Over soChicken

Het leven kan echt dolle pret zijn. Zoveel mogelijk voordelen met zo weinig mogelijk nadelen. Dat is waar soChicken om draait. In kleine stappen je leven steeds leuker maken.

Broeden op een leuker leven

Broeden op een leuker leven noem ik het. Door elke dag de juiste kleine stappen te zetten wordt je leven steeds leuker. Totdat je op een gegeven moment achterom kijkt en denkt: wauw, mijn leven is bést fijn.

Zo voel ik me tegenwoordig ook vrijwel elke dag. Fijn.

Ik ontwikkelde het Broednest om dit gevoel voor iedereen mogelijk te maken. Een praktische, liefdevolle omgeving die je helpt elke dag kleine stapjes te zetten richting de opwaartse spiraal.

Want in kleine stappen kunnen we alles voor elkaar krijgen.

Bekijk het Broednest hier…

Jelle Hermus
Foto: Pieter Pennings

Ola! – Wie ik ben

Ik ben Jelle Hermus, uitgebroed in 1986. Ik woon in een oud huis in Delft met mijn lieve Billy die eind 2005 mijn hart heeft gestolen en onze zoon Jake.

Naast schrijven voor soChicken (wat ik doe sinds 2004) en mensen begeleiden met het Broednest ben ik gepassioneerd over reizen, technologie en zitten onder palmbomen.

Ik mediteer graag, eet vegetarisch en ik doe mijn best om twee keer per week hard te lopen. Dat lukt meestal niet, maar dan zeg ik gewoon dat het door de regen komt.

Wat ik doe

Op soChicken en in het Broednest deel ik de levenslessen die ik opdoe. Mijn talent is ingewikkelde dingen simpel en leuk maken. Ik haal mijn inspiratie uit boeken (van persoonlijke groei tot systeemtheorie), uit de obstakels die ik overwin, door te observeren, te filosoferen en eindeloos te kletsen (blaatschapen, zoals Billy het noemt).

Mijn conclusie is dat een leven dat draait om vrijheid, blijheid & betekenis véél simpeler is dan de meeste mensen denken. En met de tips en inspiratie die ik deel wil ik je graag laten zien hoe ik het aanpak, en hoe jij hetzelfde kunt doen.

Wie het lezen

En het is gezellig, want ik broed tegenwoordig niet meer alleen. soChicken wordt jaarlijks bezocht door ruim 12 miljoen bezoekers. Ik mag de wekelijkse nieuwsbrief bomvol inspiratie tegenwoordig toesturen naar 150.000 mensen. En de Broednest familie telt inmiddels duizenden leden.

soChicken wordt regelmatig genoemd in bladen, kranten en radioprogramma’s en werd zelfs drie keer op rij verkozen tot beste gezondheid & welzijn website van het jaar!

Ik weet het – gekke wereld. Maar super tof. Want mijn missie is om onze samenleving een stukje liefdevoller te maken. En dat kan alleen als we elkaar helpen het leven steeds leuker te maken. Dus ik ben blij en dankbaar voor de geweldige community die we hebben gebouwd.

soChicken in Flow soChicken in Libelle soChicken in Margriet More soChicken in ADsoChicken op Radio 1 soChicken op NPO 3 soChicken in Quest soChicken in Trouw

Wat mijn werk is

Deze website is sinds 2007 mijn fulltime bezigheid. Ik doe het meeste zelf, maar ik krijg wel hulp van een paar fijne ZZPers. Ik verdien mijn geld door mensen te helpen met het Broednest en toffe online cursussen te ontwerpen. Allemaal met liefde ontwikkeld als de korte route naar een leuker leven.

Ik weet zeker dat je er blij van wordt. 😊

Steeds leuker

Verder heb ik eind 2017 mijn eerste boek gelanceerd – Steeds leuker. Je vindt m’n meesterwerk via deze link of in je favoriete boekenwinkel om de hoek. En online natuurlijk, als je geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Steeds leuker won een award én werd al meer dan 60.000 keer verkocht!

Jelle Hermus

In 2019 verscheen mijn tweede boek – Leven met wind mee. Dit boek kwam binnen op nummer 1 in de nationale bestseller lijst. Wil je hem bestellen of meer weten? Klik hier!

Daarnaast maak ik video’s (abonneer je hier op mijn YouTube kanaal) en deel ik dagelijkse inspiratie via Instagram, Pinterest en Facebook.

Waar je het best kunt beginnen

Wil je direct aan de slag en stap voor stap je leven steeds leuker maken? Word dan ook lid van het Broednest, dan help ik je de opwaartse spiraal in gang te zetten.

Wil je je ook aansluiten bij soChicken en elke maandagochtend de week vol blijheid beginnen met onze gratis nieuwsbrief? Schrijf je dan hieronder in, en begin met het zetten van kleine stappen om je leven steeds leuker te maken. :)

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