Artikel opslaan

“If you wished to be loved, love.”
Seneca

Makkelijk praten

Mijn leven was makkelijk. Ik werd geboren in een liefhebbende familie in het pittoresque Spijkenisse. Rijtjeshuis, stabiel gezin (oude zus, jonge zus en een konijn), lieve moeder die altijd thuis is, vader met stabiele baan, gezonde prakkies, kamperen in Frankrijk en ieder weekend chocolademelk en lange vingers. Kortom: een fijne jeugd met weinig zorgen. Nooit problemen op school (op rekenen en wiskunde na), nooit erg gepest (oké, wel een beetje), altijd fijne vrienden gehad.

Rond m’n veertiende verjaardag uit de kast gekomen zonder al teveel problemen. Studeren, voor mezelf beginnen, soChicken werd bijna automatisch succesvol (ik deed ten slotte waar ik goed in was). De liefde van m’n leven ontmoeten, samenwonen in het (nog veel mooiere) Schiedam. Samen de wereld rondreizen en ondertussen belanden in een oud huisje naast het heerlijke centrum van Delft (dit keer geen sarcasme).

Dus ja, ik weet het, ik heb makkelijk praten. Gespreid bedje, weinig te klagen, logisch dat je gelukkig kunt zijn.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

De weg naar boven

De meeste mensen op deze planeet hebben het minder makkelijk. Van een alleenstaande moeder in de bijstand in het Rijke Westen tot de hongerige moeder die zich afvraagt of haar kind de week overleeft in West Afrika. Van de ‘gelukkige’ miljonair die zijn grote liefde verliest bij een ongeluk, naar de ondernemer die zichzelf in een burn-out werkt om zijn gezin de stabiliteit te bieden die hij nooit heeft gekend, tot dat meisje achter de balie die als kind werd misbruikt door haar oom en vandaag wordt geslagen door haar vriend.

Het leven is soms bitter. En toch, welke uitdagingen het leven ook op je pad gooit, er is altijd een weg omhoog. Het is altijd mogelijk om jezelf vooruit te brengen naar de hoogste gevoelens van kalmte, liefde en dankbaarheid.

De weg naar boven is voor ieder mens anders. Voor mij betekent het minder stress, gezonder leven, liefdevoller zijn en waardevoller werk leveren. Voor een ander is het hebben van eten de eerste prioriteit, gezond eten iets van latere zorg. Er zijn echter altijd dingen die je kunt doen, al is het intern in je hoofd, om een stap vooruit te zetten.

Er is altijd een manier om je leven fijner en waardevoller te maken. Soms ligt het voor de hand, soms moet je er goed naar zoeken. Maar er is altijd een stap te maken, een eerste sprongetje naar een nieuwe toekomst. Het vragen om hulp, het schrijven in je dagboek, een paar minuten mediteren, even sporten, genieten van een stuk fruit, praten met een goede vriend, plannen, lezen, studeren, reizen, je onzekerheden verminderen, je compassie vergroten, durven vertrouwen en vaker je gevoel volgen.

Het delen van je geluk

En wat kun je met het leven als alles je mee lijkt te zitten? Wees dankbaar. Het is een voorrecht om in een gespreid bedje ter wereld te komen. En als je kunt, zet je talenten in om de wereld mooier te maken. Dat is wat mijn voorkeur heeft. Het gebruiken van mijn stabiele basis om mensen te helpen hun leven mooier te maken.

Niet omdat ik daar specifiek goed in ben, of omdat ik in een speciale positie ben om dat te mogen doen. Maar omdat ik er voldoening uit haal. Daarvoor hoef ik niet door een burn-out te gaan, daarvoor hoef ik geen lifecoach te zijn. En datzelfde geldt voor jou. De weg naar boven is voor iedereen anders, maar hij leidt bij iedereen naar hetzelfde punt: liefde. Liefde en rust.

Dus neem je eerste stappen naar boven. Zet die positieve spiraal in gang, en zodra je kunt, deel je vooruitgang. Kalme, liefdevolle en gelukkige mensen kunnen de wereld veranderen. Dus laten we de wereld veranderen en de weg naar boven inslaan. Niet vanuit paniek, stress en irritatie. Maar vanuit liefde, kalmte, dankbaarheid en geluk.

Dat werkt niet alleen een stuk makkelijker. Het geeft simpelweg een waardevoller resultaat.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test