Artikel opslaan

Maak iets geweldigs van je leven

Iedereen heeft weleens een periode waarin het leven een beetje ‘leeg’ voelt. Je doet je werk, leeft je leven, maar je hebt ergens het gevoel dat er toch meer van te maken moet zijn.

Wanneer je leven je eigenlijk min of meer is overkomen, heb je de mogelijkheid om het bewuster te sturen naar jouw wensen. Je hebt iedere dag opnieuw de kans om je leven opnieuw uit te vinden.

De onderstaande stappen helpen je te bepalen hoe jij een leven van betekenis kunt opbouwen.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

1. Zoek uit wat er aan je trekt

Als geld geen probleem zou zijn, wat zou je dan het liefste doen? Tot welke activiteiten voel je je bewust of onbewust het meest aangetrokken?

Het kan zijn dat je van binnen sterk het gevoel hebt dat je mensen wilt helpen, en dat je dat in je huidige functie niet echt kwijt kunt. Wellicht heb je het gevoel dat je een bedrijf op wilt zetten, dat je veel geld wilt verdienen.

Misschien trekt er iets heel anders aan je, de natuur bijvoorbeeld. Misschien wil je diep van binnen graag reizen, weg uit je bekende omgeving. Luister de komende tijd naar je gevoel en ontdek in welke richting je je het liefste zou bewegen.

2. Houd je bezig met iets dat betekenis heeft

Wanneer je je bezighoudt met dingen die er voor jouw gevoel ‘niet toe doen’ dan voel je je waardeloos. Diep van binnen vinden we het allemaal fijn om ons bezig te houden met iets nuttigs, iets waardevols, met iets dat betekenis heeft.

Als jij het gevoel hebt dat je weinig dingen van betekenis doet, dan kun je op zoek gaan naar een manier om wel iets toe te voegen.

Bekijk wat er aan jou trekt, wat je innerlijke drive is, en zoek uit of je dit kunt combineren met betekenisvolle activiteiten. Zodra je het gevoel hebt dat je werk betekenis heeft dan krijgt je leven betekenis.

3. Doe je best om iedere dag te genieten

Je leven wordt geweldig zodra je jezelf aanleert om meer in het moment te leven. Herinner jezelf er regelmatig aan om je gedachten even stop te zetten, en je aandacht uit het ‘straks’ te halen en in het hier en nu te plaatsen.

Geluk schuilt in het moment, niet in de toekomst. Hoe vaker je in het moment kunt zijn, des te hoger de kwaliteit van je leven wordt. Je wordt gelukkiger, meer ontspannen en je ontdekt dat je leven veel leuker is dan je eigenlijk dacht.

Als je constant in gedachten verzonken door het leven holt dan zie je niet hoeveel waarde een simpel moment heeft. Alle rust, geluk, schoonheid, diepte en nuance gaan aan je voorbij. Vergeet dus niet om in het moment te leven, vergeet niet om jezelf gelukkig te voelen.

4. Investeer in geweldige mensen

Mensen maken je leven de moeite waard. Fijne mensen waarmee je lief en leed kunt delen, mensen die je kunt vertrouwen, waar je open en eerlijk tegen kunt zijn.

Investeer iedere dag opnieuw in die vriendschappen en familiebanden die het meest waardevol voor je zijn. Verdiep je relaties en ontdek hoeveel waarde een mens aan je leven kan toevoegen.

Mensen die hun baan verschrikkelijk vinden blijven hangen vanwege geweldige collega’s, een goede vriend of vriendin weet je zelfs in de meest uitzichtloze tijden nog op te beuren. Beschouw de mensen die het meest voor je betekenen niet als vanzelfsprekend. Koester ze, versterk je relaties. Geweldige mensen zorgen voor een geweldig leven!

Meer tips om alles uit je leven te halen?

Wil je leren hoe je alles uit je leven kunt halen? De onderstaande boeken helpen je op een nieuwe positieve manier naar je leven te kijken, en te genieten van ieder moment. Ben je benieuwd naar de sleutels van geluk en succes? Lees dan dit boek.

 

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test