Artikel opslaan

Stap 1: Rijker worden door minder geld uit te geven

Hoewel het lastig klinkt valt er voor veel mensen aardig wat te besparen zonder dat de kwaliteit van het leven achteruit hoeft te gaan. We geven veel geld uit aan zaken die we veel goedkoper of eenvoudiger kunnen oplossen.

Het is bijvoorbeeld slim om impuls aankopen te verslaan. Als je rijk wilt worden moet je niet al je geld verbrassen maar er juist goed mee omgaan. Het is verstandig om een lijst bij te houden met alles wat je wilt kopen. Als je het na 14 dagen nog steeds graag wilt hebben is het geen impuls aankoop meer en zul je zien dat je veel van deze dingen niet eens meer wilt hebben.

Je kunt een tijd bijhouden waar je precies je geld aan uitgeeft, om zo te bekijken op welke manieren je geld kunt besparen. Koop je je lunch altijd op je werk? Wat zou je maandelijks besparen als je je eigen lunch mee zou nemen? En dat magazine wat je eigenlijk niet meer echt leest, kun je dat niet opzeggen?

Het helpt om je psychisch los te koppelen van ‘spullen’. Hecht meer waarde aan vriendschap, liefde, natuur en plezier maken. Geld is maar geld en het is keer op keer aangetoond dat materiële zaken niet echt gelukkiger maken.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Stap 2: Verdien meer geld

De moeilijkste stap: Hoe kan ik meer geld verdienen? Om rijk te worden is het belangrijk om meer geld te verdienen. Je kunt je zinnen zetten op een promotie op je werk, een nieuwe baan zoeken, opslag vragen of bijklussen. Je kunt een weblog bijhouden over een van je hobbies, een webshopje beginnen, een adviesbureau beginnen of wat dan ook.

Heb je passies die je op de één of andere manier kunt omzetten naar een bedrijfsactiviteit? Vaak kun je best iets leuks bedenken met wat hulp van vrienden en familie. En met het internet aan je vingertoppen kun je vrij snel een bedrijfje beginnen.

Spaar daarbij 20% van je inkomen en bouw reserves op. Bovendien kun je experimenteren met het doen van investeringen of beleggingen. Laat geld voor je werken, gebruik dat wat je hebt als hefboom om meer te krijgen.

Stap 3: Geef je geld doelgericht uit

Zorg dat je doelen stelt die ergens op slaan. Rijk zijn is niet ‘2 miljoen op de bank hebben’, hoewel veel mensen er wel zo over denken. Rijk zijn is voor veel mensen eigenlijk ‘drie keer per jaar op vakantie, wekelijks uit eten, een huishoudster in dienst nemen, een mooi huis met luxe badkamer, een nieuwe auto etc.’.

Wat zou je graag willen doen, kunnen, zijn en bereiken? Wil je wonen in een mooie boerderij? Bekijk wat je dit maandelijks zou kosten aan hypotheek. Wil je daarbij ook nog twee keer per week uit eten kunnen en bovendien rijden in een nieuwe auto? Bereken dan wat je daar maandelijks voor kwijt zou zijn.

Je kunt je rijke lifestyle gewoon berekenen. Aan de hand van deze berekeningen kun je financiële doelen stellen die je kunt bereiken. Zo kun je tot de conclusie komen dat je 120 euro per dag moet verdienen om je ideale ‘rijke’ leven te leven.

Rijkdom is relatief, het gaat er niet om hoeveel geld je hebt maar hoe rijk je je voelt! Wil je meer lezen over rijk leven en lifestyle design? Ga dan aan de slag met de tips in het eBoek Bespaargeit, vol met simpele tips om veel meer geluk, vrijheid en levenskwaliteit uit iedere euro te halen!

Ontdek hoe je rijker kunt worden, je vrijheid vergroot, hoe je je leven leuker maakt en je toekomst mooier. Lees meer over dit eBoek…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test