Artikel opslaan

Sporten heeft voordelen

Als je gaat sporten is het belangrijk om eens flink wat voordelen op een rijtje te zetten. Zeker als je het lastig vindt om te starten met sporten. Sporten zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een veel beter humeur krijgt. Je kunt je beter ontspannen waardoor je ook weer beter kunt slapen.

Ook zorgt sporten ervoor dat je fitter en vitaler wordt waardoor je meer uit je leven kunt halen en er echt van kunt genieten. En dat een aantal keer sporten zorgt voor een beter lichaam is natuurlijk het allerbest, want wie wil dat nou niet?

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Zoek een maatje

Alleen sporten is saai en je zult merken dat je het minder lang kunt volhouden. Zoek een sportmaatje en je hebt meteen een stok achter de deur. Je zult dan wel moeten om de ander niet teleur te stellen. En je hebt natuurlijk iemand om mee te lachen en te kletsen.

Hebben je vriend(inn)en het te druk of kunnen jullie geen sport vinden die jullie allebei leuk vinden? Ga dan hardlopen met je hond, lekker gezond voor jullie allebei!

Doe wat je leuk vindt

Weet je niet welke sport je leuk vindt? Ga eens kijken bij verschillende sportscholen of verenigingen. Je kunt een proefles nemen en vaak is dit nog gratis ook! Vraag eens aan vrienden, familie of kennissen wat zij voor sport doen en of je misschien eens mag komen kijken.

En doe je een sport die je uiteindelijk toch niet zo leuk vindt? Probeer er dan zo snel als mogelijk is mee te stoppen en ga op zoek naar iets anders. Je moet het wel leuk vinden.

Plan het in je agenda

Zorg ervoor dat je duidelijk opschrijft in je agenda wanneer je gaat sporten en plan je afspraken er omheen. Wanneer je dit doet geef je jezelf ook echt de rust en de tijd om consequent te sporten.

Je maakt het jezelf ook gemakkelijker als je op dezelfde dagen en tijden sport. Denk niet: ‘één keer sporten overslaan kan geen kwaad’, want na één keer overslaan zal het vaker gebeuren. Plannen dus dat sporten!

Blijf genieten

Probeer het sporten zo leuk mogelijk te maken voor jezelf en probeer ervan te genieten. Neem je iPod mee en luister naar mooie muziek. Voel aan hoe sterk je lichaam eigenlijk is en hoe sterk het je maakt.

Drink een sportdrank die je lekker vindt of koop mooie sportkleren. Als je sporten leuk vindt, zul je het vaker doen en zal je je prettiger en gezonder voelen. Succes!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test