Artikel opslaan

Eieren en je onderbewuste

De eierdoostheorie is een simpele productiviteitsmethode die je helpt je doelen sneller te behalen zonder stress. De kern van de Eierdoostheorie is een simpele gewoonte:

“Leg vanavond drie eieren voor morgen.”

Deze drie ‘eieren’ zijn belangrijke taken die je vooruit helpen richting je doelen. Door deze taken op te schrijven aan het einde van je dag word je productiever én effectiever. Dit heeft verschillende oorzaken:

  • Je weet in de ochtend direct waar je mee aan de slag kunt. Je stelt dus minder uit, je hoeft niet meer na te denken. Je pakt je lijst, pakt het eerste ei en gaat aan de slag.
  • Je kunt na je werk lekker ontspannen, omdat je de dag hebt afgerond en omdat je weet dat je al hebt nagedacht over wat je morgen gaat doen.
  • Je blijft automatisch bezig met je grotere doelen, in plaats van dat je enkel reageert op wat er gebeurt, omdat je drie belangrijke taken plant voor je dag.

Maar misschien nog het meest belangrijk: Je zet je onderbewuste aan het werk terwijl jij ontspant. Je geeft je onderbewuste alvast een takenlijst voor morgen, een aantal uitdagingen waar het aan kan werken terwijl jij bezig bent met andere dingen, zoals slapen.

Die simpele daad van een paar minuten plannen kunnen een enorm verschil maken. Je bent daadwerkelijk beter voorbereid op je dag omdat je onderbewuste al een hele nacht heeft kunnen werken aan de uitdagingen van morgen. En dat terwijl jij er niets voor hoeft te doen!

Wil je nog meer kracht halen uit je Eierdoostheorie? Met een kleine aanvulling aan de dagelijkse gewoonte kun je nog sneller vooruit komen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Een nieuwe gewoonte: Schrijf elke dag je doelen op

Als je ‘s avonds je notitieboekje opent, pak dan twee schone pagina’s voor je. Op de rechter pagina leg je je eieren voor morgen, zoals je dat elke dag doet. Op de linker pagina doe je echter iets nieuws: je maakt een lijst van de doelen die je wilt bereiken.

Deze lijst kan lang of kort zijn. Je kunt momenteel werken met één of tien doelen. Het gaat erom dat je de lijst opschrijft. Wat wil je bereiken? Waar werk je aan? Het opschrijven van je doelen heeft een aantal voordelen:

  • Je herinnert zowel je bewuste als je onderbewuste brein aan de doelen die je wilt bereiken. Hierdoor zul je automatisch betere eieren leggen. Je ziet ineens hoe je morgen een volgende stap kunt maken op een van je doelen, en plant vervolgens die taak in.
  • Door elke dag bezig te zijn met je doelen zul je simpelweg meer vooruitgang boeken. Je maakt bijna automatisch kleine keuzes die je vooruit helpen.
  • Je geeft je onderbewuste iets om over na te denken, iedere dag opnieuw. Hierdoor zal het makkelijker worden om je doelen te bereiken, simpelweg omdat je ‘plotseling’ de juiste oplossingen ziet.

Je onderbewuste is bijzonder slim. Het filtert de realiteit op basis van wat jij vraagt. Als het jouw doel is om meer te verdienen, dan zal je onderbewuste je plotseling wijzen op een goed boek over financiën, iets waar je normaal gesproken overheen zou kijken. De wereld zit vol prikkels, en door je onderbewuste duidelijk te laten weten waar je naar op zoek bent, zul je vaker de juiste oplossingen aangediend krijgen. Zonder moeite.

Dus iedere dag wanneer je je eieren legt, schrijf je je doelen op. Elke dag opnieuw.

Automatisch effectiever

Door elke dag bezig te zijn met je doelen, en door ze met de hand op te schrijven, activeer je je onderbewuste in jouw voordeel. Je zult merken dat je meer gefocust wordt op je doelen, en dat je ze hierdoor sneller bereikt dan je had gedacht.

De dagelijkse herinnering zorgt ervoor dat je betere keuzes maakt in je dagelijkse planning. En door je doelen keer op keer in je onderbewuste te injecteren, zet je het meest krachtige gedeelte van je brein in dienst van jouw ideale toekomst.

Het enige dat je hoeft te doen is je doelen regelmatig opschrijven. De rest gaat eigenlijk automatisch. Dus tijd om aan de slag te gaan en het simpelweg te proberen. Maak vandaag een lijst van je doelen als je je dag plant, en merk hoe je jouw effectiviteit supercharged!

Wil je meer praktische tips om je doelen sneller te bereiken, om je motivatie vast te houden en uitstelgedrag tegen te gaan? Lees dan ons populaire cursus tegen uitstelgedrag.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test