Artikel opslaan

Tempeh – dat ruikt naar muurverf

Tempeh bereiden workshopJa – tempeh ruikt naar muurverf. Het ziet eruit als piepschuim en het voelt als een blok rubber.

Veel mensen durven niet met het witte blok aan de slag te gaan omdat ze bang zijn dat ze er niets van bakken. En ik weet hoe het voelt. Want mijn eerste ervaringen met tempeh bereiden waren niets om trots op te zijn.

Het afgelopen jaar heeft Billy heel veel geëxperimenteerd met de bekende vleesvervanger uit Indonesië en hij heeft een online video workshop gelanceerd om je te helpen heerlijke gerechten te bereiden.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Ik mocht alle tempeh bereidingen proeven

Een voordeel van leven met een man die schrijft over eten is dat ik alles krijg te proeven. En het was een heel proces, want Billy was op zoek naar de perfecte tempeh bereidingen.

Hij hanteerde strenge eisen voor zijn workshop:

  • Het moet snel te bereiden zijn en het mag niet mislukken.
  • De bereiding moet goedkoop zijn met ingrediënten die overal te vinden zijn.
  • Het moet ontzettend lekker zijn.
  • Het resultaat moet breed inzetbaar zijn in allerlei gerechten.

Ik heb tempeh in tientallen vormen voorbij zien komen het afgelopen jaar. En naarmate Billy verder kwam werden de bereidingen steeds lekkerder.

Uiteindelijk selecteerde hij 9 onmisbare basistechnieken die hij verwerkte in zijn workshop. En het idee is heel simpel: deze 9 bereidingen kun je gebruiken in vrijwel al je gerechten.

Want dat is het plan: als je deze technieken onder de knie hebt, kun je de rest van je leven goedkoper, gezonder en eiwitrijker koken.

Maar waarom is Billy zo enthousiast over tempeh?

Billy is – net als ik – gepassioneerd over het vereenvoudigen van een plantaardig eetpatroon. Omdat we vol overgave werken richting een duurzamere en liefdevollere samenleving.

Tempeh is hier een belangrijke bouwsteen in omdat het een paar belangrijke eigenschappen heeft:

  • Tempeh is natuurlijk en onbewerkt. Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde bonen, verder niets.
  • Het bevat ontzettend veel eiwitten. Veel mensen maken zich zorgen om eiwitten in een plantaardig eetpatroon – tempeh helpt die zorgen wegnemen. Al die eiwitten maakt tempeh ook lekker voedzaam.
  • Tempeh is onwijs betaalbaar. Wij vinden het allebei belangrijk dat gezond en plantaardig eten toegankelijk en goedkoop is. Tempeh is onwijs betaalbaar.
  • Het heeft een goede bite. Als je tempeh goed klaarmaakt heeft het een lekkere bite, en dat is belangrijk voor iedereen die wil overstappen naar een plantaardig eetpatroon.
  • Tempeh is onwijs breed inzetbaar. In tegenstelling tot andere vleesvervangers kun je tempeh op ontzettend veel manieren gebruiken.

Daarbij komt dat het gewoon super lekker is. Met een goede, liefdevolle bereiding proef je helemaal niets terug van het beroemde muurverf aroma. Dat komt omdat tempeh heel goed te marineren is.

De speciale bereidingstechnieken en tips die Billy deelt in zijn workshop helpen je de gerechten nog lekkerder te maken.

Dus nu word ik ook dolgelukkig van tempeh!

Ik weet nog hoe ik me jaren geleden voor het eerst ‘waagde’ aan een blok tempeh. Ik maakte een curry en behandelde de het als tofu – gewoon snijden en bakken in olie.

Het resultaat was niet verrassend: het was érg vies.

Dankzij de bereidingstechnieken die Billy de afgelopen tijd heeft geperfectioneerd is tempeh daadwerkelijk mijn favoriete vleesvervanger geworden.

En dat is fijn, want nu we vaker kiezen voor tempeh krijgen we meer eiwitten binnen, zijn onze maaltijden voedzamer én besparen we een berg geld.

Tempeh bereiden workshop

Zelf ook aan de slag met Billy’s tempeh workshop?

Mocht je ook interesse hebben in de voordelen van tempeh, dan kan ik je de workshop van Billy echt aanbevelen. Het is de eerste online workshop die hij lanceert en ik ben ontzettend trots op hem. Hij heeft er maanden aan gewerkt en is tussen de luiers en flessen door stug blijven experimenteren met stapels witte blokken tempeh. 😆

Je volgt de workshop in je eigen Leukegeitenstal en alle sessies worden begeleid door eenvoudige video instructies.

Als je onze missie deelt of als je gewoon eens iets nieuws wilt proberen – schrijf je gezellig in voor Billy’s online workshop en ga ook lekker aan de slag met het beruchte witte blok. Ik denk dat je er heel blij van zult worden. 😊

Lees meer over de workshop en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test