Artikel opslaan

Verder met Super Foods

Enkele weken geleden heb ik je laten kennismaken met 3 simpele superfoods die ik zelf dagelijks gebruik om mijn gezondheid te ondersteunen. In dit artikel wil ik je drie meer geavanceerde superfoods laten zien.

De onderstaande superfoods gebruik ik niet dagelijks, maar meer wanneer ik voel dat ik er behoefte aan heb of bepaalde resultaten wil behalen. Lees mee en ga zelf ook aan de slag met superfoods!

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

1. Greener grasses

Dit bijzondere groene poeder is gemaakt van tientallen soorten gras, zeewieren en andere helende planten van de hoogste kwaliteit. Dit poeder zit vol met reinigende voedingsstoffen en is super makkelijk te verwerken in groene smoothies, shots en muesli.

Mijn voornaamste reden om greener grasses te gebruiken is de reinigende werking. Het bevat heel veel geweldige voedingsstoffen die je anders niet zo makkelijk binnen kunt krijgen. Deze stoffen helpen je lichaam om gifstoffen af te breken en af te voeren. Het is niet goedkoop. Maar omdat de voedingsstoffen zo sterk geconcentreerd zijn doe je er heel lang mee, zeker als je het zoals ik niet dagelijks gebruikt.

Bekijk hoe dit poeder je meer energie en gezondheid kan geven…

2. Colostrum

Colostrum is een vreemd product. Het is geen zuivel, hoewel het wel wordt geproduceerd door koeien. Colostrum is de eerste voeding die de koe (net als ieder zoogdier) aanmaakt na de geboorte van het kalf. Nadat het kalfje heeft gegeten wordt het overige colostrum opgevangen en verwerkt tot een poeder.

Maar wat maakt colostrum zo gezond? Colostrum bevat 97 immuunfactoren en 87 groeifactoren. Dit betekent dat colostrum je lichaam helpt verjongen en regenereren. Daarnaast is colostrum probiotisch, dus geweldig om de balans in je darmen te herstellen en onderhouden. Het helpt je lichaam bovendien wondjes en breuken sneller te herstellen.

Je kunt het toevoegen aan smoothies, verwerken in baksels of gewoon af en toe een theelepel innemen met water. Je kunt het ook direct aanbrengen op wondjes (maak er even een papje van) of bijvoorbeeld op je tandvlees als je daar last van hebt. Je kunt er ook een verjongend gezichtsmasker van maken (heb ik niet geprobeerd, maar schijnt geweldig te werken).

Mijn voornaamste reden om het te gebruiken is om mijn darmen in balans te houden, zeker in tijden van stress, en mijn lichaam te ondersteunen bij genezingsprocessen. Opnieuw een vrij prijzig product, maar ook hier doe je bijzonder lang mee. Ik heb mijn pot al een paar maanden en ben nog niet op de helft.

Lees meer over de helende werking van colostrum…

3. Oxypowder Detox

Dit op zuurstof gebaseerde product helpt je veilig en eenvoudig je darmen te reinigen. De zuurstof reinigt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een klysma, het gehele systeem (dus ook de dunne darm) en maakt vastzittende ontlasting los van de darmwand.

Deze tabletten vormen een goede ondersteuning wanneer je eens een weekje wilt detoxen. Ze maken je darmen schoon en helpen afvalstoffen te verwijderen. Hierdoor kunnen je darmen alle voedingsstoffen goed blijven opnemen, en voorkom je problemen en aandoeningen.

Neem de tabletten voor het slapengaan in volgens de aanwijzingen op de verpakking. De volgende ochtend heb je één tot twee keer dunne ontlasting (dit is geen diarree). Mijn ervaring is dat deze kuur goed helpt, maar dat je in de avond het beste niet te veel kan eten, omdat je anders de volgende ochtend naar het toilet moet rennen. Het is wel een geweldige manier om je darmen op een veilige manier te reinigen zonder angstaanjagende klysma’s in te brengen.

Bekijk deze detox zuurstof tabletten…

Meer bijzondere Super Foods

Wil je meer leren over superfoods? Vergeet dan niet om mijn eerdere artikel te lezen: 3 Simpele Gezonde Super Foods. Wil je nog meer superfoods ontdekken? Kijk dan eens rond in deze webwinkel. Hier vind je een enorme verzameling handmatig geselecteerde superfoods. Op je gezondheid!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test