soChicken en je privacy

We zijn bij soChicken vrij hysterisch over het beschermen van je privacy. Op deze pagina vertellen we graag hoe wij dit aanpakken.

Als je soChicken bezoekt of de app opent

Je ervaring op soChicken is ontwikkeld volgens ‘Privacy by default’. Dat wil zeggen dat we geen persoonsgegevens vragen, oogsten of opslaan tenzij jij er zelf voor kiest iets met ons te delen.

Wanneer je soChicken.nl bezoekt of onze app gebruikt op je smartphone wordt je bezoek anoniem bijgehouden door Google Analytics. Zo kunnen wij de website beter maken en blijft tegelijkertijd jouw privacy gewaarborgd. Je communiceert met de server via een beveiligde SSL verbinding.

Je kunt soChicken gebruiken zonder verdere gegevens aan ons te verstrekken.

Indien je – naast lezen van artikelen – gebruik wilt maken van verdere diensten op soChicken, is het vaak noodzakelijk om enkele gegevens te delen (zoals je email adres). Hieronder leggen we uit hoe met deze gegevens omgaan.

Als je reacties achterlaat of berichten verstuurt

Wanneer je een reactie achterlaat onderaan een artikel wordt naast je naam, email adres en het bericht dat je deelt je IP adres opgeslagen. We gebruiken IP adressen alleen in het geval van misbruik. Je IP adres wordt na 14 dagen gewist uit het systeem.

We bewaren je email adres in reacties maximaal 1 jaar. Dit doen we om ervoor te zorgen dat al je toekomstige reacties niet gekeurd hoeven te worden en direct op de site verschijnen, en omdat we zo eventueel contact kunnen opnemen in geval van een persoonlijke vraag of klacht.

Door een reactie te plaatsen ga je ermee akkoord dat we je naam en bericht publiceren op de website en in de app. Deze gegevens kunnen geïndexeerd worden door zoekmachines. Indien je je reactie wilt laten verwijderen kun je ons een bericht sturen.

Reacties die worden geplaatst op andere platforms (YouTube, Facebook, Instagram, etc.) worden verwerkt volgens de bijbehorende privacy verklaring.

Als je ons een email stuurt bewaren we je bericht maximaal 5 jaar in onze mailbox – beheerd door Google volgens een verwerkingsovereenkomst – zodat we je goede service kunnen bieden als je ons in de toekomst mailt.

Als je de nieuwsbrief ontvangt

We versturen de soChicken nieuwsbrief eenmaal per week (meestal op maandag), met af en toe een extra mailing rondom speciale gebeurtenissen. Wanneer je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief kun je je afmelden door middel van de ‘Uitschrijven’ link onderaan iedere mail.

Wanneer je je uitschrijft worden je gegevens ’s nachts permanent uit het systeem verwijderd.

Als je een Broednest cursus gekocht hebt

De betaalde Broednest cursussen bieden de optie om onderaan iedere les vragen te beantwoorden. Deze antwoorden worden vervolgens opgeslagen op de soChicken server. Dit doen we met aandacht voor veiligheid en jouw privacy.

  • Je antwoorden worden via een beveiligde verbinding opgeslagen. Op deze manier kan je antwoord niet worden onderschept door meekijkers op de verbinding.
  • Je antwoorden worden geanonimiseerd opgeslagen. Dit betekent dat ze niet terug te leiden zijn naar jouw Broednest account. De link met jouw Broednest account is versleuteld en éénrichtingsverkeer. Dat wil zeggen dat jij jouw antwoorden kunt bekijken vanuit jouw account, maar een gluurder de antwoorden niet kan terugleiden naar jou. Mocht een aanvaller de database in handen krijgen (wat uiterst onwaarschijnlijk is), dan heeft diegene slechts toegang tot geanonimiseerde antwoorden.
  • Jij beslist over jouw antwoorden. Als je besluit om opnieuw te beginnen met een cursus, worden al je antwoorden direct uit de database verwijderd.
  • Niemand buiten soChicken krijgt toegang tot deze informatie. Ook binnen soChicken krijgen mensen alleen toegang tot geanonimiseerde antwoorden indien dat nodig is om de kwaliteit te verhogen. Antwoorden uit de lessen worden nooit gepubliceerd.
  • Je antwoorden worden automatisch verwijderd als jij dat niet doet. Dit gebeurt wanneer je de les meer dan 1,5 jaar niet hebt bekeken. Zo voorkomen we onaangename verrassingen in de toekomst. Als je je Broednest nooit meer checkt zorgen wij ervoor dat je antwoorden uiteindelijk verdwijnen.
  • Om je account te beschermen bewaren we je laatste IP adres in je account. Zo kunnen we misbruik voorkomen.
  • Je Broednest account bewaren we tot 10 jaar na je laatste login. Zo kun je altijd inloggen op je Broednest om verder te gaan met je cursussen.
  • Sommige acties worden bijgehouden. Bijvoorbeeld beoordelingen die je geeft aan de lessen. Zo kunnen we zien hoe (on)tevreden je bent met onze producten, zodat we ze stap voor stap kunnen verbeteren en je beter kunnen helpen.

We doen ons best om je privacy te waarborgen. Maak je je zorgen om je privacy of heb je er geen goed gevoel bij? Dan raden we je aan om de vragen te beantwoorden in een notitieboekje of in een tekstverwerker.

Wanneer je iets gekocht hebt op soChicken

Wanneer je een product bestelt bewaren we je IP adres opnieuw maximaal 14 dagen, om misbruik te kunnen voorkomen. Omdat we voornamelijk virtuele producten verkopen, en sommige mensen hun inloggegevens of eBoeken kwijtraken, bewaren we je bewijs van betaling 7 jaar.

Dit bewijs bevat je naam en het email adres dat je gebruikte tijdens je bestelling. Zo kunnen we je altijd verder helpen als je in de toekomst opnieuw toegang wilt tot een product dat je hebt gekocht.

Indien je een bestelling niet succesvol afrondt worden je gegevens na 90 dagen verwijderd, voor het geval je in de tussentijd nog hulp nodig hebt.

Tijdens het afrekenen van een product kom je op de website van Mollie terecht. De persoonsgegevens die je hier deelt worden uitsluitend gedeeld met Mollie en/of je eigen bank. Hier lees je hoe Mollie met deze gegevens omgaat.

Het delen van gegevens

We houden je gegevens graag zoveel mogelijk binnenshuis – onder ons toezicht op webservers binnen de EU. Soms zijn we genoodzaakt om gegevens (zoals je IP adres) te delen met derden in verband met veiligheid of het kunnen leveren van diensten. Denk hierbij aan bedrijven als Google en Cloudflare of ZZPers die werken in het Servicenest of meehelpen met het onderhoud aan de server.

We delen nooit meer gegevens dan nodig is om een dienst te leveren. We delen gegevens altijd in lijn met de Europese regelgeving, volgens een verwerkingsovereenkomst en natuurlijk wanneer hiervoor een wettelijke verplichting geldt.

En verder

  • Je hebt het recht om je opgeslagen persoonsgegevens en voorkeuren bij soChicken in te zien, aan te laten passen en/of permanent te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Indien je vragen, opmerkingen of klachten hebt ten aanzien van de verwerking van je persoonsgegevens op soChicken kun je altijd contact met ons opnemen. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je er met ons niet uit komt.

Heb je vragen of opmerkingen over het verwerken van je persoonsgegevens op soChicken? Neem contact met ons op via dit formulier of het onderstaande postadres.

soChicken
Postbus 3083
2601 DB Delft

Laatst bijgewerkt: oktober 2018