Artikel opslaan

Alles wat goed is heeft een tegenpool nodig

Heb je enig idee of je gelukkig bent als je nooit ongelukkig bent geweest? Hoe kun je de warmte van de zon echt waarderen als het nooit regent? De natuur is extra betoverend als je zelf in de stad woont. Hoe kun je je gezondheid ten volle waarderen als je nooit ziek bent geweest?

In het leven wisselen mooie en minder mooie dingen elkaar af. Het ene moment voel je je gelukkig, het andere moment gebeurt er iets waardoor dit gevoel direct verdwijnt. Dit is de natuurlijke ‘flow’ van het leven, en door dit te accepteren maak je je leven leuker en eenvoudiger.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Alle slechte dingen hebben een positieve kant

Soms lijkt het alsof we vervelende dingen meemaken zodat het leven je ‘een lesje kan leren’. Je bent al jaren in goede gezondheid en eigenlijk kijk je er niet echt naar om. Door het drukke leven staat je lichaam op de laatste plaats, waardoor je onvermijdelijk op een dag ziek wordt. Je kunt niet meer verder met je drukke leven en moet er een tijd tussenuit om aan te sterken.

Plotseling zie je hoe waardevol je gezondheid al die tijd was en je vindt motivatie om zo snel mogelijk weer gezond te worden. Zodra je beter bent heb je een andere houding ten opzichte van je lichaam. Je verzorgt het beter omdat je weet dat je dankbaar mag zijn dat je gezond bent. Ziek worden heeft je in dit geval ‘geleerd’ dat een goede gezondheid heel waardevol is en zeker niet vanzelfsprekend.

Het leven is nooit ‘alleen goed’

Je maakt mooie dingen mee en je maakt vervelende dingen mee. Je kunt mensen verliezen van wie je houdt en je kunt leren houden van nieuwe mensen. Je weet niet wat het leven je zal brengen, maar je weet wel dat het niet altijd alleen maar mooi kan en zal zijn.

Door te accepteren dat vervelende dingen bij het leven horen maak je jezelf vrij. Je hoeft je niet altijd te verzetten tegen alles wat vervelend is. Je kunt je emoties voelen, je verdriet ervaren en vervolgens door gaan. En telkens trek je lering uit de dingen die je meemaakt, zo groei je als mens.

Hoe vervelende dingen goed kunnen uitpakken

In tijdens van tegenspoed worden mensen gedwongen om creatief te zijn. Als je namelijk minder te verliezen hebt durf je meer risico’s te nemen die je leven kunnen veranderen in de positieve zin.

Een internetondernemer optimaliseert zijn website pas als hij ziet dat zijn inkomen plotseling halveert door een fout in de zoekmachines. In de angst om zijn bedrijf te verliezen past hij de website aan zodat hij meer omzet kan maken. Wat blijkt? Zijn omzet komt door de aanpassingen terug op het oude niveau. Als de fout in de zoekmachines een paar dagen later echter wordt verholpen verdubbelt zijn omzet in één dag. De vervelende ervaring (uit de zoekmachines gegooid worden) zorgt voor ongekende motivatie die hem veel verder bracht.

Zoeken naar het ‘gouden randje’

Alle vervelende dingen die je overkomen hebben een positieve kant. Het is aan jou om deze positieve kant te vinden. Dit biedt je houvast in moeilijke tijden en het helpt je te accepteren dat het leven loopt zoals het loopt. Je hebt het niet allemaal zelf in de hand, maar je kunt er wel steeds het beste van maken.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test