Ik heb ook altijd pech!

Sommige mensen hebben altijd geluk, anderen hebben altijd pech. Als je jezelf bestempelt als een pechvogel dan vul je eigenlijk de halve waarheid al in. Je bent namelijk wat je denkt.

Maar daar stopt het niet. Als jij jezelf beschouwt als een pechvogel dan is er meer aan de hand. Je mist namelijk een essentiële eigenschap die geluksvogels wel hebben. En die eigenschap kun je trainen met de onderstaande basics.

1. Maak kennis met je vriend: causaal verband

Causaal verband, oftewel de relatie tussen oorzaak en gevolg, is de onderliggende wetmatigheid achter vrijwel alles wat je ervaart.

Heel simpel gezegd heeft iedere gebeurtenis in je leven een oorzaak. In veel gevallen heb jij deze oorzaak niet zelf in de hand, in nog veel meer gevallen ben jij echter zelf de oorzaak achter het gevolg.

En hoewel deze wetmatigheid altijd actief is, is dit niet altijd van buiten te zien. De collega die wordt aangenomen voor die functie die jij wilde hebben heeft misschien meer dan ‘gewoon geluk’ gehad. Die collega heeft waarschijnlijk meer te maken met dit gevolg dan jij denkt. Hij heeft het zelf deels veroorzaakt.

Hoe veroorzaak je een promotie? Bijvoorbeeld door een goede relatie met je baas op te bouwen, door elke dag op tijd te zijn, door goed je best te doen, door zelfvertrouwen uit te stralen en ga zo maar door.

Mensen die altijd ‘geluk’ hebben doen iets waardoor ze dit geluk ervaren. Ze veroorzaken hun geluk, en dat blijft niet zonder gevolg. De vraag is alleen, hoe kun jij zelf je eigen geluk veroorzaken?

2. Stop met hopen, start met causaal gedrag

Geluk komt niet op je pad door simpelweg te hopen. Als je vaker geluk wilt hebben, dan moet je causaal gedrag vertonen. Je moet de oorzaak van het gevolg zijn. Jij moet datgene doen dat uiteindelijk geluk zal opleveren.

Is zakelijk succes een kwestie van geluk? Is het vinden van goede mensen geluk? Is het verdienen van veel geld een kwestie van geluk? In de meeste gevallen is het een kwestie van slim werken, de juiste stappen zetten en vervolgens de gewenste resultaten ervaren.

Door uit te zoeken wat je moet doen om succesvol te zijn kun je stoppen met hopen. Je kunt actie ondernemen, de juiste stappen zetten en jezelf uitroepen tot geluksvogel!

Geluk hebben is een kwestie van gewoon doen!

Met klagen kom je nergens. Zodra jij ervan overtuigd bent dat je altijd pech hebt, dan heb je daar je oorzaak liggen. Denk dat je pech zult hebben, en je zult jezelf onbewust saboteren om aan jezelf te bewijzen dat je gelijk hebt.

Roep jezelf uit tot geluksvogel, en merk hoe je ineens veel makkelijker krijgt wat je wilt. Doe wat je moet doen om geluk op je pad te brengen, en dat is alles behalve hopen dat je geluk zult hebben.

Wees de oorzaak van je eigen geluk. Bereid je goed voor, zorg voor de juiste uitstraling, vergroot je kansen succes.

Meer tips om in jezelf te geloven

Mensen met een gezond zelfbeeld ervaren vaker succes, ze hebben vaker ‘geluk’. Een gezonde portie zelfvertrouwen helpt je meer te bereiken en het maakt je leven leuker en eenvoudiger.

Deze online training helpt je in 12 weken je zelfvertrouwen vergroten door middel van bewezen coaching technieken. Lees meer…

Meer Zelfvertrouwen
Blijvend Zelfvertrouwen in 12 Weken
Online Training

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test