Artikel opslaan

1. Vette vis

Je zou jezelf afvragen of vette vis nu wel echt zo gezond is. Het is wat vetter dan normaal, maar als je er niet teveel van eet kan het supergezond zijn voor je hersenen. Vette vissoorten zoals haring en makreel bevatten veel Omega 3 vetzuren die je jaren jonger kunnen maken. Als je minstens één keer per week een visje eet takelen je hersenen minder snel af, blijf je alerter en kan je je veel beter concentreren. Daarbij maakt het eten van vette vis de kans op een beroerte, dementie of alzheimer ook nog eens stukken kleiner.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Koffie

Van koffie krijgen je hersenen een flinke boost. De cafeïne in koffie zorgt ervoor dat je korte termijngeheugen beter zijn werk doet. Ook wordt je reactiesnelheid verbeterd. Hartstikke fijn voor je hersenen dus. Daar komt ook nog eens bij dat cafeïne binnen vier minuten wordt opgenomen in het bloed. Het is dus een supersnelle training voor je hersenen. Beperk je inname echter tot vier kopjes per dag.

3. Bananen

Sommige mensen schijnen rustiger te worden wanneer ze bananen eten. Bananen bevatten dezelfde rustgevende stoffen als een beker warme melk. Bovendien bevatten bananen veel suikers die snel worden en geven ze je hersenen veel energie. Voel je jezelf flauw en moet je nog veel werk doen? Dan kan een banaan zeker geen kwaad om jezelf wat op te peppen. Maak anders eens dit heerlijke en makkelijke bananenbrood.

4. Chocola

Chocola is een wonderproduct. Je wordt er gelukkig van en je kunt er zin in seks van krijgen. Maar dat je er ook geconcentreerder en alerter van kan worden dat wist je vast nog niet.

Algemeen bekend is dat (pure) chocolade de bloedtoevoer naar de organen verbetert. Dat betekent dus ook richting de hersenen. Je hersenen krijgen meer bloed en je kunt harder werken.

5. Broccoli

Dat broccoli van buitenaf een beetje lijkt op hersenen is vast niet voor niks. Het eten van dit groene hapje is namelijk perfect voor je bovenpan. Vooral wanneer je ouder wordt kan broccoli het verouderingsproces van de hersenen verminderen. Je blijft langer helder en je wordt minder vergeetachtig. Kortom, happen die broccoli!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test