Artikel opslaan

Waarom wil ik expert zijn?

Wanneer je heel veel weet over een specifiek onderwerp, en dit ook laat blijken, zullen mensen jou onthouden als expert op dat gebied. Anderen zullen mensen naar jou verwijzen, ze zullen je vragen om raad, ze zullen je mogelijk interessante aanbiedingen doen of je kunt promotie maken. Als expert kun je ook geld verdienen aan je kennis. Je kunt een website starten, een (e)boek schrijven, jezelf verhuren als consultant, een betere functie afdwingen etc. Bovendien geeft het jouw identiteit iets unieks mee, mensen vergeten je minder snel.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Jezelf dingen aanleren – maar in wat?

Dat is helemaal aan jou. Waar ben je enthousiast over? Waar wil je meer over leren? Wat houdt je het meest bezig? Wanneer je nu al een grote interesse hebt in een bepaald onderwerp kun je ervoor kiezen daar expert in te worden. Het is ook leuk om voor iets te kiezen waar je nog maar weinig vanaf weet, of waar zelfs bijna niemand iets vanaf weet. Als jij de eerste expert bent op een bepaald gebied kun je daar veel profijt van hebben!

Je kunt bijna overal expert in worden. Een bepaalde schrijver of televisie serie, interieur styling, computernetwerken, iPods, lippenbalsems, effectieve liefdesbrieven, kleding voor hondjes, yoga, een belangrijke gebeurtenis etc. Je kunt het zo gek niet bedenken.

De gouden stappen tot expertise

Nu vraag je je misschien af, hoe word ik dan expert? Simpel:

 • Doe onderzoek, tank jezelf vol met kennis
 • Verspreid je kennis, laat blijken aan de wereld dat je een expert bent

Doe onderzoek

Belangrijk! Onderzoek doen naar jouw onderwerp is hetgeen wat je tot expert gaat maken. Kennis is waar het om draait. Nadat je je onderwerp duidelijk hebt gedefinieerd ga je aan de slag:

 • Boeken
  Ga op zoek naar boeken binnen jouw onderwerp. Op internet zijn er tienduizenden boeken te vinden over de meest gekke onderwerpen, ga eens op zoek naar goede informatie over jouw onderwerp!
 • Doe onderzoek
  Indien je de eerste bent in een nieuw onderwerp is het goed om zelf onderzoeken uit te voeren. Op die manier kom je aan kennis die nog niemand anders heeft.
 • Tijdschriften
  Zoek uit of er tijdschriften zijn die relateren aan jouw onderwerp en haal ze in huis! Tijdschriften bevatten vaak interessante artikelen en actuele items die in boeken of op internet (nog) niet te vinden zijn.
 • Internet
  Pak je favoriete zoekmachine en ga een paar uur zoeken. Sla alle goede informatie op zodat je er later nog eens op kan terug komen. Het internet staat vol met informatie over allerlei onderwerpen, en je hoeft er de deur niet voor uit!
 • Volg het belangrijkste nieuws
  Binnen veel vakgebieden is het ontzettend belangrijk dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws binnen de branche. Dit geeft je vaak een voorsprong op anderen, omdat niet veel mensen echt goed up-to-date blijven. Je kunt op zoek gaan naar vakbladen, maar ook naar websites en blogs. Indien een blog RSS ondersteunt, kun je automatisch het laatste nieuws volgen in je RSS lezer! (voor meer info over RSS, klik op de ‘Add to Google’ knop op deze pagina).
 • Volg (online) cursussen
  Er zijn honderden cursussen, seminars, beurzen en lezingen die je kunt bijwonen. Misschien kun je iets vinden waar jij wat aan hebt? Bovendien zijn deze gelegenheden vaak goede plekken om je expertise te uiten. Heb je al eens een kijkje genomen in onze leeromgeving? Hier vind je onze online cursussen. :)
 • Praat met mensen!
  Er zijn vast mensen te vinden met dezelfde interesses als jij. Praat met hen, wissel ideeën uit. Hierdoor doe je meer kennis op, en laat je meteen blijken dat jij ook de nodige kennis in huis hebt.

Laat blijken dat jij een expert bent

Start een specifiek blog, open een website, geef mensen om je heen advies, bied je hulp aan, praat erover op verjaardagen. Snel zullen mensen onthouden dat jij veel weet van je gekozen onderwerp en zul je worden bestempeld als expert. Wil je echt geld verdienen aan deze kennis? Zorg dan dat je écht goed bent, heb lef en klets jezelf naar binnen bij bedrijven. Verhuur jezelf als expert, zorg voor veel bezoekers op je blog, start een podcast etc. Laat je fantasie de vrije loop.

Of je nu expert wordt in het onderscheiden van antiek en namaak kunst, of in het bouwen van aardbevingsbestendige wolkenkrabbers… expert zijn is leuk, goed voor je zelfvertrouwen en mogelijk ook goed voor je portemonnee!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test