β€œMen become wise just as they become rich,
more by what they save than by what they receive.”

Wilbur Wright

Video over rijk worden

Bekijk hieronder mijn video over rijk worden. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over rijk worden op YouTube.

1. Leef beneden je stand om rijker te worden

Run je huishouden als een klein bedrijf, en doe je best om winst te draaien. Je wordt namelijk alleen rijker als er meer geld binnenkomt dan eruit gaat.

Heel simpel, maar het is ontzettend belangrijk. Veel mensen houden zich vooral bezig met hoe ze meer geld kunnen verdienen. Maar je kunt net zo makkelijk rijker worden door minder geld uit te geven.

Door te besparen dus.

En het leuke is – bijna iedereen met een inkomen heeft de mogelijkheid om beneden zijn stand te leven. Ja – soms vereist het wat moeilijke beslissingen. Zoals:

  • Rijden in een goedkopere auto.
  • Minder luxe uitstapjes doen.
  • Minder vaak uit eten gaan of eten bestellen.
  • Goedkoper wonen.
  • Alleen dingen kopen die je nodig hebt.
  • Vaker dingen tweedehands kopen.
  • Etc.

Maar als je eenmaal gewend bent aan dit soort aanpassingen, kom je al snel tot de conclusie dat je leven nog steeds erg leuk kan zijn. En dat je tegelijkertijd geld overhoudt en dus rijker wordt.

Geld besparen begint bij overzicht. Hieronder vind je drie plekken om te beginnen:

  1. Bekijk mijn video + stappenplan over geld besparen
  2. Ontdek de 6 verrassende voordelen van zuinig leven
  3. Maak een begrotingdownload het Excel bestand op Leukegeit.nl

2. Zie geld als gereedschap

Geld is geen doel op zich, het is een gereedschap waarmee je kunt bouwen aan een vrijer leven.

Daarom is het belangrijk dat je het spaart. Want als je je hamer en decoupeerzaag weggeeft kun je geen mooie dingen meer bouwen.

Als je geld voornamelijk ziet als een doel, dan is het onwijs verleidelijk om het steeds maar weer uit te geven aan nieuwe iPhones.

3. Heb geduld en laat je niet verleiden

Kleine beetjes stapelen snel op. Door elke maand beneden je stand te leven word je rijker en rijker. In het begin lijkt het nutteloos, maar naarmate de tijd verstrijkt beginnen de resultaten behoorlijk op te stapelen.

Het enige dat jij hoeft te doen is je niet te laten verleiden om je geld uit te geven. Zolang je dat niet doet zul je steeds rijker worden.

Wat kun je doen om je geld te gebruiken om vrijer te worden?

In dit artikel lees je meer manieren om je geld voor je aan het werk te zetten, zodat je het Γ©cht gebruikt als gereedschap.

4. Probeer er niet rijk uit te zien

Mensen die er rijk uitzien zijn dat vaak niet. Sterker nog: hoe rijker je eruit wilt zien, des te armer je wordt.

Hoe dat werkt? Simpel: hoe meer geld je uitgeeft aan luxe leaseauto’s, grote huizen, dure smartphones en fancy kleding – des te minder geld er overblijft om te sparen.

Probeer een fijne levensstijl te ontwikkelen waarin je niet afhankelijk bent van luxe. Luxe maakt onrustig en ontevreden:

Minder geld uitgeven is de makkelijkste manier om je rijkdom te vergroten. Dus begin daar. Want zolang je gewend bent om al je geld te spenderen, heeft het geen enkele zin om je inkomen te verhogen. Want waarschijnlijk zul je dan alsnog alles uitgeven.

Begin met het bouwen van een goedkoper en eenvoudiger leven. Dan kun je later altijd nog je best doen om je inkomen te verhogen. :)

Meer tips om rijker te worden

Wil je stap voor stap rijker worden, minder geldzorgen hebben en je vrijer en blijer voelen? Bekijk dan mijn eBoek met daarin een praktisch stappenplan naar een financieel zorgeloos leven.

Lees meer over dit eBoek…

soChicken nieuwsbrief - maak je leven steeds leuker!

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 140.000 mensen gingen je voor! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. πŸ’›