Artikel opslaan

Je mentale gezondheid verbeteren

In deze aflevering bespreken we wat wij doen om onze mentale gezondheid te verbeteren. We bespreken de periodes waarin we zelf minder lekker in ons vel zaten, en we delen tips en inzichten die ook jou kunnen helpen lekkerder in je vel te komen.

Luister je gezellig mee? ๐Ÿ˜

De tips die we delen:

  1. Schrijf je problemen van je af. Bijvoorbeeld door een mindmap te maken of in je dagboek te schrijven.
  2. Durf jezelf kwetsbaar op te stellen. Op die manier verminder je schaamte en voel je je vrijer en gelukkiger. Mijn voorbeeld was dit artikel waarin ik vertelde over mijn overspannenheid.
  3. Maak je problemen weer klein. Richt je op de punten waar je echt controle over hebt en definieer een praktische volgende stap. Sarra noemt hier opnieuw het boek A Guide to the Good Life van William B. Irvine.
  4. Neem tijd en ruimte. Ga even iets anders doen en geef jezelf lucht om juist even niet bezig te zijn met je problemen.
  5. Gebruik mindfulness en meditatie om jezelf te kalmeren. Neem een moment van stilte en observeer je gedachten. Zo zie je duidelijker dat het drama vooral in je hoofd zit. Mindfulness helpt je gelukkiger te zijn in het moment.
  6. Gebruik je lijf, bijvoorbeeld door te sporten. Wanneer je regelmatig sport is het veel eenvoudiger om mentaal goed in je vel te zitten.
  7. Maak een weekplanning. Door je week te plannen krijg je grip op je leven en ervaar je weer overzicht. Dit helpt je prioriteiten te stellen en mentaal beter in je vel te komen. In de aflevering bespreek ik dit handige stappenplan.
  8. Omring jezelf met fijne mensen. Juist als je minder lekker in je vel zit kun je die steun goed gebruiken. Besef dat je je problemen niet helemaal zelf hoeft op te lossen.
  9. Wees lief voor jezelf en verzorg je lichaam. Juist als je mentaal wat minder in je vel zit kan het fijn zijn om wat meer aandacht te schenken aan je lijf. Neem een fijne douche en verzorg jezelf.

Daarnaast bespreek ik mijn compacte cursus tegen een onrustig en opgejaagd gevoel. Fijn voor als je je momenteel overweldigd en gestrest voelt. โ˜€๏ธ

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Bekijk de video van deze aflevering

Bekijk hieronder de video van deze aflevering. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk de aflevering over YouTube.

Heb je feedback?

Heb je vragen aan ons of wil je je feedback delen? Plaats hieronder een reactie, stuur een berichtje via mijn instagram of laat hier je feedback achter.

Bedankt voor het luisteren! ๐Ÿ™๐Ÿผ

Vind je Steeds leuker de podcast leuk? Volg ons dan in je favoriete podcast app en geef de show gerust een positieve review! Dankjewel voor je support! ๐Ÿ’›

Onrustig en opgejaagd gevoel verminderen

Onrustig en opgejaagd gevoel verminderen Bundel

Een onrustig en opgejaagd gevoel kan je leven goed verpesten. Alles voelt moeilijker, stroperiger, je wereld voelt kleiner en het is moeilijk om te ontspannen en simpelweg gelukkig te zijn.

Gelukkig zijn er manieren om dit gevoel snel te verminderen. In deze Bundel behandelen we beproefde methodes om af te rekenen met een onrustig en opgejaagd gevoel.

Gratis deelnemen aan cursus

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test