankt somebody

  gr nathalie

 • Sarah says:

  Ik herken dit ook. ik heb al 2,5 jaar een relatie (bijna 3) en we willen in september trouwen. Ik ben nu helaas verliefd geworden op een collega… ook getrouwd maar een ongelukkig huwelijk. Ik denk ergens dat zij het ook voelt. Ik ben samen met een vrouw, zij met een man maar ze laat wel merken dat ze me leuk vind enzo. We zijn goede vriendinnen en delen alle details, drama’s en geheimen met elkaar. Emotioneel gezien hebben we eigenlijk al een relatie (emotioneel vreemdgaan).

  Ik wil mijn vriendin niet verlaten en ik wil dat dit werkt maar ik kan die ander ook niet laten gaan…

 • Somebody says:

  Hey Iemand hierboven mij, wat vervelend voor je zeg. Ik herken mezelf daar ook soms in. Alleen kijk ik daar heel anders tegenaan. Als je echt alleen maar aan je kinderen gaat denken ben jij op een gegeven moment totaal uitgeput en dat is natuurlijk niet wat jou kinderen willen. Je bent nog jong dat zeg jezelf en je hebt veel te bieden aan jezelf en de kinderen. Ik heb ook een relatie van bijna 6 jaar en heb ook met hem een kindje van bijna 4 jaar. Hij laat mij soms ook voelen dat ik helemaal niks goeds doe.

  Misschien kan je het voor jezelf heel leuk maken. Door gewoon ook tijd aanjezelf te besteden. Geloof me dat zal je goed doen.

  Ze zeggen dat als mannen zien dat een vrouw onzeker is (tenminste dat gevoel krijg ik dan bij jou) dat je dat ook bent. Dan gaat de spanning voor hem er ook af. Als je je zekerder in je vel gaat voelen dan merken anderen het ook. Zo te horen ben je een geweldige moeder want natuurlijk is het belangrijk om eerst aan je kinderen te denken. Maar nog belangrijker is dat je je goed in je vel voelt. Misschien moet je eens goed gaan nadenken wat je nou echt wilt. Want wil je wel zo verder leven en wat kan jij er zelf aan veranderen om het spannender en leuker te maken in je huidige relatie.

  Jammer dat jij geen toegang krijgt tot zijn geld. Want een gezin hoort dat natuurlijk wel te doen. Misschien moet je er eens goed over praten. En hoe sterker je in je schoenen gaat staan en hoe meer je aan jezelf gaat denken hoe meer hij naar je zal toetrekken. Laat niet zien dat je onzeker bent. Maar laat zien dat je hem helemaal niet nodig hebt en hoe moeilijk het ook is maar laat zien dat je het alleen red. Want je zegt het zelf het draait niet allemaal om geld alhoewel geld nu op dit moment toch belangrijk is omdat je 2 kinderen hebt. Je bent nog jong meid geniet van je leven. Het mooiste wat een leven je kan geven is 2 geweldige kinderen. Mannen kun je vervangen. Je kinderen niet. Geniet van jezelf en van de kinderen. En dan komt het allemaal vanzelf. Sterkte ermee en laat je niet gek maken! Want dat is het laatste waar je als moeder op zit te wachten. Je hebt het al druk genoeg!

 • Iemand says:

  Hallo Menssen.

  Wat een drama ook altijd met liefde hé,,
  Tja ik heb ook somsm van pfff het wordt me te veel ik heb bijna 6 jaar verkering, heb 2 kinderen..maar mis soms echt wat aandacht van mijn vriend, ik erger m,n eigen aan om te moeten wachten tot hij is naar bed komt om samen een keer te knuffelen…ik ben van de zomer verliefd geweest op iemand anders maar heb er niks mee gedaan ver met die verliefd heid al hoe wel dat soms toen wel moeilijk was..
  maar ik verveel me gewoon in me eigen relatie spannig is eraf…wij leven samen…maar bv het geld is een ding dat doet ieder voor zich zelf, eigenlijk kan dat gewoon niet..ik verdien veel minder maar aan het einde vd maand moet ik op een houtje kauwen..omdat ik geen inzage heb in mijn vriend zijn geld..te belachelijk voor woorden…hij wil het niet samen doen, terwwijl sinds ik kids heb ik niet meer zo koop voor me zelf als toe ik er nog geen had..alles draait bij mij om de kinderen eniet om geld…ik denk hoe lag houd iemand het vol zo leven he…soms ben ik te naief een goede beslissing te nemen..ik denk te veel aan me kinderen en niet aan mezelf…
  ik wil een keer een comliment krijgen dat ik het goed doe…ook met het huishouden en maar alles draaiende te houden…soms loop ik mezelf voorbij ik mis van alles ook dat ik mooi wil gevonden zijn..is dat maf??
  ik ben jong en geen oud wijf die niks meer kan bv een goed potje sex tja

  wie oo wie herkent zich in mij wat moet ik nu toch???

  bvd

 • John Doe says:

  Ik ben sinds een paar maanden echt helemaal smoorverliefd op mijn buurvrouw en als ik opsta denk ik aan haar en als ik slaap dan droom ik over haar. Zij weet dat ook maar ze heeft al een vriend en 3 kinderen waarvan 2 niet van hem zijn maar van haar ex-man.

  Ze voelt zich wel heel erg gecharmeerd door de dingen die ik tegen haar zeg omdat haar vriend dat nooit zo tegen haar zegt en hij geeft haar ook veel te weinig aandacht en is ook vaak grof tegen haar en ze geeft zelfs aan dat ze soms geen plezier heeft in de seks met hem maar er niks van zegt en ik heb het gevoel dat dat zo is omdat ze bang is dat hij boos op haar wordt en haar en de kinderen van haar ex-man het huis uitzet en ze dan met lege handen op straat staat.

