Je moet toch in beweging blijven

Mensen hebben dagelijks beweging nodig om gezond te blijven. Door te bewegen houd je je lichaam soepel en fit. Dus of je het nu wilt of niet, om gezond te blijven zul je voldoende moeten bewegen.

Dat neemt echter niet weg dat je jezelf persé iedere week met tegenzin moet uitputten in een dure sportschool. Er zijn talloze manieren om je lichaam in beweging te brengen, en het hoeft echt niet zo ontzettend moeilijk te zijn.

Beweging hoeft niet altijd vervelend te zijn

Voel je je schuldig wanneer je bent thuis gebleven terwijl je van plan was om te gaan sporten? Vind je dat je veel meer zou moeten sporten maar heb je er eigenlijk een hekel aan? Kom je alleen maar in de sportschool omdat er maandelijks 30 euro van je rekening wordt afgeschreven?

Als je sport als een noodzakelijk kwaad ziet dan is het tijd om je manier van denken te veranderen. Sport is niet persé nodig om gezond te blijven. Je hebt beweging nodig, maar dat hoeft zich niet altijd te uiten in sport. Je kunt bewegen op leuke, meer natuurlijke manieren. Je hoeft jezelf echt niet de crosstrainer op de hijsen als je het echt niet wilt.

De volgende tips helpen je op weg naar een leven met minder sport en meer beweging waar je echt van kunt genieten. Door beweging een groter onderdeel te laten zijn van je dagelijks leven, blijf je makkelijk fit en gezond. Lazy Fitness wordt dat ook wel genoemd!

Iets is beter dan niets

Als je een hekel hebt aan sporten dan schuif je het graag voor je uit. Het nadeel van dit gedrag is dat je je schuldig gaat voelen, en dat je bovendien helemaal niets doet.

De volgende keer als je opziet tegen een lange workout in de sportschool moet je jezelf aan het volgende herinneren: Een beetje beweging is beter dan geen beweging.

Je kunt beter dagelijks een beetje bewegen, dan wekelijks van plan zijn om keihard te sporten en dit vervolgens niet te doen. Actie is effectiever dan geen actie. Geef jezelf dus de vrijheid om jezelf niet te kwellen met de sportschool als je dit niet wilt. Er zijn genoeg alternatieven!

1. Lekker sporten voor je televisie

Wil je de deur niet uit? Schuif een dvdtje in de speler. Of nog beter, zet je Wii aan en stap op je Wii Fit plank!

Door te sporten in de huiskamer met begeleiding van je televisie kun je zomaar een halfuurtje beweging meepakken. En door te kiezen voor leuke interactieve vormen, zoals Wii Fit Plus en Wii Sports Resort, heb je nauwelijks door dat je aan het bewegen bent. Je bent simpelweg plezier aan het beleven!

Het is makkelijk om jezelf even op die Wii Fit plank te zetten. De drempel is erg klein. Je hoeft je niet helemaal om te kleden en je hoeft de deur niet uit. Bovendien kun je automatisch je vooruitgang bijhouden en word je direct beloond met punten en een plaatsje op de scorelijst.

Gebruik je Wii Fit Plus met meerdere mensen? Dan kan er bovendien een kleine competitie ontstaan waardoor je gemotiveerd raakt om nog beter je best te doen! Heb je nog geen Wii? Kijk dan eens naar deze voordelige Wii Sport bundel!

Ben je meer van sporten via een dvd? Dan is de onderstaande dvd misschien iets voor jou!

Yoga voor Dummies
Yoga voor Dummies (DVD)

2. Naar buiten met een fijne vriend(in)

De lente staat voor de deur, en dus breekt de tijd aan om te genieten in de buitenlucht. Buiten bewegen voelt niet als sport, maar juist fijn en natuurlijk.

Ga jij met je vrienden meestal naar een café? Of hang je graag op de bank met een pak koekjes? Doe het dan eens anders. Maak een lekkere wandeling, fiets door een mooi natuurgebied of ga skaten.

Doordat je gezellig kunt kletsen met iemand beweeg je zonder dat je er echt op let. Toch kun je op deze manier een flinke hoeveelheid beweging meepakken die je anders niet had gekregen. Jullie kunnen achteraf altijd nog gezellig doorkletsen met koekjes of een lekker wijntje, maar dan wel met een voldaan gevoel!

3. Overal blokjes beweging meepikken

Vermijd liften en roltrappen. Neem de trap. Kijk of je (gedeeltelijk) naar je werk kunt fietsen of lopen. Stap een halte eerder uit en loop tien minuten. Maak grotere rondjes met de hond. Ga lopend wat boodschappen halen.

Doe je best om beweging mee te pikken op allerlei plekken. Door op een andere manier te kijken naar je dagelijks leven, ontdek je dat je makkelijk meer kunt bewegen. Bovendien helpen deze vormen van bewegen je vaak geld te besparen en meer ontspannen door het leven te gaan!

4. Lekker intensief aan de slag in huis

Stofzuigen is ook sport. Hetzelfde geldt voor het lappen van de ramen, het schrobben van de badkamer, het opruimen van je kledingkast of het inruimen van de vaatwasser.

Zie het huishouden niet langer als een vervelende sleur die nu eenmaal moet. Je kunt twee vliegen in één klap slaan. Maak je leefomgeving prettiger en word bovendien gezonder! Je hoeft niet meer zo op te zien tegen het stofzuigen, het bespaart je namelijk een ritje naar de sportschool!

5. Lachen, stoeien en vrijen

Wees kinderlijk. Kinderen bewegen de hele dag door, en blijven hierdoor gemakkelijk fit en gezond. Speel met kleine kinderen, ren lekker rond en schaam je niet. Dans met elkaar, speel tikkertje! Spelen is goed voor je. Je beleeft plezier en je houdt je lichaam lekker fit.

Bovendien is lachen een ontzettend goeie workout. Ook stoeien en vrijen met je partner zijn goeie manieren om je lichaam eens goed aan het werk te zetten. Bovendien zijn het de leukere dingen in het leven!

Vind het kind in jezelf. Wees bewegelijk en geniet van actief zijn. Op die manier blijf je makkelijker fit dan je ooit voor mogelijk hield!

Meer beweging met minder moeite?

Zoals je ziet hoeft het krijgen van voldoende beweging niet zo vervelend te zijn. Je kunt het combineren met plezier en je sociale contacten. Wil je meer praktische tips om makkelijker in vorm te blijven? Lees dan het handige boekje Lazy Fitness van Tiny Fisscher!

Lazy fitness
Lazy fitness
Tiny Fisscher

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test