Artikel opslaan

Zuiver je huid door te scrubben

Het verliezen van huidcellen is natuurlijk. Dagelijks verlies je duizenden cellen. Zo vernieuwt je huid zich automatisch. Je kunt je huid een handje helpen door te scrubben. Je ontdoet je dan van oude huidcellen waardoor je huid glad en glanzend wordt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Redenen om te scrubben

Naarmate je ouder wordt vertraagt het celvernieuwingsproces. Bij jonge mensen vernieuwen cellen zich tussen de 20 tot 28 dagen, bij oudere mensen duurt dit langer. Bovendien maakt je lichaam extra cellen aan als reactie op schadelijke stoffen van buitenaf, zoals luchtvervuiling en UV straling. Hierdoor kan de huid zichzelf langzaam ‘verstikken’. Een scrubbeurtje kan dan zorgen voor glans.

Een goede scrubbeurt kan bovendien zorgen voor een betere doorbloeding. Daarnaast kan het helpen tegen puistjes. Ook resulteert scrubben voor het scheren in een gladder resultaat. Bovendien voelt scrub heerlijk aan op de huid. Gecombineerd met een heerlijke geur is een scrubbeurt een lekker ontspannende behandeling.

Scrubben in het gezicht

Een scrubmiddel voor het gezicht bestaat uit een verzorgende en reinigende gel met daarin microbolletjes. Door deze zachtjes op het gezicht te masseren verwijder je dode cellen en mee-eters. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Let bij het inmasseren op de zogenaamde t-zone van het gezicht: neusvleugels, kin en midden van het voorhoofd. Vermijd de tere huid rond de mond en de ogen. Ga bovendien niet staan ‘schrobben’ op je gezicht, je gezichtshuid is erg kwetsbaar!

Verzorg je huid altijd goed na een scrubbeurt met een goede dagcrème.

Scrubben op het lichaam

Voor je huid en lichaam kun je kiezen voor een lekkere grove scrubzout of bijvoorbeeld een scrubhandschoen. De huid op je lichaam is dikker en dus minder kwetsbaar. Masseer het scrubzout in over je hele lichaam, maar pas op bij de geslachtsdelen. Smeer jezelf na het scrubben in met een lekkere bodylotion.

Gebruik je zelfbruinende bodylotion? Dan zorgt een scrubbeurt voor een mooier resultaat.

Lees ook: Zelfbruiner & bruin zonder zon – 15 tips en weetjes

Hoe vaak scrubben?

Stem het aantal scrubbeurten per week altijd af op je huidtype. Heb je een droge en gevoelige huid? Hou het dan bij twee scrubbeurten per maand. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je je huid een tot twee keer per week scrubben.

Maar let op – ga niet schrobben! Zodra je je dode huidcellen hebt verwijderd heb je te maken met tere, nieuwe huidcellen. Je kunt deze beschadigen door agressief te scrubben.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test