  Ze zegt wel dat haar vriend erg "wijs" met haar is en ook wel zegt dat hij van haar houdt maar volgens mij wil ze gewoon geloven dat het nog goed gaat en niet ziet dat het helemaal niet zo is. Eigenlijk zou ik het hem gewoon moeten zeggen wat voor onbeschofte lul hij wel niet is en dat hij zo niet met haar om zou moeten gaan maar toch doe ik het niet omdat ik het dan waarschijnlijk alleen maar erger maak voor haar.

  Ze heeft wel laten weten dat ze ook wel geïnteresseerd is in mij en ze wil ook wel leuke normale dingen met mij doen maar steeds als we besluiten om het te gaan doen dan haakt ze af omdat ze bang is dat andere mensen erover gaan praten als wij samen wat gaan doen terwijl het gewoon normale dingen zijn en dus geen intieme dingen (al zou ik dat wel willen en zij eigenlijk ook wel maar we hebben afgesproken dat we dat niet zouden doen, al hint ik er wel eens naar en zij hint ook wel terug dat ze het wil maar het is altijd met een knipoog) en dus doen we nu helemaal niks terwijl we ook gewoon goede vrienden zijn en die dingen wel gewoon zouden kunnen doen. :S

  Ik heb nog geen eigen plek voor mezelf omdat ik nog bij mijn ouders woon en ik heb op dit moment ook geen werk dus ik heb het gevoel dat zij het daarom ook niet aandurft omdat ze er dan in dat opzicht op achteruit zou gaan en het zou op die manier ook niet gaan werken want ik kan haar en de kinderen kan in dat opzicht op dit moment gewoon niet hetzelfde bieden als wat haar vriend doet.

  Ik ben op zoek naar werk en daarna om een eigen plek te gaan vinden en misschien kan ik haar (als ze dat echt wil) uit deze situatie "redden" want ik vind het gewoon niet normaal hoe hij haar behandeld.

 • Justsome1 says:

  ja wat moet je doen als je verliefd wordt op een ander.
  ik ben verliefd op de collega van mijn vriend hij weet van niks hij heeft ook een vriendin maar die relatie zit niet goed dat weet ik uit verhalen van mijn vriend.

  ik ben al een keer eerder verliefd geweest op iemand en heb dat toen samen met mijn vriend overwonnen en is toen 2 jaar goed gegaan.

  maar nu ik twijfel moet ik wel blijven bij mn vriend nu ik weer verliefd op iemand ben???
  ik twijfel al langer aan mn relatie en denk ook niet dat we samen oud worden.
  maar we hebben 2 kinderen samen en dan moet ik die 2 kleintje het aan doen om bij hun vader weg te gaan.

  maar om bij mn partner te blijven voor de kinderen dan loop ik mezelf voorbij en ik ben toch ook belangrijk??
  tja wat moet ik doen blijven bij de vader van mn kinderen of weggaan
  wie weet het antwoord
  helaas zal ik dat alleen weten als ik ga nadenken

 • Soinluv says:

  Ik heb een relatie van bijna 6 jaar en we hebben samen een prachtige zoontje ook hebben we samen een kindje verloren tijdens een vroeggeboorte. We heben in die 6 jaar zoveel meegemaakt maar we hebben vaker relatieproblemen gehad en zijn al 2 x uit elkaar geweest. Nu ben ik al een tijdje verliefd op iemand anders die totaal anders is als mijn huidige vriend. Mijn huidige vriend is meer een straatjongen en heeft weinig aandacht voor de kleine.

  De man waar ik zo verliefd op ben is echt een Gentleman, en heeft echt een hele andere levensstyle. Zo slim, zo gefocust op zijn toekomst. Werk en nu al zijn eigen huisje. Mijn huidige vriend voert niet echt veel uit. Hij zit wel op school maar daar merk je weinig van.

  Ik en de man waar ik verliefd op ben zien elkaar elke vrijdag en we zijn nooit verder gegaan dan zoenen en elkaar aan raken. Hij maakt me zo gek. Mijn gedachtes zijn alleen maar bij hem. Het liefst wil ik nu bij hem zijn. Mijn lichaam wil meer van hem maar ik wil eerst nadenken voordat ik die stap neem.

  Binnekort heb ik mijn eigen huisje en wil voorlopig even op me eigen wonen. Dan wil ik zien of ik liever bij mijn huidige partner wil zijn of dat ik liever bij de man wil zijn waar ik hopeloos verliefd op ben. Het ergste is nog dat ik niet eens zeker weet dat hij ook wederzijdse gevoelens voor mij heeft. Al lijkt het juist wel zo. Ik wil mijn zoontje een goeie toekomst geven en hem de goeie voorbeeld geven. Maar met een straatjongen kom je niet echt ver.

  Het is zo moeilijk want ik houdt wel van hem maar hij heeft me al zoveel pijn gedaan en keer op keer vergaf ik hem.

 • Bloem says:

  hoi nick

  probeer alles wat in je macht zit om dr bij je te houden..ik heb namelijk wel gekozen om bij mijn huidige vriend te blijven,, maar merk wel dat onze relatie er beter op geworden is!
  om dat ik het eerlijk heb verteld, gelukkig voor de zelfde geld zet ie me wel opzij…maar goed je ziet wel dat het bespreekbaar is.onderneem veel leuke dingen vooral de dingen die zij leuk vindt

  sterkte

 • Nick says:

  mijn vriendin heeft me dit 1.5 week ook verteld ,

  tjah hoe reageer je daarop als man.
  Nou ik laat het haar uitvinden maar na 2 weken lijkt het toch alsof ze terug komt gekropen maar dna soms toch niet .

  moet’k nu juist afstandelijk zijn dat ze me mist of haar opvrolijken zodatk haar terug win ?

