Over soChicken

Het leven kan echt dolle pret zijn. Zoveel mogelijk voordelen met zo weinig mogelijk nadelen. Dat is waar soChicken om draait. In kleine stappen je leven steeds leuker maken.

Broeden op een leuker leven

Broeden op een leuker leven noem ik het. Door elke dag de juiste kleine stappen te zetten wordt je leven steeds leuker. Totdat je op een gegeven moment achterom kijkt en denkt: wauw, mijn leven is bést fijn.

Zo voel ik me tegenwoordig ook vrijwel elke dag. Fijn.

Jelle Hermus
Foto: Pieter Pennings

Ola! – Wie ik ben

Ik ben Jelle Hermus, uitgebroed in 1986. Ik woon in een oud huisje in Delft met mijn lieve Billy die eind 2005 mijn hart heeft gestolen en onze zoon Jake die we in 2019 adopteerden.

Naast schrijven voor soChicken (wat ik doe sinds 2004) ben ik gepassioneerd over reizen, technologie en zitten onder palmbomen.

Ik mediteer graag, eet vegetarisch en ik doe mijn best om twee keer per week hard te lopen. Dat lukt meestal niet, maar dan zeg ik gewoon dat het door de regen komt.

Wat ik doe

Op soChicken deel ik de levenslessen die ik opdoe. Mijn talent is ingewikkelde dingen simpel en leuk maken. Ik haal mijn inspiratie uit boeken (van persoonlijke groei tot systeemtheorie), uit de obstakels die ik overwin, door te observeren, te filosoferen en eindeloos te kletsen (blaatschapen, zoals Billy het noemt).

Mijn conclusie is dat een leven dat draait om vrijheid, blijheid & betekenis véél simpeler is dan de meeste mensen denken. En met de tips en inspiratie die ik deel wil ik je graag laten zien hoe ik het aanpak, en hoe jij hetzelfde kunt doen.

Wie het lezen

En het is gezellig, want ik broed tegenwoordig niet meer alleen. soChicken wordt jaarlijks bezocht door ruim 9 miljoen bezoekers. En ik mag de wekelijkse nieuwsbrief bomvol inspiratie tegenwoordig toesturen naar 140.000 mensen!

soChicken wordt regelmatig genoemd in bladen, kranten en radioprogramma’s en werd zelfs drie keer op rij verkozen tot beste gezondheid & welzijn website van het jaar!

Ik weet het – gekke wereld. Maar super tof. Want mijn missie is om onze samenleving een stukje liefdevoller te maken. En dat kan alleen als we elkaar helpen het leven steeds leuker te maken. Dus ik ben blij en dankbaar voor de geweldige community die we hebben gebouwd.

En mocht je me tegenkomen op straat – kom dan even je FREE HUG halen. Want alle soChicken lezers hebben recht op een FREE HUG. 😉

Wat mijn werk is

Deze website is sinds 2007 mijn fulltime bezigheid. Ik doe het meeste zelf, maar ik krijg wel hulp van een paar fijne ZZPers. Ik verdien mijn geld door toffe online cursussen te ontwerpen. Deze cursussen worden met de hand ontwikkeld als de korte route naar een leuker leven.

Je vindt alle online cursussen in het Broednest, ik weet zeker dat je er blij van wordt. 😊

Steeds leuker

Verder heb ik eind 2017 mijn eerste boek gelanceerd – Steeds leuker je vindt m’n meesterwerk via deze link of in je favoriete boekenwinkel om de hoek. En online natuurlijk, als je geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Jelle Hermus

Op 12 juni 2019 is mijn tweede boek verschenen, Leven met wind mee. Wil je bestellen of meer weten? Klik hier!

Daarnaast maak ik video’s (abonneer je hier op mijn YouTube kanaal) en deel ik dagelijkse inspiratie via Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Waar je het best kunt beginnen

Wil je je ook aansluiten bij soChicken en elke maandagochtend de week vol blijheid beginnen met onze gratis nieuwsbrief? Schrijf je dan hieronder in, en begin met het zetten van kleine stappen om je leven steeds leuker te maken. :)

Ontvang gratis tips om je leven leuker te maken!

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 140.000 mensen gingen je voor! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