Artikel opslaan

Zeuren is zó 2009

Natuurlijk voelt het fijn om te zeuren. Lekker kreunen en steunen over je leven, wat is het toch allemaal erg. Wat héb je het toch moeilijk, wat vált er toch veel te verbeteren in de wereld!

Je hebt gelijk, er vált ook veel te verbeteren in de wereld en waarschijnlijk ook in jouw leven. Het is nuttig dat je inziet hoeveel er eigenlijk nog veranderd kan worden, hoeveel er nog te doen is. De vraag is alleen: is er ooit iets wezenlijk veranderd in jouw leven doordat je hebt zitten zeuren en klagen?

Wanneer je zeurt probeer je een gevoel van controle te ontwikkelen. Het voelt fijn om te zeuren, maar je verandert de situatie er niet mee. Het gevoel van controle dat je nastreeft is niets anders dan een illusie. Ondertussen wordt jouw hoofd vervuild met negatieve gedachten, en je gesprekspartner raakt verveeld vanwege jouw negativiteit.

Niemand zit te wachten op zeikerds. De tijd van zeuren is geweest, het bleek niet te werken, moving on.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Stop en ga iets nuttigs doen

Dus, stop met zeuren. Stop met kreunen en steunen, stop met al die negativiteit. Je bent niet zielig. Je bent een fantastisch mens en je hebt de mogelijkheid om jouw leven, je omgeving en de wereld te veranderen. Het is jouw verantwoordelijkheid om je leven mooier te maken. Gedraag je dus niet passief, maar trek die verantwoordelijkheid naar je toe.

Zie je iets dat je niet aanstaat? Besef dan dat je slechts twee keuzes hebt die uiteindelijk ergens toe leiden:

  1. Accepteer de situatie.
  2. Verander de situatie.

Als je stap 1 toepast dan valt er niets meer te zeuren, je houdt veel tijd over die je kunt besteden aan de wereld een betere plek maken. Zeur je wel? Dan heb je de situatie nog niet volledig geaccepteerd en stap 1 dus niet toegepast. Als je stap 2 toepast dan heb je geen tijd om te zeuren, omdat je veel te druk bezig bent met de wereld een betere plek maken.

Dus ja. Je keuze is: doe iets nuttigs óf doe iets nuttigs. Zeuren is niet nuttig, tenzij het zuigen van energie en het verspreiden van negativiteit je doel is.

Stop met zeuren.

Stop met zeuren. Deel op Pinterest

Zeuren is gewoon een gewoonte

Vervelende gewoontes kun je afleren. Je kunt zelf op je hoede zijn, en direct stoppen zodra je merkt dat je aan het zeuren bent. Je kunt ook je omgeving inschakelen, en uitleggen dat je wilt stoppen met zeuren. De mensen om je heen helpen je waarschijnlijk graag van deze gewoonte af door je erop te wijzen wanneer je begint te zeuren.

Besef dat klagen en zeuren je niet gelukkiger maken. Als geluk je doel is, dan kun je je beter richten op de positieve kant van het leven. Praat dus niet over wat er niet goed is, praat over wat wél goed is. En vind je iets écht niet acceptabel, kies dan voor stap 1 of stap 2.

Zeuren verbetert de orde van het universum niet, actie wel. Dus doe jezelf en de wereld een lol. Wees positief, neem je verantwoordelijkheid en onderneem actie als je vindt dat er écht iets gedaan moet worden. Maar stop met zeuren, en stop vandaag nog.

Meer tips om constructief aan de slag te gaan

De onderstaande boeken helpen je te stoppen met zeuren. Bij het eerste boek ontvang je zelfs een armbandje dat je helpt de gewoonte af te leren. Steeds als je jezelf betrapt op gezeur dan verplaats je de armband naar je andere arm.

Het doel is om je armband 21 dagen om één arm te houden! Het tweede boek helpt je af te rekenen met gezeur en geklaag van andere mensen in je omgeving.

Echt geluk vinden in jezelf

Geluk vinden in jezelf Bundel

Hoe kun je gelukkig zijn, zelfs als het leven niet loopt zoals je wilt? Door je geluk los te koppelen van de externe wereld en geluk te vinden in jezelf.

Wil je je vaker gelukkig voelen met minder moeite? In deze Bundel bespreken we vijf vaardigheden die je kunt inzetten om geluk te vinden in jezelf.

Gebruik deze Bundel om geluk te cultiveren in een moeilijke periode, of om je bestaande geluksgevoel sterker te funderen.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 9,6 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test