Werken, werken, werken?

“Mensen die hun doelen bereiken zijn harde werkers.” Dat is een vastgeroeste overtuiging die we veel mensen koesteren. “Wanneer je een doel wilt bereiken moet je werken, werken, werken. Je moet offers brengen, constant gefocust blijven en je met niets anders meer bezighouden.”

Uiteraard is het zo dat de meest geweldige dingen in het leven je niet altijd komen aanwaaien. Er moet absoluut gewerkt worden. Maar toch is de bekende methode van hard werken en je succes ‘afdwingen’ niet de enige, en zeker niet de meest eenvoudige manier om je doelen te bereiken.

Je kunt een doel alleen bereiken als je een doel hebt gesteld!

Heb jij weleens een doel bereikt dat niet eerst als doel is gesteld? Waarschijnlijk niet, dat is namelijk onmogelijk. Als je geen doel hebt gesteld kun je het ook niet bereiken. Alles wat je bereikt is in dat geval dus niets anders dan resultaten. De resultaten kunnen fijn zijn, en je kunt wel degelijk iets bereiken, maar in ieder geval niet je doel want die heb je niet.

En dat is dan ook meteen het belangrijkste inzicht rondom het bereiken van je doelen. Je moet je doelen bewust stellen. Je moet een doel definiëren, en het vervolgens opschrijven.

Mensen die hun doelen opschrijven hebben een veel grotere kans op succes. Dat heeft niet zozeer te maken met allerlei magische krachten, maar meer met de werking van je hersenen.

Zet je onderbewuste aan het werk

Zodra jij voor jezelf hebt bepaald dat je een eigen winkel wilt openen, dan gaan je hersenen je helpen dit doel te bereiken. Zelfs als je dit doel niet actief nastreeft zul je merken dat je leven automatisch in de juiste richting gaat bewegen.

Er worden in je onderbewustzijn namelijk filters aangepast. Iedereen filtert de wereld om zich heen op zijn eigen manier.

Dat is de reden waarom een architect en een bouwvakker allebei héél anders kunnen kijken naar een gebouw. De één ziet materialen, let op de bouwkwaliteit, bedenkt hoe het moet zijn geweest om zoiets te bouwen. De architect kijkt naar de vormen van het gebouw, de identiteit, het gevoel, de lichtinval, de structuur etc.

Iedereen ziet de wereld op zijn eigen manier. En zodra jij hebt bepaald dat je een winkel wilt openen zul je merken dat er plotseling overal informatie opduikt over het openen van winkels.

Artikelen in tijdschriften roepen naar je, er komen goede boeken op je pad, je spreekt mensen die hetzelfde hebben gedaan. Je hersenen geven je een seintje zodra je iets relevants ontdekt. Al deze informatie is er altijd al geweest, maar omdat jij geen concreet doel had gesteld zag je het niet. Het was niet relevant voor je, dus werd het weggefilterd.

Merk hoe je automatisch de juiste keuzes maakt

Wanneer je hersenen je wijzen op relevante mensen, boeken, artikelen, websites enzovoort, zul je merken dat je automatisch de juiste keuzes gaat maken.

Als je weet dat het openen van je eigen winkel veel geld kost dan boek je deze zomer geen dure vakantie. Als je weet dat je bepaalde vergunningen nodig zult hebben dan ga je je hierover inlezen. Als je ontdekt dat er een geschikt pand leeg staat dan ga je kijken wat dit zou kosten.

Door je eigenlijk niet zo druk te maken over je doel zul je merken dat het toch zonder al te veel moeite naar je toe kan komen. Het enige wat je hoeft te doen is in te gaan op de triggers die je onderbewustzijn je geeft en vervolgens je gevoel te volgen.

Laat je doel rustig naar je toe komen

Ben jij niet het type dat actief zijn doelen nastreeft, of erg hard wil werken? Neem dan die enkele kleine moeite, en schrijf je doel op. Je zult merken dat dit niet alleen de makkelijkste stap is, maar ook de meest essentiële.

Zodra je je doel hebt gesteld zal het bereiken van je doel deels vanzelf gaan. Je hoeft het niet persé af te dwingen, je kunt je laten meevoeren door de stroom. Dat wil niet zeggen dat je er niet meer voor hoeft te werken, maar het zal minder voelen als werk en meer voelen als ‘je gevoel volgen’.

Stel je doel, luister naar de signalen van je onderbewuste en ga op je gevoel af. Het gaat misschien niet supersnel, maar je gaat vooruit. En voor je het weet heb je je doel bereikt zonder jezelf al te druk te maken!

Meer tips om je doelen te bereiken?

Hieronder vind je enkele interessante boeken die je helpen bij het bereiken van je doelen. Leer hoe je je doelen stelt en hoe je ze stap voor stap bereikt. Vergeet ook niet te kijken naar ons eigen eBoek Stap voor Stap je Doelen Bereiken!

Ontdek hoe je snel positiever in het leven komt te staan ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin nu met 46% korting

Zo blijf je lekker positief ☀️

Ontvang ook iedere maandag gratis tips om je leven steeds leuker te maken. Ruim 150.000 mensen zijn al lid!

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