navigation
search

Samenwonen: waar je op moet letten

Jullie zijn eruit. Jullie willen samenwonen. Na al die jaren logeren bij elkaar thuis zijn jullie het zat. Jullie willen niets liever dan saampjes in een fijn huisje wonen. Samenwonen zorgt ervoor dat jullie elkaar beter leren kennen dan ooit. Geen zin in problemen? Met deze tips wordt jullie droom werkelijkheid.

Geldzaken

Er wordt gezegd dat geld niet belangrijk is. Toch lopen veel relaties spaak door problemen die voortkomen uit geldzaken. Spreek van tevoren af hoe jullie al jullie geldzaken regelen. Nemen jullie een gezamenlijke rekening voor alle vaste lasten? Betaalt de één dit en de ander dat? Hoeveel verdienen jullie met z’n tweeën bij elkaar? Waar willen jullie je geld aan besteden? Houd rekening met dit soort vragen om miscommunicaties te voorkomen. Maak van tevoren een overzicht van jullie inkomsten en jullie vaste lasten, zo kun je je financiën goed plannen.

Woonruimte

Waar gaan jullie wonen? Trek je bij je partner in of andersom? Gaan jullie huren of kopen? Welke wensen hebben jullie? Allemaal belangrijke dingen om te bespreken voordat je wilt gaan samenwonen. Gaan jullie op zoek naar een huis? Zoek dan op huizen met minimaal 3 kamers of meer. Zo hebben jullie altijd de mogelijkheid om je terug te trekken in een andere kamer als je daar behoefte aan hebt.

Inrichting

Als jullie eenmaal je stekkie hebben gevonden kunnen jullie aan de slag gaan met opknappen en inrichten. Zijn jullie op de hoogte van elkaars wensen? Weet je zelf eigenlijk wel wat je wilt? Geen idee? Maak dan een Moodboard. Zo kunnen jullie elkaar vertellen over de stijl die je wilt hebben in huis. Misschien krijgen jullie zo wel een hele mooie combi!

Het huishouden

Vraag aan iemand waar hij het meest een hekel aan heeft thuis en hij noemt het huishouden. Niemand vindt het leuk om te doen, en straks moeten jullie het samen doen! Wie doet wat en wanneer? Dat zijn dingen waar jullie over moeten praten. Maak ook afspraken over het koken. En kan je partner beter ramen zemen dan jij? Dan doe jij toch het strijkwerk? Verdeel de taken om en om en maak duidelijke afspraken.

Leer samen te wonen

Het is even wennen dat jullie constant met elkaar wonen in dezelfde ruimte. Jullie krijgen daarbij een leven samen maar ook apart. Dit is iets wat je moet leren en zal in het begin misschien niet helemaal vlekkeloos verlopen. Probeer uit te zoeken op welke manier jullie het fijnst samen kunnen leven en trek je met enige regelmaat even terug en neem wat tijd voor jezelf!

Nóg meer tips!

Sanne Meulemans

Sanne Meulemans

Sanne (26) is een gezellige hippe mama en oprichter van het leuke DIY blog Gras Tussen Je Tenen.

Zo wordt succesvol leven een eitje.

Klopt, de woordspeling is flauw. Maar het is wel waar. Lees ons gratis eBoek met tips voor een leuker leven.


Reacties zijn gesloten.

Disclaimer
Privacy
Cookies (+ recept)
Servicenest
© 2004-2016, soChicken®. Alle rechten voorbehouden.
soChicken is onderdeel van soChicken Studios.

Ontvang het soChicken stappenplan naar een leuker leven

Ontdek gratis hoe je je leven leuker en eenvoudiger maakt, met ons populaire stappenplan naar een leuker leven. Ruim 90.000+ lezers gingen je voor. Download nu gratis.

We zullen je niet spammen en je gegevens blijven tussen ons.