Rustig om je heen kijken

Morgen is het kerst. Tijd om te genieten van fijne mensen, lekker eten, mooie geschenken en vooral veel gezelligheid. In de drukte van het seizoen is het makkelijk om jezelf te laten meeslepen door alle zaken die geregeld moeten worden. Cadeau’s, decoratie, kerstkaarten, boodschappen, voorbereidingen voor het diner, leuke kleding en ga zo maar door.

Nu je alles geregeld hebt wil ik je vragen om eens een stapje naar achteren te doen, en rustig om je heen te kijken. Om rustig te observeren wat er eigenlijk om je heen gebeurt, om deze kerst even in het moment te leven en echt te voelen wat er om je heen gebeurt. De kans is groot dat je versteld zult staan van wat je ziet.

Ontdek hoe mooi je leven is

De tafel is gevuld met lekker eten en wordt omringd door mensen die druk aan het kletsen zijn. Stuk voor stuk mensen die iets voor je betekenen, personen waarvan je hun aanwezigheid soms als vanzelfsprekend beschouwt. Jullie drinken heerlijke wijn, genieten van een geweldige maaltijd en lachen met elkaar.

Het moment is misschien niet perfect (dingen zijn zelden ‘perfect’), maar terwijl jij even je aandacht naar het hier en nu haalt en de gesprekken om je heen hoort, voel je ineens hoe dankbaar je mag zijn voor dit moment. Voor de mensen rond de tafel, voor de liefde die je voelt, voor de gezelligheid, het eten, de wijn. Je ziet ineens hoe dankbaar je mag zijn voor je leven, voor alle dingen die goed zijn.

Geniet van een heerlijke kerst

Deze kerst wil ik je inspireren om je dankbaar te voelen. Dankbaar voor het moment, voor de mensen om je heen en voor alle dingen die goed zijn in je leven. Door eens goed om je heen te kijken zul je beseffen hoe mooi je leven eigenlijk is. Hoeveel er goed is in je leven, hoeveel liefde er aanwezig is en hoe veel er eigenlijk te lachen valt.

Door dankbaarheid te voelen zul je deze kerst intenser beleven en er echt met volle teugen van genieten. Door het gevoel van dankbaarheid mee te nemen in het nieuwe jaar zul je de kwaliteit van je hele leven naar een hoger niveau tillen. Hoe vervelend je je leven ook vindt, er zijn altijd veel dingen goed. Hoe sterker je je hierop richt, des te meer geluk je zult ervaren.

Bedankt voor een geweldig jaar

Ik wil je ontzettend bedanken dat ik je met soChicken het afgelopen jaar heb mogen inspireren om je leven simpeler en leuker te maken. Ik weet dat het niet vanzelfsprekend is dat je deze website bezoekt en dat we jouw aandacht moeten verdienen. Dus bedankt, jouw betrokkenheid betekent veel voor mij. Namens mezelf en iedereen die aan soChicken meewerkt wens ik je een heerlijke kerst. Ik hoop dat ik je ook in het nieuwe jaar mag blijven inspireren!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test