 • Bloem says:

  hallo chicken..

  oo ik herken me zelf zo in je verhaal ik ben zelf 26 heb wel 2 kinderen..en ben verlieft op me jeugd liefde en het is een groot drama. bij mij speelt jet nog niet zo heel erg lang verder dan een keertje kussen ben ik niet gegaan maar de aan trekking is zo groot tot hem, en dan denk ik ook wel eens stel dat ik weg ga bij me huidige vriend hoe zal het dan gaan verlopen.. kan de gene op wie ik verliefd ben alles wel aan om met mij een nieuwe start te maken. hij zegt wel ja ik acsepteer jou en jou kids, maar ben bang dat wat ik weg gooi..ik niet terug ga krijgen wat wel zou gebeuren als ik deze stap ga zetten. en dat getrubbe;l nog eens met de kinderen, die overal aan moeten wennen, een ding kan ik je vertellen begin nog ff niet aan kinderen is makkelijker sowieso. en ik denk maar ff heeel goed na over wat ik moet doen… maar ja op een gegeven moment moet je een keer klaar zijn met denken!!! nou veel sucses voor de menssen die in het zelfde schuitje zitten

  liefs

 • Chicken says:

  Pff, wat heb ik (28) er een puinhoop van gemaakt! 2 jaar getrouwd, bijna 12 jaar samen en daarnaast al bijna 6 jaar een getrouwde vent (38) waar ik ‘leuke dingen’ mee doe…. Ik ken hem via t werk en er was altijd wel een bepaalde spanning tussen ons. Op een bepaald moment is die spanning ontpopt in ordinair vreemdgaan. Voor beide partijen was het puur de sex en geen gevoelens (want dat is allemaal lastig en onze relaties waren op zich gewoon goed), totdat we steeds vaker met elkaar in gesprek gingen en merkten dat we veel gemeen hadden. Ik vraag me zo vaak af, is dit nou verliefheid op hem of verliefdheid op de spanning die dit alles met zich mee brengt? We zien elkaar gemiddeld 2x in de week en dat al een paar jaar, dus dat is al best lang en nog steeds niet betrapt in de auto of waar dan ook! Dat is dus de spanning die ik bedoel…. Het wordt allemaal steeds moeilijker omdat er ook (bij beiden) een kinderwens aanwezig is. Op dit moment zal ik niet aan kids beginnen met mijn huidige relatie, omdat mijn verliefdheid gewoon te hevig is. Ik weet gewoon echt niet wat ik moet doen! Bij mijn huidige partner blijven, die lief voor me is, waarbij het heel vertrouwd is, maar waarbij ik mezelf niet helemaal kan zijn OF heel mn leven omgooien, mn moeder teleurstellen, in een hoop rompslomp terecht komen, maar met mijn grote liefde verder gaan??? En zal ik dan niet tegenvallen?? Is het na 2 jaar ook niet meer spannend??? Allerlei vragen die continu door mijn hoofd spelen, echt heel vermoeiend! Nou ja, in ieder geval fijn dat ik mijn hartje even heb kunnen luchten en wellicht dat er iemand nog tips kan geven of dat iemand zich herkent in mijn verhaal….

 • Mistig says:

  Ernstig, ik ben 24, relatie van 4 jaar, woon samen, en ben begin zolangzamerhand helemaal verliefd te worden op de beste vriend van mijn vriend. Werkelijk alles wat ik mis en denk nodig te hebben van mijn huidige vriend, vind ik in die jongen, Hij weet niet wat ik voor hem voel. Hij is turks en wil over een jaar of twee terug naar turkije verhuizen. In mijn hoofd speelt zich al de lovestory af, ik wil mee en we leven nog lang en gelukkig. Realiteit is echter dat ik een relatie heb en dat ik alleen al om hoe kwetsend het voor mijn vriend is, probeer om die gevoelens aan de kant te zetten. Maar moeilijk is het wel….

 • Desert Flower says:

  verliefdheid maakt stom en blind. ik heb nooit van me zelf verw8 van een man te houden die getrouwd zou zijn, ik verafschuwde het idee alleen al. maar nu 2x raden ben ik het wel. en ik speel met het idee om zn 2e vrouw te worden!!!!

 • Help! says:

  hallow, ik ben een meiske van 23 jaar, al 5 jaar gelukkige met mijn vriend, wonen ondertussen samen, maar sinds kort gevoelens voor andere man, hij is er 32, getrouwd,2kids, leren kennen op de chat, door dat ik al 4 maanden thuis zit met rug ging ik af en toe eens chatten, hij was er ook vaak, en klikte wel tussen ons, dus rap gingen we wat verder, wisselen foto’s uit, praten uren op msn, tot hij op een hevig moment vertelde dat hij wel iets begon te voelen voor mij, :-s ik stond daar niet zo bij stil, ik verlangde wel tot hij online kwam omdat we wel altijd leuke gesprekken hadden over van alles, in begin heeft hij altijd wel gezegd dat hij mss wel een geheime relatie zag zitten met iemand, maar dat hij noooit zijn vrouw zou verlaten,
  de laatste tijd zijn de gevoelens gegroeid van langs zijn kant, en eigelijk moet ik zeggen, bij mij begint het ook te kriebelen, kan mij niet meer voorstellen dat hij er niet meer zou zijn, sinds kort cammen we ook en bellen we in de middag,
  het raarste vind ik, toen ik begon dat ik dat niet zag zitten om een minnares te zijn, toen zei hij dat het ook niet moet, dat we zien hoe de toekomst gaat, en dat hij mss wel zijn vrouw zou verlaten voor mij!!!! ik weet mij geen raad! kan er mij hier iemand raad geven wa ik moet doen, moet ik er mee stoppen, maar mss heb ik dan wel spijt, we hebben wel gezegd dat we wel eens willen afspreken en kijken wat het geeft,
  weet je ergens ben ik bang,

