Leven met wind mee komt eraan!

Ja! Mijn tweede boek verschijnt op 12 juni 2019. En terwijl ik dit schrijf is de voorbestelling in volle gang.

Niet alleen heeft jullie enthousiasme de website van Bruna meerdere keren offline gegooid wegens overbelasting. De reserveringen gaan zelfs harder dan bij Steeds leuker, mijn eerste boek!

Ik ben onwijs dankbaar dat jullie me opnieuw zoveel vertrouwen geven, en ik hoop dat ik je opnieuw mag inspireren met dit nieuwe boek.

Er komen de laatste tijd nogal wat vragen binnen die ik hier even wat uitgebreider wil beantwoorden. Lees je mee? 😊

1. Welk boek zal ik eerst lezen?

Leven met wind mee is de natuurlijke opvolger van Steeds leuker, maar je kunt de boeken heel goed los van elkaar lezen. Ik schrijf mijn boeken én artikelen graag als op zichzelf staande teksten.

Dat gezegd hebbende, beide boeken liggen in elkaars verlengde en versterken elkaar. In Steeds leuker werken we meer aan je buitenwereld, waar we in Leven met wind mee werken aan je binnenwereld. Dus samen maak je het extra leuk.

Als je echt persé een volgorde wilt hebben, begin dan met Steeds leuker. Werk daar een paar weken tot maanden aan. En pak daarna Leven met wind mee op voor de volgende stap. Of besef dat je leven al zo leuk is dat je uitgelezen bent – helemaal perfect. 😁

2. Wat lees ik dat ik nog niet op soChicken heb gelezen?

Een boek is echt iets anders dan een blog. Waar je op soChicken constant blijft rondklikken van artikel naar artikel, kan ik je in een boek echt meenemen langs een logisch opgebouwd verhaal.

Er is veel meer ruimte om zaken uit te leggen, en daar heb ik gebruik van gemaakt. Bovendien bespreek ik in Leven met wind mee een heleboel zaken die ik (nog) niet heb besproken op soChicken.

3. Is dit boek zweverig?

Ik weet niet – zijn lama’s zweverig? Ik weet dat scheten zweven, en daar praat ik over in het boek. Dus misschien wel?

Ja, we praten onder andere over mediteren. En mediteren wordt heel vaak toegepast in ‘zweverige’ omgevingen. Maar weet je wat? ‘Zweverige mensen’ eten ook fruit en halen ook adem, net als jij.

Wat mij betreft is meditatie niets bijzonders en zeker niets uitzonderlijks. Het is een natuurlijk onderdeel van een leuk, normaal en gezond leven. Sommige mensen nemen het extreem serieus, anderen zijn wat losser. En het is allemaal prima. Ik denk niet dat het zweverig hoeft te zijn, ik weet dat ik het niet onnodig zweverig maak.

Dingen als wierook branden zijn prima als je er blij van wordt. Maar ik red me prima zonder – scheelt me ook weer het plafond witten elke paar jaar.

4. Wat leer ik als ik het boek lees?

Vooral hoe je met minder moeite meer innerlijke rust kunt ervaren. Een innerlijke rust die voelt als een warm nazomerzonnetje dat straalt van binnenuit. Je leert hoe je moeitelozer door het leven stroomt. Met minder stress, frustratie en andere ellende.

Het gaat niet vanzelf en het is geen tovenarij. Maar er gaan wel meer dingen niet vanzelf die je toch dagelijks doet. Een beetje investeren in meer innerlijke rust is wat mij betreft een hele strategische keuze. In het boek laat ik je zien hoe je dat doet in kleine, simpele stappen. Zodat je het niet blijft uitstellen maar daadwerkelijk aan de slag gaat.

5. Wat maakt dit boek anders dan Steeds leuker?

Steeds leuker was mijn eerste boek, en is echt een soort soChicken basisboek. Met de belangrijkste en meest strategische tips om je leven steeds leuker te maken met steeds minder moeite.

Leven met wind mee bouwt daarop verder en heeft iets meer focus. De hoofdstukken liggen meer met elkaar in lijn en borduren op elkaar voort. Voor de rest is de schrijfstijl natuurlijk hetzelfde – want de auteur is niet veranderd. Hoewel ik wel wat ouder ben geworden, dus wie weet ben ik in dit boek eindelijk een beetje volwassen. 😉

6. Hoe zit dat nou met die gratis cursus?

Ja – het zit zo: alleen bij een beperkte eerste oplage ontvang je een gratis online Broednest cursus t.w.v. €30. In het boek vind je een unieke code waarmee je je kunt inschrijven.

