Artikel opslaan

Succesvoller met minder moeite – bekijk de video

Bekijk hieronder mijn video over succesvoller worden met minder moeite. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over succesvoller worden met minder moeite op YouTube.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek ๐ŸŽ‰

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! ๐Ÿฅณ

Wacht niet te lang, de oplage mรฉt bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Dingen doen die je niet wilt doen

Dit inzicht kan je echt helpen om veel succesvoller te zijn met veel minder moeite. In bovenstaande video leg ik in vijf minuten uit hoe het werkt.

De kern is simpel:

Je hebt morgen geen spijt dat je die plak cake hebt laten staan.

Je hebt volgend jaar geen spijt dat je meer hebt gesport en minder tv hebt gekeken. Of dat je ‘s avonds hebt gestudeerd in plaats van op Instagram hebt gehangen. Of dat je minder geld hebt uitgegeven aan onnodige kleding.

Als je succesvoller wilt zijn dan is het belangrijk dat je nu oncomfortabele dingen doet waardoor je later de vruchten kunt plukken van de ‘offers’ die je nu brengt.

Doe het voor je toekomstige zelf

Ik voel me al jaren financieel zeker, omdat ik in het verleden een groot deel van mijn geld niet heb uitgegeven.

Op het moment dat ik hiervoor koos had ik ook meer comfortabele keuzes kunnen maken. Zoals luxe reizen maken, elk jaar een nieuwe smartphone kopen, dure meubels aanschaffen of rondlopen in prijzige merkkleding.

In plaats daarvan zette ik het geld aan de kant. Dat was niet zozeer leuk op dat moment – het was een gunst aan mijn toekomstige zelf.

Het leven dat je nu ervaart is opgebouwd uit de gevolgen van de dingen die je in het verleden (niet) deed.

Als ik een paar kilo wil afvallen dan worstel ik ook met het herkenbare dilemma: een stuk appeltaart is nu wel heel lekker.

  • Als ik die appeltaart nu eet dan voelt dat nu (heel even) comfortabel. Op de lange termijn zal het wel lastiger worden om mijn doel te behalen.
  • Als ik die appeltaart nu niet eet dan voelt dat nu (een beetje) lastig. Maar op de lange termijn zal ik blij zijn dat ik het niet gedaan heb.

Hoe vaker mijn keuzes in lijn liggen met mijn doelen en dromen voor de toekomst, des te makkelijker het wordt om ze te bereiken.

Maar wat is hier dan moeiteloos aan?

Nou – veel van dit soort keuzes worden al snel gewoonte. En alles wat je uit gewoonte doet gaat bijna vanzelf.

Tijdens het afvallen pas ik mijn gedrag aan. Ik maak andere keuzes in de winkel en ik gedraag me anders richting eten. Omdat afvallen nu eenmaal wat tijd kost, zal ik die aanpassingen al snel een paar maanden vol moeten houden. Gaandeweg vormen er gewoontes en lijkt het steeds minder moeite te kosten.

Ik doe elke dag die gunst aan mijn toekomstige zelf – bijna zonder moeite!

Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld bij geld opzij zetten. Ik leerde mezelf aan om te leven van minder geld dan er binnen komt. Die manier van leven ben ik zo gewend dat het me helemaal geen moeite meer kost om een groot deel van mijn inkomen te sparen.

Doe vaak genoeg oncomfortabele dingen, dan begint het vanzelf te voelen als normaal. Alles went. Uiteindelijk vorm je gewoontes en zet je jezelf op koers richting een steeds fijner leven zonder dat het je nog zoveel moeite kost.

Hoe zit dat dan met genieten van het moment?

Het hangt af van je definitie van genieten. Meestal heb je de keuze uit twee verschillende vormen:

  • Je geniet regelmatig van een stuk taart en de rust dat je je nergens druk om maakt;
  • Je geniet van een gezond en fit lichaam, veel energie en lekker in je vel zitten.

Beide zaken zijn ontzettend fijn om te ervaren, maar je kunt ze niet lang tegelijkertijd ervaren.

En ja – natuurlijk eet ik ook weleens taart of koop ik leuke dingen die ik niet echt nodig heb. De waarde zit hem ook niet in perfectie. De waarde zit hem in de balans over de langere termijn. Als de balans in je voordeel werkt, kom je uiteindelijk alsnog waar je wilt zijn.

Alles wat de moeite waard is kost moeite. Als het helemaal moeiteloos zou zijn zou iedereen het al voor elkaar hebben. Maar weet je wat? Je kunt leren genieten van oncomfortabele dingen. Puur omdat je weet dat dit kleine offer nu je later meer vrijheid, gezondheid en blijheid zal bezorgen. ๐Ÿš€

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test