 • Casey says:

  Ik zit zelf in deze situatie op dit moment en wordt knettergek van mezelf. Ik heb een goede relatie met een lieve dame maar heb iemand leren kennen via het werk en ben verliefd geworden. Mijn relatie met mijn vriendin is goed en we willen trouwen volgend jaar. Ik wil haar ook niet kwijt maar kan ook niet om de ander heen. We zien elkaar bijna dagelijks op t werk, smsen en chatten (te?) veel op internet enzo. Ik slaap slecht en ik flirt met die andere vrouw. Zij is echter ook getrouwd met een man en dat huweliujk zit ook niet lekker dus zij flirt terug. Diepe gesprekken over emotionele dingen, meer ondeugende dingen (over wat we op seksueel gebied zoal meegemaakt hebben enz) en plagerige dingetjes. We zijn continu bij elkaar als we werken (we werken in koppels op t werk, 3x raden wie mijn partner is) en als we uitgaan.

  Dit is zoooooooo lastig. Het is een mega fijn idee te weten dat iemand mij schijnbaar toch wel aantrekkelijk, lief en sexy vind enzo…

  • Peter says:

   Ik ken het gevoel. Sinds een paar weken heb ik weer contact met mijn ex. 10 jaar geleden hebben we een punt achter onze relatie gezet, maar nu dus weer contact. Het begon allemaal wat onschuldig, maar is nu uit gelopen op verliefdheid van beide kanten. Zij komt net uit een relatie, maar ik heb nog een relatie met een hele lieve meid. Samen hebben we een zoontje van 3 maand. Je begrijpt dat dit niet ideaal is… Maar mijn god… dit gevoel van verliefdheid is zo overweldigend. Ik weet ook dat het een tijdelijk gevoel is, want ook dit gaat voorbij als we eenmaal een relatie besluiten te krijgen…. Pfff… ik weet het ff niet meer.

 • Elke says:

  Hoi, ik heb nu een relatie van anderhalf jaar met een pracht van een jongen. Mooi, schattig, lief..
  Nu is het probleem dat er de laatste tijd nogal ‘communicatiestoornissen’ zijn. Hij is zo prikkelbaar door alle problemen die er de laatste tijd zijn gebeurd (school geditched dus geen diploma nu, vind maar geen werk, geldproblemen etc..) en dat maakt hem nogal ‘prikkelbaar’ waardoor hij snel uitvliegt enz. Ik wéét dat hij het er niet om doet, maar ook onze relatie begint er onder te lijden. Ik die soms nachten niet kan slapen en moet wenen..
  En dan duikt er ineens iemand op die ik niet kan vermijden, hij volgt namelijk dezelfde lessen als mij.
  Lieve smsjes, geile smsjes.. you name it. Het is alle aandacht en affectie die mij zo verward maakt..
  Het feit dat het niet goed gaat met mijn vriend, en er wel iemand andrs is die hunkert naar mij.

 • Help... says:

  Help… Ik ben verliefd op een ander. Ik ben een vrouw van 23, en heb een relatie van 7 jaar, waarvan 2 jaar getrouwd, en 5 jaar samenwonend. Mijn man is 36, en dus een aantal jaren ouder dan mij. Dit merk ik in de relatie niet. Maar hij is de 1e waar ik echt verliefd op werd. En we zijn nog steeds kei gelukkig. Maar… Er is iemand, een collega van mij die probeerd steeds contact te maken met mij. Loopt eerst te flirten wat ik nooit mee gemaakt heb. Daar raak ik gecharmeerd van. En hij weet dat ik getrouwd ben, maar hij blijft door gaan met knipogen en mij op te zoeken. Ik kijk ook steeds, omdat ik wil weten wat hij nou van me wil. van de ene kant wil ik het graag weten. Maar van de andere kant denk ik laat maar? Zoek het anders juist op om in de problemen te komen. Mijn relatie zit echt goed wat dat betreft, alleen ik kan soms de verleiding van die jongen niet weerstaan. de ene keer negeer ik het, de andere keer smelt k helemaal. Wat moet ik nou doen?

 • Een Eenzame Man says:

  Verliefdheid is een tijdelijke ziekte…
  Na een relatie van 8 jaar waarvan 4 getrouwd is mijn vrouw ook verliefd geworden op iemand anders. Ze was niet op zoek en het heeft haar overdonderd. Nooit heb ik het zien aankomen dat dit bij ons kon gebeuren. We hebben samen een geweldig zoontje van 2.5 jaar. We woonden net een 7 maanden in ons huisje dat ik zelf gebouwd heb en waren net bezig met een 2de kindje.
  De ene week krijg je te horen dat je haar kwijt bent aan een ander, exact een week later blijkt ze ook nog zwanger te zijn. Nog geen maand later heeft ze de hoop in onze relatie opgegeven en een weekje na haar vertrek heeft ze ook afscheid genomen van het nieuwe leventje dat in haar aan het groeien was. Het ergste is dat je volledig machteloos staat en moet toekijken wat er gebeurt.
  Ik heb er niet voor gekozen om in deze situatie terecht te komen.
  Je probeert geen ruzie te maken omwille van je kind en probeert je partner te overtuigen om toch niet alles zomaar op te geven, uiteindelijk komt het er op neer dat je met 2 moet zijn om te vechten.
  Waarom was ik gelukkig en jij niet?
  Waarom ben ik van jou blijven houden en jij niet meer van mij?
  Zoveel vragen en geen antwoorden… Antwoorden die nooit niet zullen komen.