Deze nieuwe cursus wordt tegelijkertijd gelanceerd met het boek, en zal je helpen meer innerlijke rust te ontwikkelen met minder moeite.

De code in het boek geldt alleen voor deze cursus, en wordt alleen weggegeven bij het gedrukte boek. De oplage met gratis cursus is beperkt en is op moment van schrijven al voor de helft uitverkocht. Als je geen exemplaar met gratis cursus kunt vinden, dan betaal je gewoon €30 voor de cursus als je die erbij wilt volgen.

Dat is dus de reden dat je beter nu het boek kunt reserveren via mijn link. Want dan weet je zeker dat je die cursus erbij krijgt. En als je via mijn link bestelt, ontvang ik een paar euro extra van de webwinkel (Bruna, als je vanuit Nederland bestelt) – dus daar steun je mij en soChicken extra mee. 😊

7. Ik ben gelovig – is dit boek iets voor mij?

Ja, en ik zal je vertellen waarom. Veel mensen maken zaken als mindfulness heel ingewikkeld, spiritueel of ‘oosters’ – waardoor het gevoelsmatig misschien botst met je geloof. Ik laat zien hoe je er anders tegenaan kunt kijken, zodat je – net als ik – ziet dat het helemaal nergens voor nodig is om het zweverig of ingewikkeld te maken.

Leven in het moment – en je blij, rustig en tevreden voelen – is zo basaal en nuchter als het maar wordt. Het kan niet conflicteren met wat voor geloof dan ook. Het versterkt eerder de liefde, blijdschap en toewijding die je misschien nu al ervaart.

8. Komt er ook een luisterboek, net als bij Steeds leuker?

Het luisterboek van Steeds leuker is ontzettend populair, en daar ben ik onwijs trots op!

Of er van dit boek ook een luisterboek komt is nog niet bekend. Als je het boek wilt lezen en de cursus erbij wilt, raad ik je aan een gedrukt exemplaar te reserveren. Mocht er een luisterboek komen, dan zal dat nog een tijd duren.

9. Krijg ik ook een cursus bij het eBoek?

De gratis cursus ontvang je alleen bij een beperkte oplage van het gedrukte boek. Als je het eBoek bestelt krijg je wel toegang tot de online bonussen, maar niet tot deze cursus.

Je kunt de cursus er natuurlijk altijd bij kopen. Maar als je de cursus erbij wilt volgen, dan is het een stuk voordeliger om nu gebruik te maken van de actie en een gedrukt exemplaar te bestellen.

10. Is het allemaal niet te kort door de bocht?

Minder drama ervaren klinkt leuk – totdat het leven je echt stevige tegenwind bezorgt. Want wat als je een dierbare verliest of als je ernstig ziek wordt? Dan komt de drama niet uit jezelf – dus kun je dan nog steeds je leven leuker maken?

Het is een goede vraag. Ik weet dat ik met mijn boek niet alle ellende uit je leven kan schrappen. En dat probeer ik ook niet. Waar ik je mee wil helpen is beter zien hoe je gedachten het drama veroorzaken, en wat je kunt doen om je gedachten minder serieus te nemen.

In alledaagse situaties kan dit je helpen je leven te vullen met meer plezier, rust en blijdschap. In hele zware situaties zal het je helpen om je leven iets lichter te maken – en dat is al een hele vooruitgang. De uitdaging zal er nog steeds zijn, maar je zult er met minder moeite mee om kunnen gaan.

11. Gaan we het ook hebben over slappe patatten?

Nee. We gaan het niet hebben over slappe patat op de vloer van een openbaar zwembad. Want dat hebben we in Steeds leuker denk ik al voldoende uitgediept. Sorry.

Ik leg je wel uit waarom gedachten zijn als scheten en we praten natuurlijk over lama’s borstelen. 😁🦙

Wil je ook aan de slag?

Al duizenden lezers bestelden hun exemplaar van Leven met wind mee. Doe je ook mee? Wil je ook je zomer rustiger, blijer en moeitelozer maken?

Bestel Leven met wind mee nu, en ontvang de cursus t.w.v. €30 erbij.

Lees meer en bestel direct…

Ervaar je problemen met bestellen?

Sommige mensen ervaren problemen met bestellen via Bruna. Lukt het je niet om je bestelling te plaatsen? Bestel dan via deze link, dan lukt het waarschijnlijk wel.

Ontvang gratis tips om je leven leuker te maken!

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 140.000 mensen gingen je voor! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