Artikel opslaan

Op gang komen kost veel moeite

Voortbouwen op succes uit het verleden, daar zijn ze in de tech industrie ontzettend goed in. Er was elektriciteit. Met elektriciteit werden transistors mogelijk, die maakten primitieve computers mogelijk. Computers maakten microchips mogelijk, en steeds betere chips faciliteerden steeds beter computers die zorgden voor steeds betere chips.

Binnen een generatie gingen we van elektronenbuis naar smartphone, en deze ontwikkeling komt pas net op stoom.

Als je eenmaal je eerste succes hebt geboekt, is het vaak eenvoudig om hierop voort te bouwen. Het zorgt er niet alleen voor dat je succesvoller wordt. Het zorgt er ook voor dat je met steeds grotere stappen vooruit komt.

Dat geldt voor je financiën, je professionele ontwikkeling, je persoonlijke ontwikkeling, je relaties, je geluksniveau én je gezondheid. Het één bouwt op het ander, waardoor je uiteindelijk steeds sneller vooruit komt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Gebruik je succes om sneller te groeien

Oké, klinkt goed. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe gebruik je je succes om sneller vooruit te komen? Een paar voorbeelden:

  • Neem de tijd om te leren van je successen en je fouten. Door conclusies te trekken uit je ervaringen, en het vervolgens anders aan te pakken, word je steeds effectiever.
  • Gebruik het geld dat je verdient met je bedrijf om verder te groeien. Zo komt er meer geld beschikbaar, en kun je steeds sneller groeien.
  • Gebruik een deel van je vermogen om slim te investeren. Hoe groter je vermogen, des te groter je stappen voorwaarts zijn.
  • Leer de basis van een kennisgebied. Zodra je de basis kent, kun je hierop voortbouwen met kennis over diepere onderwerpen. Deze kennis vormt vervolgens de basis voor nóg meer kennis. Hoe meer je weet, des te meer je wilt weten, waardoor je steeds meer kómt te weten.
  • Werk aan je geluk. Begin bijvoorbeeld met jezelf dankbaar voelen. Deze fijne gemoedstoestand vormt de basis voor een liefdevollere levenshouding, waardoor je nog gelukkiger wordt en vaker dankbaar zult zijn.
  • Door regelmatig te sporten maak je je lijf sterker, waardoor sporten steeds leuker en makkelijker wordt. En dat brengt je gezondheid in een opwaartse spiraal.
  • Door te investeren in je relaties ontwikkel en verdiep je ze. Hierdoor worden je vriendschappen en familiebanden steeds waardevoller, waardoor je er met steeds meer liefde in zult investeren en er steeds meer aan zult hebben.

Zodra je je eerste succes hebt geboekt, kun je er op voortbouwen. Zo zorg je ervoor dat je eerste succes de basis wordt voor je toekomstige succes, en kun je ontzettend ver doorgroeien met relatief weinig moeite.

Zodra je fiets eenmaal rijdt, kost het relatief weinig moeite om hem op gang te houden. Het kost vooral veel moeite om weg te rijden bij het stoplicht!

Kleine stapjes, groot resultaat

En dit systeem van toenemende momentum zorgt ervoor dat het zo effectief is om kleine stapjes te zetten.

De eerste stappen zijn vaak het moeilijkst, maar ze brengen ook het meest in beweging. Zodra je een aantal stappen hebt gezet richting je doel, zul je merken dat je momentum hebt opgebouwd. Dat je de fiets alleen nog maar gaande hoeft te houden. Dat dingen niet alleen makkelijker worden, maar dat je ook steeds meer resultaat boekt met minder moeite.

Wanneer je je eigen bedrijf opent heb je bijvoorbeeld weinig momentum. Het kost je veel moeite om vooruit te komen, en de resultaten zijn klein. Maar als je volhoudt, en je bedrijf verder laat groeien, dan zal dit veranderen.

Op een bepaald moment zijn er de middelen, de mensen en is er de kennis om veel resultaat te boeken. Dan is er voldoende mond-tot-mond reclame om ervoor te zorgen dat je blijft groeien. Dan zijn er vaste klanten en vaste medewerkers die de fiets gaande houden.

Bereik je doelen, stap voor stap

Dus laat je niet ontmoedigen door de eerste stappen. Alle begin is moeilijk. Boek een succesje, hoe klein ook. Zodra je iets voor elkaar hebt gekregen heb je de fundering gelegd voor een betere toekomst.

Blijf vervolgens bouwen op deze fundering. Voor je het weet heb je een geweldig gebouw gecreëerd.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test