1. Bak een gezellige taart

Wat is er romantischer dan kliederen met cakebeslag en slagroom (zoals deze gin & tonic cake). Inderdaad, helemaal niets! Chocola, aardbeien, taartversiersels… hartstikke leuk een verschrikkelijk romantisch! En als je die mega taart gebakken hebt, is het natuurlijk helemaal lief om elkaar kleine hapjes te voeren!

2. Pak een filmpje in het filmhuis

In die grote bioscopen mogen ze dan wel de allerhipste films van dit moment draaien, maar echt romantisch is het niet! Ga met zijn tweetjes eens naar het filmhuis! Artistieke, romantische films voor een lief prijsje. Daarbij komt ook nog eens dat het veel knusser en gezelliger is. En waar kan je tegenwoordig nog stiekem zoenen tijdens de film? Juist, in het filmhuis!

3. Ga samen cocktails maken

Hebben jullie wel eens cocktails gemaakt met zijn tweeën? En dan bedoelen we niet in zo’n fancy cocktailbar, nee gewoon lekker thuis! Met zijn tweetjes gezellig in de keuken cocktails maken is hartstikke romantisch! Van alle dranksoorten zijn vaak ook kleinere versies te vinden bij de slijterij. Sla wat in en zoek op het internet wat fijne cocktailrecepten. Wie weet waar die ‘Sex on the Beach’ toe leidt!

4. Ga uit eten op school

Natuurlijk bedoelen we niet dat je echt op je school of opleiding moet gaan eten. Op veel MBO Horeca scholen kun je terecht voor culinaire hoogstandjes gemaakt door studenten. Op deze scholen zijn echte restaurants te vinden met heerlijke gerechten voor een prikkie, waar jij de goedkope romantiek kunt beleven.

5. Een verrassend ontbijtje op bed

Je wilt niet weten waar je je partner allemaal mee kunt verrassen! Zelfs een simpel ontbijtje op bed is onwijs romantisch en superlief! Pers een vers sapje, zet een verse cappuccino of een lekkere kop thee en sla wat lekkere verse broodjes in. Met wat broodbeleg, een eitje en gezellig bloempje in een vaasje naast het bord, zet je zo iets verrassends neer! Kijk je er al naar uit om hem of haar wakker te maken?

6. Ontdek de romance van de stad

Elke stad kent zijn eigen romantische plekjes. Zelfs dat verlaten dorpje waar jij in woont. Pak je lief bij de hand en verken de romance van je eigen stad! Zoek het mooiste plekje op zoals een mooie haven, een stil parkje, een mooi meer of die fijne duinen. Neem een kleedje mee en een miniflesje champagne en geniet van elkaar! Meer heb je niet nodig!

7. Ga sterren kijken

Je ziet het ze doen in films, maar je hebt het zelf nog nooit gedaan: Sterren kijken! In eerste instantie klinkt het heel erg saai, maar op een stille plek midden in het weiland kan het heel romantisch en ontspannend zijn! Neem een lekker warm plaid mee en nestel je samen met je lover bijvoorbeeld op het dak van de auto.

8. Heerlijk picknicken

Picknicken is leuk en lekker romantisch. Het is een goedkoop romantisch uitje die bij iedereen in de smaak zal vallen. Plan een romantische picknick op het strand bij zonsondergang. Met warme tapas en een lekker wijntje maak je het helemaal compleet. Of wat dacht je van een luie zondagmiddag picknick in een hangmat in het park? Met een thermoskan warme chocolademelk en thee en kleine broodjes kan de romantiek echt beginnen.