Artikel opslaan

Stap uit je bekende wereldje!

Het leven wordt leuker als je af en toe verrast wordt. Een nieuwe ervaring, een andere invalshoek, een nieuwe uitstraling. Alles wat je even losrukt uit je vertrouwde omgeving zorgt voor opschudding. Je bevindt je even op nieuw terrein, en ineens kun je niet meer terugvallen op je vertrouwde routines.

Nieuwigheid maakt je leven interessant, leuk, spannend en verfrissend. Vind je je leven een beetje voorspelbaar of zelfs saai? Zou je graag wat meer het gevoel willen hebben dat je leeft? Ga dan aan de slag met de onderstaande tips en fris de boel lekker op!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Ervaar en beleef nieuwe dingen

Als je vindt dat je leven saai is dan zit je vast in je veilige, comfortabele leven. Alles is fijn, alles is oké, maar toch mist er die ‘sprankeling’. Je mist het avontuur, je vindt je leven te voorspelbaar.

Iedereen heeft hier van tijd tot tijd last van, en het kan je humeur flink beïnvloeden. De oplossing is simpel: ga nieuwe dingen doen!

Steeds als je iets nieuws ervaart word je uitgedaagd, geprikkeld en gestimuleerd. Je kunt niet terugvallen op routines, je moet opnieuw uitzoeken hoe ‘dingen werken’ als je je in een onbekende situatie bevindt. Dit maakt het ervaren van nieuwe dingen eng en geweldig tegelijk!

Sleur jezelf dus uit je bekende omgeving en ga op zoek naar een gek restaurant, ontmoet nieuwe mensen, bezoek een andere stad, ga eens alleen naar de sauna en doe dingen die je graag wilt maar die je eigenlijk een beetje eng vindt. Je leven zal er lekker van opfrissen!

Wil je weten waarom het zo belangrijk is om nieuwe herinneringen aan te maken? Lees dan 4 Manieren om de Tijd te Vertragen.

2. Geef je leefomgeving een make-over

Het veranderen van je leefomgeving is een simpele manier om jezelf te veranderen. Geef je slaapkamer, je huiskamer, je werkruimte of desnoods je toilet een leuke make-over. Je leefomgeving heeft namelijk een directe invloed op hoe jij je voelt.

Soms kunnen een paar kleine aanpassingen een ruimte al een heel nieuw gevoel meegeven. Geef jezelf een nieuwe omgeving om in te leven, om in te slapen en merk hoe je opgefriste huis je van binnen opfrist!

Op zoek naar inspiratie? Lees dan Snelle Oplapper voor je Interieur: 7 Tips!

3. Geef jezélf een make-over

Een geweldige manier om jezelf anders te voelen is door jezélf een make-over te geven. Kies eens voor een ander kapsel, maak je anders op, kies voor een compleet nieuwe outfit.

Wanneer je er geweldig uitziet voel je je goed, krijg je meer zelfvertrouwen en durf je meer nieuwe ervaringen op te doen!

4. Verrijk je geest door te reizen

Reizen is de beste manier om je leven op te frissen. En met reizen bedoel ik niet een vakantie in een all-inclusive resort, maar het ontdekken van de wereld op een bewuste en oprechte manier.

Wanneer je je bevindt in een land waar je de taal niet spreekt, de gebruiken niet kent en de weg niet weet ben je behoorlijk ver verwijderd van je vertrouwde wereldje. Je kunt niet anders dan nieuwe ervaringen opdoen. Simpele dingen waar je normaal niet bij nadenkt worden ineens een avontuur. Het kopen van treinkaartjes, inchecken in een hotelkamer, boodschappen doen en de weg vragen.

Als je vindt dat je leven saai is, spring dan in het vliegtuig en laat je inspireren door andere culturen en nieuwe leefwijzen. Je zult je leven vullen met oneindig veel nieuwe ervaringen, contacten en herinneringen.

Meer tips om je leven op te frissen

Wil je je laten inspireren om je leven lekker op te frissen door nieuwe dingen te ervaren? De onderstaande boeken leren je uit je comfort-zone te komen en laten je zien hoe reizen over de wereld je leven positief kan veranderen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test