  Wat kan je doen en hoe reageer je? Je kan niet anders dan de draad weer op te pakken van je leven en stillaan durven voorruit te kijken. Eenzaamheid is een gevolg dat de persoon die achterblijft overvalt. Een leegte in het hart, een leegte in het huis.
  een pijn in het hart die eerst weg moet gaan om iemand anders te kunnen toelaten.

 • kun je de link niet openen, kijk dan op mijn website onder particulieren, en actueel. Daar vind je een lijst met nieuwsbrieven. Feb 2008 gaat over verliefd op een ander.

 • Het hoeft niet altijd zo te zijn dat er iets mis is met je huidige relatie als je verliefd wordt op een ander. Een mens is zo veelzijdig, en ontwikkelt zich ook in de loop van de tijd. Dan kan het heel goed zijn dat iemand anders andere dingen bij je losmaakt dan je huidige partner. Of je daar iets mee doet is natuurlijk een tweede. Naast vreemdgaan, erover praten en er niets mee doen, of verder gaan met je nieuwe liefde is er ook nog een andere mogelijkheid en dat is een open relatie, of polyamorie: de filosofie die erkent dat het mogelijk is om van meerdere mensen te houden.

  Als coach en ervaringsdeskundige op het gebied van de liefde, heb ik hier wel eens een column over geschreven waarbij ik ook tips geef over verliefd worden op iemand anders. Deze kun je hier lezen. Een andere insteek, niet altijd gemakkelijk maar wel een mogelijkheid waar veel mensen vaak niet aan denken.

  http://www.veranderjewereld.nl/particulieren/februari_2008_verliefd_op_een_ander.html

 • Beertje says:

  ik zit in een hele rare situatie
  ik heb een partner ( echt een geweldige man) maar ben verliefd geworden op zijn college.
  Het is echt heel langzaam gaan groeien kwam soms bij ons thuis en gaf me veel aandacht.
  En nu, nu ben ik verliefd tot over mijn oren.
  Alleen deze jongen heeft zelf ook een partner en zelfs een kind.
  Nu is zelfs zijn partner ook weer zwanger van de 2de.
  Ik ga er aan kapot en ben ontzettend jaloers.
  Ik weet dat hij me niet ziet zitten en dat ik mijn partner niet kwijt wil.
  Maar raak die verliefdheid ook maar niet kwijt.
  Nou hebben we 1 november ook nog personeelsfeestje waar ik ze dus ook nog zie.
  ik heb nog geprobeert om niet heen te gaan maar mijn partner wilde graag heen omdat al zijn collega’s gaan. Omdat hij dus niks weet wist ik geen reden meer om niet te gaan. HELP

 • Woman In Love says:

  I wish you knew

  So that you could laugh it away and bring me back to earth ..….
  So that you could let me know that you’re not feeling the same ……
  So that I could go on with my life……
  But I’m to afraid to tell….
  I’ve fallen in love with you

 • Angel says:

  Ook ik herken mezelf hierin. Ben als meer dan 14 jaar samen met m\’n vriend, en er is verder nog nooit iemand geweest waarvan ik vreselijk in de war raakte…. tot twee jaar geleden… een nieuwe collega…. verliefdheid op het eerste gezicht!
  Ook hij heeft een partner waar hij gelukkig mee is.
  Ik heb het \’m nooit verteld, maar we zijn ons beide bewust van de enorme wederzijdse aantrekkingskracht.
  Dit is zo verwarrend!!

 • Je Ip Buurman says:

  @jorrit:
  dude, je zit nu al in een neerwaartse spiraal.
  Omdat je vriendin niet zo relaxed is en je verliefd bent op een ander, waardoor er een vreemde spanning ontstaat, zal je vriendin uiteindelijk ook minder relaxed gaan reageren, vanwege de spanning.
  Waardoor jij zoiets hebt van, daymn, zie je nou wel, ze is niet relaxed en die mooie vriendin van haar is nu des te meer relaxter en liever geworden.
  uiteindelijk barst de bom los en wordt alles opengegooid. Jij wil bij die mooie meid en die twee vriendinnen krijgen ruzie of…. worst case, ze gaan praten(which they will do) en komen tot de conclusie dat hun vriendschap veel waard is en elkaar geen pijn willen doen en daarom niet met jou verder kunnen gaan.
  uiteindelijk blijf jij met niemand over.

  1 tip, onderneem actief, denk na over wat je wil en wat je kan krijgen met alle gevolgen van dien. geen passief geneuzel en het op je af laten komen.
  en trouwens, ik zou gewoon tegen je huidige vriendin zeggen, dat haar vriendin loopt te flirten met je en dat je er onzeker van wordt. Let her deal with it.

