Artikel opslaan

De voordelen van audioboeken

Je leven leuker maken wordt steeds makkelijker. Heb je geen tijd om al die geweldige zelfhulpboeken te lezen? Audioboeken bieden uitkomst.

Laad je audioboeken op je smartphone, stop je oordopjes in en ‘lees’ overal waar je gaat. Audioboeken hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele boeken:

  • Veel mensen nemen informatie beter op via audio dan via geschreven tekst.
  • Het weegt niets, je zet het op je smartphone die je toch al bij je had – scheelt gesjouw. Een audioboek is nog lichter dan de lichtste eReader.
  • Je kunt ‘lezen’ tijdens het reizen, autorijden, paardrijden, fietsen, shoppen, zonnen, wandelen, koken etc.
  • Je smartphone onthoudt waar je was gebleven, dus je hoeft geen bladzijde te missen.
  • Een audioboek lees je veel sneller dan een tekstboek. Je kunt dus meer boeken lezen in minder tijd. Dat is ideaal als je snel wilt groeien. Een boek van 300 pagina’s luister je in ca. 6 uur. Heb je elke dag een halfuur over in het OV of de auto? Dan is het boek in 12 dagen uit, zonder moeite.
  • Audioboeken zijn vaak even duur of zelfs goedkoper dan het fysieke boek.
  • Vaak zijn audioboeken ingesproken door de auteur, waardoor er meer passie in zit. Soms wordt er ook juist gekozen voor geweldige sprekers. Bovendien wordt de sfeer vaak aangekleed met muziek, waardoor de ervaring groter wordt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Jezelf ontwikkelen tijdens het tuinieren

Met audioboeken is het dus super simpel om boeken te lezen, en je kunt het overal gemakkelijk doen.

Door je reistijden en de momenten waarop je handelingen doet waarbij je niet hoeft na te denken (zoals groente snijden of stofzuigen) te benutten kun je binnen een dag of drie al een boek uitlezen.

Het is dus een snelle manier om jezelf eindelijk eens in te lezen in dat onderwerp wat je zo interessant vind.

Waar koop ik audioboeken?

Audioboeken zijn op twee manieren verkrijgbaar. De makkelijkste manier is als download. Je bestelt online een audioboek (bijvoorbeeld in iTunes), en downloadt hem direct naar je smartphone. Je kunt meteen gaan luisteren.

De tweede manier is het kopen van CD’s. Het audioboek staat in dat geval op een CD die je kunt kopen in de winkel of via internet. Handig voor in de auto.

Bekijk de populairste audioboeken op Bol.com…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test