Artikel opslaan

Lelijke bergen werk

Ik weet hoe het voelt. Je hebt een grote lelijke berg werk voor je liggen. Het is geen mooi uitzicht en het geeft je een vervelend gevoel.

Het is een vuilnisberg, vol met vervelende taken. De email wegwerken, de schuur opruimen (spinnen!), je scriptie schrijven, de administratie doen, werken aan een project waarin je vast zit etc.

Je voelt je naar. En dat nare gevoel verlamt je. Je hebt geen zin meer om te werken. En daarom doe je helemaal niets. Je bent niet productief, je komt niet vooruit. En dat terwijl er zoveel moet gebeuren.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Zo word je emotieloos productief

Emoties zijn krachtig. Als je iets doet waar je plezier in hebt vlieg je door de taken heen. Als je er tegenop ziet, dan ben je niet vooruit te branden.

De oplossing? Schakel je emoties uit.

Zie die berg werk niet als iets goeds of slechts, maar simpelweg als een verzameling onafgeronde taken. Jij bent aangewezen om je door deze taken heen te werken. Dat vind je niet leuk als je erover nadenkt. Maar als je er niet over nadenkt, is het gewoon een kwestie van beginnen en gaan met die banaan.

  • Stop met nadenken over die berg werk. Een berg beklim je stap voor stap, dus begin met een kleine stap en vergeet even dat je een enorme berg moet beklimmen.
  • Pak de eerste taak die moet gebeuren. Als het een grote taak is, knip hem dan op in kleinere stukjes en richt je op het eerste stukje.
  • Misschien voel je je naar en heb je echt geen zin om deze taak te verrichten. Dat mag. Besef echter dat je de taak, ondanks je gevoel, toch kunt uitvoeren als jij dat wilt.
  • Begin aan de taak. Stap over de weerstand heen en begin.
  • Ga, zodra de taak is voltooid, direct door naar de volgende taak.

Je kunt vooruit komen, ook als je geen zin hebt om te werken. Zie jezelf simpelweg als een instrument dat tussen de onvoltooide taken en de voltooide taken staat. Een machine die, zonder emotioneel te zijn, de taken stuk voor stuk afrondt.

Laat je emoties los zodra ze je belemmeren

Je zult merken dat je je na het voltooien van een of twee taken een stuk beter voelt. Je weerstand verdwijnt. Je gaat zelfs plezier beleven aan het werk en het gevoel van accomplishment. De last op je schouders wordt lichter bij iedere stap die je zet. Het einde komt zelfs in zicht!

Door even over je nare gevoel heen te stappen word je een stuk productiever. Bedenk eens hoe heerlijk je je zult voelen als je eindelijk vooruitgang boekt op die belangrijke taken! Stap over de weerstand heen en beschouw jezelf even als een machine. Dan ben je klaar voordat je het weet!

Tips voor meer discipline

Heb je vaker de neiging om taken voor je uit te schuiven? Wij hebben een geweldige eCursus voor je klaarstaan die je helpt veel meer discipline op te bouwen.

Volg de tips in deze cursus en verander jezelf van een lui varken tot een productieve machine! Precies, dat klinkt eng en dat is het ook. Het zal namelijk je leven op zijn kop zetten, aangezien je eindelijk je doelen zult bereiken!

Bekijk deze effectieve cursus…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test