 • HetHardeLeven says:

  Hallo allemaal, mag ik jullie 1 ding mede delen.. en dat is namelijk als je een lange relatie hebt met iemand en je word langzaam verliefd op iemand anders omdat hij beter is voor je en jou begrijpt terwijl die gene dat met zijn/haar partner niet heeft.. dat kan je op verschillende manieren bekijken.. het hangt van jou af hoe je er zelf naar kijkt, en niet naar anderen gaan luisteren want uiteindelijk draait het allemaal om je eigen gevoel en je eigen happynes..!! life is hard, take a beer

 • Lena says:

  Het valt me op dat het blijkbaar regelmatig voorkomt dat er een verliefdheid ontstaat op een naaste vriend of vriendin…Het is rot al je zoiets overkomt maar je kan zelf kiezen hierin mee te gaan of niet! Je hoeft je toch geen slachtoffer te voelen van je verliefdheid? Neem zelf de verantwoording van je keuze. En kies er desnoods voor deze naaste vriend/in dan uit jullie vriendenkring te verwijderen. En neem de tijd voor de relatie die je hebt.Zijn zomaar wat dingen die bij mij bovenkomen. Zelf ben ik altijd heel duidelijk in het aangeven van grenzen (voor mezelf juist om dit soort dingen te voorkomen). Iedereen heel veel sterkte.

 • Eva says:

  Het is mij ook overkomen, verliefd geworden op een ander, vreemd gegaan notabene en inmiddels weg bij mijn man waar ik al jaren mee samen ben. God, heb ik de juiste beslissing genomen. Soms word ik er gek van! Heb ik hier wel goed aan gedaan?

 • Jorrit says:

  ik voel me vreselijk… Ik ben verliefd op de beste vriendin en ook nog eens collega van mijn vriendin met wie ik al 3 jaar samen ben en waarmee ik sinds kort samenwoon. We hebben (hadden) een goede relatie en vertellen elkaar normaal ook alles maar dit KAN gewoon niet. waardoor er een soort onverklaarbare spanning ontstaat (nou ja, ik weet wel waarom dus maar zij niet) En nu komt er ook nog bij dat we over 4 weken op vakantiegaan met vrienden die mijn vriendin heel goed kent, en zij gaat ook mee en eigenlijk ken ik alleen haar en mijn vriendin goed, dus wat er gaat gebeuren: mijn vriendin trekt heel erg naar de voor mij onbekende vrienden en ik en haar beste vriendin zullen ongetwijfeld ook naar elkaar toe trekken. Ik heb het gevoel dat zij mij ook leuk vindt, omdat ze altijd zegt dat ze zo\’n iemand zoekt als ik…. en ze flirt met me. Ik hou nogsteeds van mijn vriendin, maar zij is zo mooi en relaxt, dat laatste is mijn vriendin niet altijd en daarom trekt het me juist aan denk ik. ik ben echt een rondlopend drama op dit moment, kan alleen maar aan haar denken, eergisteren stond ze voor de deur, ik heb het echt niet meer dan. terwijl ik een paar maanden geleden zo gelukkig was met mijn vriendin, en echt het gevoel had dat het goed zat. En eigenlijk is er niets veranderd sinds toen, alleen dat ik ineens op haar verliefd werd.. love sucks

 • Chungmei says:

  Beste lezers van soChicken,
  Jelle heeft mij gevraagd of ik een reactie zou willen geven op jullie reacties, omdat in mijn praktijk als Life Coach het thema liefde natuurlijk ook voorbijkomt. Zelf schrijf ik gastblogs onder het kopje jezelf over allerlei onderwerpen die vallen onder persoonlijke ontwikkeling. Op enkele reacties zal ik apart ingaan en verder wil ik jullie een algemene tip meegeven om wat helderheid te brengen in de verschillende situaties.

  @Marjolein, ik lees dat jouw vriend verliefd is geworden op iemand anders en hij is er zo van in de stress geraakt dat hij ervan is afgevallen. Dit is in ieder geval een teken dat hij het er zwaar mee heeft. Hij kiest daarnaast blijkbaar voor jou, maar desondanks voel je je machteloos en dat is meer dan normaal. Jij kan natuurlijk niets aan zijn gevoelens doen. Als het niet te pijnlijk voor je is, kan je eventueel met hem blijven praten over de gevoelens die spelen. Hiermee bedoel ik de gevoelens die hij heeft voor de ander. Zoals in het artikel wordt omschreven, kan het zijn dat er bepaalde zaken in jullie relatie nog niet zijn uitgesproken waardoor hij in eerste instantie verliefd werd op een ander. Wellicht is het een idee om eens aan elkaar uit te spreken waarom jullie bij elkaar willen blijven.

  @Els, als ik het goed begrijp, lees je in een mail naar jouw vriend dat een kennis van jullie aangeeft dat ze gevleid is door zijn gevoelens voor haar, maar ze alleen vrienden wilt blijven met hem. Het lijkt mij schrikken als je van je vriend ontdekt dat hij gek is op een ander. Het is nu belangrijk voor jou om met jouw vriend te gaan praten over de gevoelens die jullie voor elkaar hebben en wat jullie beide nodig hebben om de gevoelens op een rijtje te zetten. Wellicht tijd en ruimte voor jullie zelf?

