Artikel opslaan

“Only a healthy lifestyle will help
you achieve a fit body. No shortcuts.”

Zareen Khan

1. Vergeet de zomer

Wat maakt het uit wat anderen denken?

In de zomer is je lichaam vaak zichtbaarder voor anderen. En omdat zoveel mensen zich zo druk maken over wat anderen vinden, beginnen we massaal met diëten wanneer de eerste zonnestralen zich aandienen.

Maar weet je wat? Je gezondheid verhogen en fitter worden is een diepe levensverandering. Een proces van transformatie dat geen enkel gebied in je leven onaangeroerd laat.

Natuurlijk is het fijn om deze zomer goed in je vel te zitten. Maar weet je wat? Het is óók fijn om gezond en fit te zijn in de herfst en de winter.

Laat je gerust motiveren door de komst van de zomer. Maar besef dat het leven verder gaat na september. Als het je daadwerkelijk lukt om gezonder, fitter en slanker te worden dit jaar – al doe je erover tot januari volgend jaar – dan hoef je je de volgende lente niet eens meer bezig te houden met dit soort doelen!

Werk om goed in je vel te zitten, ongeacht het seizoen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Het gaat niet om je uiterlijk

Het uiterlijk van je lichaam is het resultaat van je acties in het verleden.

Het is niet bijzonder belangrijk of nuttig om je direct bezig te houden met je uiterlijk. Waarom niet? Simpel: op de lange termijn is je gezondheid het meest belangrijk.

Maak in vorm komen en je gezondheid verbeteren je doel. Dan volgt het uiterlijk dat erbij past vanzelf.

Richt je op je volgende stap. Wat kun jij vandaag doen om een gezonder en fitter lichaam te veroorzaken in de toekomst? Als je beter voor je lichaam gaat zorgen, begint het vanzelf te veranderen. Dan krijg je het ‘beach-proof’ cadeau als bonus.

Maak optimale gezondheid je doel, dan volgt een slanker en fitter lichaam vanzelf.

3. Snel resultaat is niet zo belangrijk

Misschien kost het je twee jaar om – met vallen en opstaan – een regelmatige sportroutine aan te leren. Prima!

Met iedere poging leer je weer iets. En na poging nummer 3, 5 of 10 krijg je het eindelijk voor elkaar. Zo’n simpele gewoonte heeft op de lange termijn een enorme positieve impact op je gezondheid (en dus je uiterlijk).

Het maakt niet zoveel uit dat het je wat tijd kost – je kunt namelijk de rest van je leven profiteren van deze gewoonte.

Verandering kost tijd. En onze patronen rondom beweging en voeding zijn vaak hardnekkig en lastig te veranderen.

Als je je blindstaart op snel resultaat, zul je constant gefrustreerd raken en terugvallen. Heb je een langere adem, dan kun je blijven proberen en bijsturen totdat het daadwerkelijk lukt.

Dus blijf proberen, blijf vallen, blijf opstaan – net zolang tot je het voor elkaar krijgt.

4. Succes wordt overschat

Leuk als je door hard diëten en trainen een platte buik hebt deze zomer. Maar wat is je plan voor daarna?

Succesvol zijn in je doel is één ding – deze voortgang vasthouden is een heel ander verhaal. Als de zomer voorbij is verdwijnt de motivatie, verval je in oude patronen en kun je in de lente weer opnieuw beginnen.

Niet leuk, niet gezond en niet erg effectief.

Staar je niet blind op je streefgewicht. Het doel is de levensstijl. Meet je succes niet af aan wat de weegschaal of je meetlint aangeeft. Meet je succes af aan je gedrag deze week.

Gesport? Succes. Veel groente en fruit gegeten? Succes. Gestopt met eten toen je vol zat? Niet teveel junk-food gegeten? Voldoende geslapen? Goed bezig!

Maak het verstevigen van gezonde gewoontes je doel. Hoe dieper je went aan die gezondere levensstijl, des te minder dat getal op de weegschaal gaat betekenen.

5. Het gaat niet om nieuwe technieken

Optimaliseren is leuk, maar ook een tijdrovende afleiding.

De basis is eenvoudig en vrij saai: eet niet teveel, eet vooral onbewerkte groente, fruit, peulvruchten, paddestoelen, noten, zaden en specerijen – beweeg veel, sport regelmatig, drink veel water, slaap voldoende.

Als een gezondheid je doel is zijn er geen ‘shortcuts’. Er zijn wel shortcuts om je uiterlijk aan te passen (van pillen tot chirurgie), maar die hebben altijd een negatieve invloed op je gezondheid.

Consistentie is de sleutel. Consistente saaiheid leidt tot geweldige resultaten.

6. Er moet een knop om

Je kunt haast niet slank en fit zijn terwijl je drie keer per week pizza bestelt. Als je je gezondheid echt belangrijk maakt, kun je geen fles wijn leegdrinken in het weekend. Je kunt niet ieder gebakje op je werk aannemen.

Je zult dingen moeten laten om een nieuw resultaat te veroorzaken.

Het is makkelijk om jezelf voor de gek te houden. Om jezelf wijs te maken dat het allemaal tegelijk kan. En misschien lukt het je, maar waarschijnlijk niet.

Het is belangrijk dat je die knop omschakelt. Dat je een beslissing neemt: ”Ik ga mezelf in vorm krijgen, ik word gezonder en fitter dan ooit!”

Stap in een nieuwe identiteit. Zie jezelf als iemand die graag goed voor zichzelf zorgt. Als iemand die dol is op gezond eten, dol is op sporten. Iemand die het geen probleem vindt om een stuk taart af te slaan.

Vergeet deze zomer. Maak een diepere transformatie. Als je gezond en fit bent zie je er elke zomer goed uit. Bovendien vergroot je met een betere gezondheid tegelijkertijd de kans dat je nog een heleboel zomers mag meemaken. ☀️

Gezond afvallen hoeft niet zo moeilijk te zijn

Moeiteloos-plantaardig-afvallen Bundel

We maken gezond afvallen onnodig moeilijk voor onszelf. In deze cursus ontdek je hoe je de Broednestmethode toepast op afvallen: met strategische veranderingen, in belachelijk kleine stappen.

Ontdek waarom je gezond en plantaardig kunt afvallen zonder veel te sporten en zonder constant honger te hebben. Leer hoe je je mindset verandert en ontdek hoe je je levensstijl stapje voor stapje aanpast op je nieuwe doelen.

Iedereen kan afvallen - jij ook. Doe je mee?

Gratis deelnemen aan cursus

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test