Je bent wél mooi!

Oké, vanaf nu is het afgelopen. Vanaf vandaag stop je met het bekritiseren van je eigen uiterlijk, met het ‘balen van je lichaam’. Vanaf nu ga je je lijf de waardering geven die het verdient!

Je bent veel mooier dan je zelf denkt. Je lijf is een wonder, en het is precies goed zoals het is. Nu is het alleen tijd dat jij dit zelf inziet, daarom hieronder vier tips om blij te zijn met je mooie lijf!

1. Stap af van het schoonheidsideaal

Je lijf hoeft niet anders te zijn dan het nu is. Je bent goed zoals je bent, je bent prachtig zoals je bent. Er hoeft niets te veranderen, echt niet. Wat de media je ook wijsmaken.

Een ‘perfect’ lichaam is niet nodig om geliefd, succesvol en gelukkig te zijn. Haal eens een paar van je persoonlijke helden naar voren in gedachten: zijn deze mensen allemaal perfect? Voldoen zij allemaal aan het schoonheidsideaal?

Je mag zijn zoals je bent. Verscheidenheid maakt het leven leuk en de moeite waard. Waardeer je lijf van top tot teen. Zie het als het wonder dat het is, het elegante organisme dat jou in leven houdt. Waardeer het, koester het, wees er dankbaar voor. Je hebt maar één lijf dus probeer je er niet tegen af te zetten, leer ervan te houden!

2. Praat positief over je lijf

Stop met het praten over alles wat ‘niet goed’ is aan je lijf. Zeur niet over je vetrollen, verontschuldig je niet voor dat ‘kilotje te veel’. Praat niet negatief over je lichaam. Richt je juist op alle dingen die goed zijn aan je lijf. En als je goed kijkt zie je dat dat veel meer is dan je in eerste instantie zou denken!

3. Bewonder jezelf in de spiegel

Ga regelmatig in je blootje voor de spiegel staan, en draai een paar keer rond. Bekijk je lichaam, leer je lichaam kennen. Op deze manier raak je gewend aan al je ‘onvolkomenheden’. Je raakt gewend aan al die dingen die je zo verschrikkelijk vindt aan je lijf.

Op deze manier leer je je lichaam kennen en kun je je lijf accepteren zoals het is. Dan zul je uiteindelijk inzien hoe mooi je echt bent!

4. Durf jezelf bloot te geven

Je zult jezelf beter voelen over je lichaam als je het aan anderen durft te tonen. Dat is in het begin heel eng, maar na een tijdje raak je eraan gewend en voel je je veel beter over je lijf.

Breng eens een bezoekje aan een lekkere sauna. Dat klinkt misschien eng, maar zodra je eenmaal naakt rondloopt wen je er supersnel aan. Bovendien zie je direct hoe verschillend lichamen eigenlijk zijn, en dat jij je echt nergens voor hoeft te schamen! Daarnaast is een saunabezoek ook nog eens heel fijn en gezond.

Vind je een bezoekje aan de sauna te veel van het goede? Stap dan voortaan eens naakt in bed na het douchen, of loop gewoon eens naakt rond in huis. Leer jezelf waarderen zoals je bent, en voel je lekker blij met je lichaam!

Meer tips om je zelfvertrouwen te vergroten

Wil je werken aan je zelfvertrouwen zodat je je gelukkiger, sterker en onafhankelijker voelt? Bekijk dan de online cursus en vergroot je zelfvertrouwen in slechts 12 weken! Bekijk de zelfvertrouwen tips…