  @Iemand, Wendy, Anja, Daan, Curling, jmoony, William en Kim, het delen van gevoelens met de ander is een goede zaak, maar hou hierbij in het oog dat je probeert eerlijk te blijven tegen de mensen die direct of indirect betrokken zijn bij jouw verliefdheid. Hiermee bedoel ik jouw man, degene op wie je gek bent en eventueel kinderen als deze onderdeel vormen van jouw relatie. Het belangrijkste is dat jij er eerst achter komt wat jij wilt. Wees eerlijk tegen jezelf. Wat wil jij uiteindelijk met de ander en je huidige relatie? Er zou geen taboe moeten heersen op het bespreken van verliefdheden op een ander, maar helaas is dat wel zo. Wij zijn bang om de ander te kwetsen. Misschien hoef je de ander niet eens te kwetsen als je eerst voor jezelf uitzoekt wat verliefdheid en liefde voor jou is. Ga voor jezelf na wat verliefdheid voor jou is? Is het een teken voor jou dat de liefde tussen jou en je huidige partner over is, dat de ander de ware is of is het een vlucht, omdat er zaken spelen tussen jou en je huidige partner die moeilijk bespreekbaar zijn? Wanneer duidelijker is geworden wat de gevoelens voor de ander voor jou betekenen kun je voor jezelf nagaan welke stappen er gaan komen. Elke beslissing die je neemt, zal mogelijke emoties van verdriet, woede en teleurstelling met zich meebrengen. Weet wat je doet en neem de tijd om met alle emoties om te gaan. Spreek jouw gedachten uit wanneer de tijd daarvoor rijp is.

  Groetjes,
  Chungmei

 • Kim says:

  kBen nog helemaal niet zo lang getrouwd. We hebben het prima samen. WE hebben zo onze hele gelukkige momenten, maar ook onze ruzies. Maar de ruzie komt meestal door mij. Nu ben ik zo vreselijk verliefd geworden. Daardoor stoot ik mijn man van me af. Maar ik heb het lef niet om alles op te geven. kWil ook niet vreemd gaan tijdens mijn huwelijk en heb daarom mijn lover gezegd geen contact meer te willen met hem. Er is nu dus geen contact meer, maar het knaagt zo vreselijk aan mijn hart. kWeet niet of ik vol moet houden omdat het wel over gaat die verliefdheid. Of, dat ik naar hem toe moet gaan (hij woont niet in NLD) om te kijken of ik met hem verder zal gaan……….

 • William says:

  Ik dacht dat het mij nooit zou overkomen, mis wel dus. Ben bijna 12,5 jaar getrouwd en heb 2 kinderen.Vorige week ben ik begonnen met het overhuizen van een vriedin van mijn vrouw ik ken haar ook. Nooit geen aandacht aan haar geschonken tot dat we vorige week samen aan de koffie zaten. Ze keek me schuin aan en maakte haar haar los en bleef me aankijken met een vonkel in der ogen.Ik begon te smelten ben naar huis gegaan maar haar blik bleef in mijn gedachten en kon het niet meer los laten voelde me net een verliefde puber.
  Tot afgelopen zaterdag ben heel de dag bezig geweest bij haar.Heel de dag zat ze me uit te dagen aan kijken naast me zitten.
  ‘s avonds waren we klaar ze had een heup spijker broek aan die meer als de helft over haar kont zat ik dacht dat ik gek werd. ze deed de open haard aan en ging op kussens er voor liggen en bleef me aan kijken.Ik ben toen naar huis gegaan ik wist niet wat ik moest doen, er aan toe geven of niet.Moet ik haar er op aan spreken wie kan me helpen ik loop heel de dag als een zombie rond.

 • Curling says:

  Ik ben al getrouwd maar ook verliefd op iemand anders en ze heeft nog geen vriend. Ze weet niet dat ik iets voor haar voel, maar ik kan me niet inbeelden dat ze iets zou voelen voor een getrouwde man. Laat staan dat ik m’n vrouw er voor laat staan. Maar ja, toch is het moeilijk. Gevoelens zijn zeer moeilijk in te tomen. Ik zal er best met m’n vrouw moeten over praten.

 • Blacky says:

  Ook ik ”herken”dit heel goed..sterker nog..het overkomt mij momenteel en ik kan je zeggen dat is best heftig.

 • Daan says:

  ben getrouwd 2 kids en verliefd op een ander ook getrouwd en 2 kids we willen niet verder met onze huidige partners wel samen, beide partners vermoeden niets maar de relaties lopen stoef tot slecht…
  wat te doen ???

 • Anja says:

  Hallo allemaal,

  Ik herken alles uit het verhaal hierboven. Ik heb een lieve vriend en al, maar toch mis ik iets en zit ik zelf met heel veel dingen. Ik ben verliefd op zijn beste vriend(tevens de mijn beste vriend), en we hebbe ook al gezoend:$ en dat terwijl hij toch ook een gezinnetje heeft! Het gevoel wat hij mij geeft is gewoon te gek. Maar toch kan ik het niet maken tegenover mijn vriend. Ik bedoel ik hou van mijn vriend, maar ik ben bang dat ik op dit moment iets meer gevoelens heb voor die beste vriend. Ik kom er ook bijna niet uit, maar ga het wel proberen in ieder geval! Ik heb het er erg moeilijk mee, vooral omdat ik met hem gezoend heb en dat maakt alleen maar meer gevoelens los. Hij is ook onze beste vriend, dus van minder contact is bijna geen sprake. Het is en blijft een moeilijk issue.
  groetjes Anja

 • AjsZz:$ says:

  eey:)
  ik heb bijna een 3de vriendje ik vindt hem hartstikkeleuk ik ben echt verliefd op hem en hij op mij maar hij wil een zoentje van mij maar ik durf hem niet te zoenen omdat ik nooit heb gezoent vandaag wou hij een zoentje,ik was te verlege en gaf geen zoentje,:$:( ik was zelf verdrietig ik dacht,missgien als ik niet zoen vindt hij me missgien niet leuk:$:$ maar ik wil dat alles stapje voor stapje komt,nou door zoenen was het steeds uit gegaan van me eerste en de tweede ex:$ omdat ik niet zoende was het uit en nu wil ik zoene maar ik durf niet omdat ik nOOiit heb gezoenD:$ wat moet ik doen/?:$ geef tipsz snel alstublieftt.. in my gedachten zeg ik vaak ik ga hem mOrge zoene maar het lUkt gewOOn niet mOrge ga ik weer chille met hem,:$ hij wil steeds een zoentje nOu ik h3b een prOobleem:$:$

