Artikel opslaan

Wat is Feng shui?

Feng shui – van oorsprong een eeuwenoude Chinese leer – is een methode die ervoor zorgt dat energie wordt teruggebracht op plaatsen waar dit ontbreekt.

Vaak wordt dit gedaan door het plaatsen of verplaatsen van meubels in huis. Op deze manier wordt er harmonie gecreëerd in jouw huis en zul je je uiteindelijk meer in balans voelen.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Hoe kan ik feng shui toepassen in mijn slaapkamer?

Je slaapkamer is één van de plekken waar je de meeste tijd doorbrengt. Je slaapt er, je hebt er seks, je rust er uit. Het is een multifunctionele kamer in huis, waar je veel te vinden bent.

Wil je je nóg lekkerder voelen in je slaapkamer? Met deze tips richt je je slaapkamer in volgens de filosofie van feng shui met je eigen spullen. Of het echt werkt? Tja, dat merk je als je het probeert.

1. Je bed volgens feng shui

Zet je bed zo neer dat je vanuit bed direct je deur kan zien. Als dit niet mogelijk is, maak dan gebruik van spiegels. Zorg er alleen wel voor dat je bed niet weerkaatst in de spiegel.

Door naast het hoofdeinde van je bed twee dezelfde nachtkastjes te zetten, creëer je ook meer balans in je slaapkamer. Maar niet alleen dat – op deze manier zorg je er ook voor een betere relatie.

Het gebruik van dezelfde spullen naast het bed zorgt volgens feng shui voor een groter saamhorigheidsgevoel. Plaats op de nachtkastjes dezelfde lampen en hang geen planken of kastjes boven je bed. Deze houden de energie tegen en belemmeren de nachtrust.

2. De muren kleuren volgens feng shui

Zorg voor een rustgevende kleur op je slaapkamer muren. Rustgevende kleuren zijn: lichtblauw, geel, groen, lichtroze, wit en lavendel. Deze kleuren helpen je mogelijk beter ontspannen.

Hang daarnaast een mooie foto of schilderij in je slaapkamer die je direct wanneer je opstaat uit bed kunt zien. Feng shui werkt veel met voorwerpen die je humeur een ‘boost’ geven.

3. Je bureau feng shui positioneren

Je ontkomt er soms niet aan, maar toch is het beter geen bureau in je slaapkamer te hebben. Kan het niet anders? Zorg er dan voor dat je van achter je bureau de deur kunt zien.

Plaats daarbij ook je bureau in de richting van het noord-oosten, omdat dit volgens feng shui de kennis en wetenschap richting is.

4. Apparatuur en feng shui

Ook is het niet de bedoeling om apparatuur in je slaapkamer te hebben. Maar ook hier kom je tegenwoordig vaak niet onderuit.

Volgens feng shui is het belangrijk om ervoor te zorgen dat apparatuur zoals televisies en computers ‘s nachts uit staan – het liefst afgedekt met een kleedje.

Dit voorkomt dat ‘slechte straling’ onbewust je nachtrust verstoort. En daarnaast zijn apparaten natuurlijk gewoon afleidend.

5. Opruimen volgens feng shui

Binnen feng shui is reinheid en orde belangrijk. Zorg voor een schone en opgeruimde kamer. Wanneer je wakker wordt in een rommelige of vuile kamer, belemmert dit je energie.

In een schone, opgeruimde kamer word je lekkerder wakker. En lekker wakker worden is een goed begin van een geweldige dag!

Meer lezen over Feng Shui?

Aan de slag met feng shui in je huis? Wij hebben naast deze feng shui slaapkamer tips ook tips voor feng shui in de woonkamer.

Wil je meer lezen over feng shui en je kennis en ervaring met feng shui uitbreiden? Neem dan eens een kijkje bij een van de onderstaande feng shui boeken.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test