navigation
search

Waarom seks gezond is

Dat seks lekker is wist je al. Dat seks goed is voor je gemoedstoestand wist je ook, maar wist je dat seks ook ontzettend gezond is voor je lichaam?

Nog niet zo lang geleden werden jongeren bang gemaakt met uitspraken als ‘van masturberen krijg je puistjes’! Ook nu nog leven in landen als India mensen die denken dat het ‘verliezen’ van sperma slecht is voor het lichaam. Gelukkig weten we tegenwoordig wel beter. Seks is niet slecht, seks is goed!

POEF! Overal magische stofjes!

Tijdens een vrijpartij komen er allerlei stofjes vrij in zowel het lichaam van de man als dat van de vrouw. Zodra we opgewonden raken worden de hormonen oxytocine en vasopressine in hoog tempo aangemaakt, deze stoffen zorgen ervoor dat de partners zich verbonden voelen. Oxytocine heeft ook een rustgevende werking. Dat is dus de reden dat je na de seks snel in slaap valt.

Vandaag wel schat, ik heb geen hoofdpijn meer.

Bij vrouwen wordt het hormoon noradrenaline aangemaakt, dit zorgt voor een fijn gevoel. Bovendien zorgt endorfine ervoor dat de pijndrempel twee keer zo hoog wordt! Hoe dat kan? Endorfine werkt pijnstillend, volgens sommige onderzoeken net zo effectief als twee paracetamolletjes. Die endorfinen kunnen flink helpen tegen hoofdpijn!

Eén keer is scheepsrecht.

Nadat we zijn klaargekomen komt het stofje prolactine vrij, wat ervoor zorgt dat we geen zin meer hebben in seks. De concentratie van deze stof blijft ongeveer een uur verhoogd. Maar, gelukkig vinden we dat ook helemaal niet erg dankzij dopamine, wat een belonend gevoel veroorzaakt. Je voelt je na fijne seks voldaan.

Even doorspoelen!

Tijdens een heftige vrijpartij maakt je hart tot wel honderd extra slagen per minuut! Hierdoor gaat je bloed sneller stromen en worden hart en bloedvaten even goed doorgespoeld. Mannen verliezen bij een zaadlozing kankerverwekkende stoffen waardoor het risico op prostaatkanker afneemt. Bovendien verbrand je tot wel 300 caloriën per vrijpartij! Seks houdt je lichaam goed in vorm.

Even alles vergeten en opgaan in elkaar

Seks verbindt. Wanneer je seks hebt met je partner komen er allerlei fijne emoties naar boven. Bovendien zul je even al je zorgen vergeten. Seks en angst gaan namelijk niet goed samen. Wanneer je opgaat in een vrijpartij zul je je even niet meer druk maken over die deadline of dat vervelende probleem. Seks brengt verlichting en een fijn gevoel!

Meer lezen over een beter en gezonder Seksleven?

Lees ook:12 Redenen Waarom je Vanavond Seks moet Hebben!, 11 Grote Seksmysteries of een van onze andere artikelen over liefde en seks. Bovendien raden we je het onderstaande boekje aan voor een leuker seksleven!

 

Nóg meer tips!

Jelle Hermus

Jelle Hermus

Oprichter van soChicken. Jelle maakt een geweldig leven graag zo simpel mogelijk. Hij is gepassioneerd over vooruitgang, duurzaamheid, reizen, technologie en veggies.

Zo wordt succesvol leven een eitje.

Klopt, de woordspeling is flauw. Maar het is wel waar. Lees ons gratis eBoek met tips voor een leuker leven.


Reacties

 • Haha, ipv de sportschool….veel goedkoper!

 • helemaal mee eens, wat zou het leven zonder seks. ik vraag me alleen waarom zijn wij met zijn allen zo preuts gewoorden…..

 • Rikky says:

  Dat de endorfines die vrijkomen pijnstillend werken, dat geloof ik uit eigen ervaring direct. Hoofdpijn is dus juist een goede reden om wel seks te hebben ;-)
  Waar ik het niet eens mee ben is dat als je klaargekomen bent, dat je dan geen zin meer zou hebben. Als vrouw kun je meerdere keren klaarkomen en dan nog steeds zin hebben. Dat geldt voor mij tenminste wel. Dat voldane gevoel dat komt wel na een reeks orgasmes :-)

 • rosannia says:

  heel veel obstakels zitten meestal tussen de oren,omdat seks nog steeds als een taboe wordt gezien.voor echte goeie seks voor beide partijen moet je gaan mediteren en nog zelf in je blootje,of te wel ook voor de spiegel staan in je blootje en strelen en zoen je zelf. dat geeft een goede effect,naar mijn ervaring/ wetenschap vanuit de indiase werled/de kamasutra.

 • Balutchi says:

  nou als ik klaar kom dan slaap ik binne 1 min maar als ik in de ochtend sex heb en klaar kom heb ik energie voor 10 dat is dan net zoon morgen waar de vogeltjes je fluitend wakker maken heerlijk ;)

  gr B

 • NISHA says:

  ik ben al 4 jaar getrouwd maar weet nogsteeds niet hoe orgasme eigenlijk zou moeten aanvoelen, dus ik weet niet precies wanneer ik klaar kom, ik weet niet wat klaarkomen eigenlijk betekent.
  wie kan mij daar antw.op geven???

 • Patrick says:

  Ik nam het mezelf nog kwalijk dat ik zo snel in slaap viel maar het is heel normaal lees ik al

 • Roos says:

  slapen na een orgasme, komt volgens mij alleen bij de man voor. de meeste vrouwen komen meerdere keren klaar voordat de man is klaargekomen, en daarna kunnen ze nog wel doorgaan, dus die theore die hierboven staat, gaat niet echt op voor de meeste vrouwen, denk ik.. En ik ben inmiddels 50, dus heb echt wel wat jaartjes ervaring zal ik maar zo zeggen…

 • Yasmijn says:

  als ik hoofdpijn heb heb ik wel zin in sex en dan is het gelijk weg die hoofdpijn!!! echt waar

 • Shania says:

  Ik vind de seks wel lekker maar als ik klaargekomenben dan is mijn vriendje nog niet klaargekomen en dat is niet altijd even leuk !!!

 • Manouk says:

  Ik word naar sex helemaal niet moe me vriend wel ik echt helemaal niet ja een halfuurtje later maar niet
  direct naar die tijd

 • Sanne says:

  Ik heb jammer genoeg nog nooit gehad dat mijn hoofdpijn overging door een flink potje … ;). Daarbij vallen vrouwen volgens mij niet zo snel in slaap als mannen dat doen. Ik word van seks juist weer actief lijkt het wel. Máár als ik even blijf liggen val ik wel voldaan in slaap.

Reacties zijn gesloten.

Disclaimer
Privacy
Cookies (+ recept)
Servicenest
© 2004-2016, soChicken®. Alle rechten voorbehouden.
soChicken is onderdeel van soChicken Studios.

Ontvang het soChicken stappenplan naar een leuker leven

Ontdek gratis hoe je je leven leuker en eenvoudiger maakt, met ons populaire stappenplan naar een leuker leven. Ruim 90.000+ lezers gingen je voor. Download nu gratis.

We zullen je niet spammen en je gegevens blijven tussen ons.