Artikel opslaan

Stap voor stap naar het leven van je dromen

Het leven van je dromen. Dat klinkt mooi. Misschien klinkt het zelfs wel te mooi om waar te zijn. Toch kun je veel doen om je droomleven dichterbij te brengen.

De meeste mensen weten niet hoe hun droomleven er eigenlijk uit ziet. Ze hebben vage gevoelens van palmbomen, meer vrije tijd, minder zorgen en leuke ervaringen. Maar ze weten niet echt wat ze willen.

Als je uitzoekt wat je wilt, zul je vaak tot de conclusie komen dat je droomleven dichterbij is dan je denkt. Gebruik de onderstaande vragen om een beeld te krijgen van jouw droomleven, en er direct mee aan de slag te gaan.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Video – zo maak je je leven snel leuker

Bekijk hieronder mijn video over leuker leven. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over leuker leven op YouTube.

1. Waar wil je minder van?

We weten vaak precies wat we niet willen. En dat is waardevolle informatie. Maak een lijstje van de dingen waar je minder van wilt ervaren in je leven. Een voorbeeld:

 1. Minder gezeur van mijn familie.
 2. Minder stress.
 3. Minder geldzorgen.
 4. Minder vet op m’n lijf.
 5. Minder uitstellen.
 6. Minder zeuren.
 7. Minder negativiteit.

Er zijn een heleboel dingen waar je minder van wilt hebben. Fijn. Maak vervolgens een tweede lijstje met mogelijke stappen. Wat kun je doen om hier minder van te ervaren?

 1. Me minder bemoeien met de problemen van mijn familie en duidelijke grenzen stellen.
 2. Vaker sporten, vaker mediteren. Uitzoeken waar mijn stress vandaan komt en deze stressbronnen verwijderen.
 3. Meer inzicht krijgen in mijn inkomsten en uitgaven. Slimmer met mijn geld omgaan.
 4. Vaker sporten, minder snoepen, meer groente eten.
 5. Mijn uitstelgedrag aanpakken.
 6. Een armband om doen en die van arm verwisselen als ik zeur. Met als doel hem zo lang mogelijk aan dezelfde arm te houden.
 7. Beter mijn best doen om overal het positieve van in te zien.

Wees een beetje creatief, denk buiten de gebaande paden. Door je ergernissen van een afstandje te bekijken kom je vaak tot hele eenvoudige oplossingen. Kleine simpele dingen die je kunt doen om je leven verrassend snel te verbeteren.

2. Waar wil je meer van?

Als je weet wat je niet wilt, dan weet je vast ook wel waar je meer van wilt. Bijvoorbeeld:

 1. Meer rust.
 2. Meer gezondheid, fitheid, energie, slankheid.
 3. Meer tevredenheid.
 4. Meer geld.
 5. Meer leuke dingen doen.
 6. Meer uitdaging op je werk.
 7. Meer tijd voor je vrienden.

Maak ook hiervoor een lijstje met stappen die je kunt zetten.

 1. Vaker mediteren, een aantal verplichtingen schrappen, meer vrije tijd creëeren.
 2. Meer groente eten, meer bewegen.
 3. Dagelijks opschrijven waar je dankbaar voor kunt zijn die dag.
 4. Ga slim met je geld om en zorg dat je geld overhoudt.
 5. Doe op regelmatige basis iets leuks met een vriend(in).
 6. Praat met je baas, of stel zelf een uitdagend doel voor jezelf.
 7. Organiseer zelf spontane avondjes met vrienden.

Denk niet te moeilijk. Niet alles wat je wilt is makkelijk te realiseren. Maar veel dingen vergen slechts wat duidelijkheid, discipline en wilskracht.

3. Hoe ziet je ideale dag eruit?

Stel je voor dat je leven perfect zou zijn. Hoe zou een gemiddelde dag er dan uit zien? Wat zou je doen van het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je weer naar bed gaat?

Pak een notitieboekje of tekstverwerker en begin met schrijven. Het hoeft geen mooie roman te worden, jij bent de enige die het zal lezen. Maar zet het eens onder elkaar voor jezelf. Wanneer is je leven eigenlijk perfect?

En als je dit verhaal hebt geschreven voor jezelf, loop er dan eens doorheen. Welke stappen kun je zetten richting dit perfecte leven?

4. Wat wil je ervaren?

Het leven draait niet om dingen hebben. Het leven draait om ervaren. Je wilt dingen meemaken. En de vraag is, welke dingen wil je meemaken? Wat zijn je grote dromen?

 1. Een rondreis maken door Azië.
 2. Een eigen bedrijf opzetten.
 3. Manager worden van je afdeling.
 4. Bungeejumpen.
 5. Leren duiken.
 6. Een muziekinstrument leren bespelen.
 7. Een kind op de wereld zetten.

Rondreizen door Azië, leren duiken, bungeejumpen, zwanger worden én een muziekinstrument leren spelen kun je prima combineren. In een paar weken zelfs. Om maar aan te geven dat je grootste dromen soms heel bereikbaar zijn.

Als er dingen op dit lijstje verschijnen die je eigenlijk gewoon kunt gaan doen, waar wacht je dan nog op?

5. Hoe wil je je voelen?

Ja, ik heb wel een idee van hoe je je wilt voelen:

 1. Gelukkig
 2. Gezond
 3. Succesvol
 4. Vrij
 5. Liefdevol
 6. Verbonden

Maar niet iedereen komt tot deze gevoelens op dezelfde manier. De één voelt zich vrij in een rijtjeshuis met een fijne baan en een stabiel leven. De ander voelt zich pas vrij wanneer hij rondreist met een rugzak. De vraag is dus, wat moet jij doen om het gevoel op te wekken dat je zoekt?

En welk gevoel geef je de hoogste prioriteit? Ik ben altijd op zoek naar het gevoel van vrijheid en succes, dus geef ik daar prioriteit aan. Maar het kan ook zijn dat je je nu juist verbonden wilt voelen met andere mensen, of je dagelijks gelukkiger wilt voelen.

Aan de slag met je droomleven stappenplan

Door antwoord te geven op deze vijf vragen ontwikkel je al snel een praktisch stappenplan naar je droomleven. Nee, niet elke stap is eenvoudig. En niet alles is misschien even haalbaar. Maar dat maakt niet uit.

Er zijn veel dingen die je nu al kunt oppakken om zo de opwaartse spiraal in te zetten. Vanaf daar zul je merken dat het realiseren van je dromen steeds makkelijker wordt.

Vind richting in je leven

Wat wil ik met mijn leven? Bundel

Voel je dat het tijd is om meer richting in je leven te vinden? In deze Bundel zoeken we naar een nieuwe richting. Na afloop heb je een frisse kijk op het probleem en ben je in een betere positie om volgende stappen te zetten.

Ontdek prikkelende oefeningen, opdrachten en een nieuwe kijk op de vraag wat wil ik met mijn leven? We gaan in kleine stappen aan de slag richting meer voldoening en betekenis in je leven.

Gratis deelnemen aan cursus

Deze cursus ontving een gemiddelde waardering van 8,9 door duizenden deelnemers.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test