 • Marcel says:

  Ik geloof hier zelf niet zo in!!!
  Als je gewoon een goede leuke relatie hebt dan kan je niet verliefd worden op een ander, of kan niet wil ik niet zeggen maar dan sta je er niet open voor. Ik denk zelf dat iedereen wel mss op zelfs meerdere personen verliefd kan worden, dat doe je tenslotte zelf je kan wel tig mensen leuk gaan vinden, maar wat is verliefdheid? het is toch maar een fijn spannend gevoel dat je zelf creeerd maar ook vanzelf weer overgaat na een tijdje.Denk dat geven en houden om/van veel sterker is maar wel heel anders dan verliefd zijn als je echt van iemand houd en gelukkig met iemand bent zal je nooit voor iemand anders kunnen gaan. Die gene die dat wel doen zullen daar in hun volgende relatie ook vatbaar voor zijn en er zal ook wel altijd een reden zijn waarom het gebeurt. Bedenk ook het gras is altijd groener bij de buren maar wat je bij de een weg gooit raap je bij de ander weer op.wanneer is een persoon tevreden????????

 • Els says:

  wat zou je gaan denken als je dit leest in de mail van je vriend
  het is een kennis van ons
  ik ben al een hele tijd onzeker der over
  maar hij blijft zeggen dat ik niet jaloers moet doen
  en daar door weet hij niet meer wat ie wil
  hij houdt van me maar ik wordt er gek van
  als ik dit zo lees
  kan deze verliefdheid nog over gaan

  Hey Hey

  Het duurde even maar dat had niks met je mailtje te maken echt weer even te druk. Maar moet wel zeggen dat ik even stil werd van je mailtje…. wist wel dat je me aardig vond maar meer had ik niet verwacht. Maar werd eerlijk gezegd het meeste stil dat je zo eerlijk en direct bent, daar hou ik wel van maar had het niet achter je gezocht. Zo leer je nog eens iets van iemand . Maar vind je ook erg leuk maar niet meer als dat. Maar wel leuk genoeg om je beter te leren kennen gewoon lekker gezellig stappen enzo. Hoop dat het nog wel een beetje te doen is thuis, want snap dat het erg moeilijk voor je is maar dat zal denk ik alleen nog maar moeilijker gaan, hoop het natuurlijk niet voor je….

  Liefs van mij
  Xx

  ik vind thet geen normaal bericht

  • Nathalie says:

   Hee, Snap dat je echt helemaal flipt als je dit leest. Maar probeer eens te bekijken als je in zijn situatie zit. Denk dat je met hem moet praten en vragen of hij haar echt leuk vind of gewoon een leuke meid. En dat hij zich moet bedenken wat hij echt wil. Veel succes ermee is idd niet leuk om zo iets te lezen. Maar mssn is het alleen nog maar hier bij gebleven.

 • Ikke says:

  Maar wat nou als die ander niet weet dat je verliefd op hem bent, an je collega’s bent, dan is het moeilijk afstand nemen.

 • Wendy says:

  hallo iedereen,
  ik heb alles opgebiecht tegen de persoon waar ik hele steke gevoelens voor heb
  het kan zijn dat hij strakjes eens lang komt om te praten en hij heeft gisteren nog laten weten dat mijn man er niks van hoeft te weten wak voel vo em(en mss omgekeert ook) laten we dat afwachten!
  tot gouw doei xxxx

 • Iemand says:

  hallo allemaal,
  ik ben 19 en en zeer gelukkig getrouwd met een pracht van een vent
  en samen hebben we twee kindjes

  nou mijn grote probleem is ik voel me zeer nijg aan getrokken aan zen beste maad
  hij is zeer lief gevoelig en zeer knap
  we hebben veel gemeen meer dan met mijn man zelf
  ik zou met die gast wille praten maar langs de ene kant erg bang dat hij alles gaat vertellen tegen men man
  wat moet ik in godsnaam beginne
  telkens als hij op bezoek komt word het erger om erger
  een hopeloos iemand xx wie kan me helpe?

 • Marjolijn says:

  Erg duidelijk. Mijn vriend voelt ook iets voor iemand anders terwijl onze relatie wel goed is. Hij heeft het me vertelt en ik had het totaal niet verwacht of aan zien komen. Zelf is hij ook erg in de war en al 7 kg afgevallen door de stress. toen heeft ie het ook maar aan me vertelt.. Ik voel me zo machteloos.. hij zegt dat ie mij wil en niemand anders. Het is dus aan hem, hij moet er tegen vechten als ie echt zo graag met mij oud wil worden en dat vind ik zo moeilijk dat ik daar niks aan kan doen. Ik ga hem zeker dit stuk laten lezen… dank je

 • Janneke says:

  Goed geschreven! Altijd ook eerlijk tegen je partner blijven, als je een goede relatie hebt zou je het ook samen over die verliefdheid op die andere kunnen bespreken.

Reacties zijn gesloten.

Disclaimer
Privacy
Cookies (+ recept)
Servicenest
© 2004-2016, soChicken®. Alle rechten voorbehouden.
soChicken is onderdeel van soChicken Studios.

Ontvang het soChicken stappenplan naar een leuker leven

Ontdek gratis hoe je je leven leuker en eenvoudiger maakt, met ons populaire stappenplan naar een leuker leven. Ruim 90.000+ lezers gingen je voor. Download nu gratis.

We zullen je niet spammen en je gegevens blijven tussen ons.