Wat sta je daar te twijfelen?

Zodra je weet wat je wilt doen, waarom zou je het dan niet gaan doen? Uiteraard, daar zijn talloze redenen voor. Maar als je nu eens goed naar je leven kijkt, hoeveel redenen zijn dan echt geldig?

Het is nu niet het juiste moment? Tja, de kans dat het ‘juiste moment’ ooit uit de lucht komt vallen is bijzonder klein. Je hebt veel te verliezen? Misschien. Maar besef dat je uiteindelijk niets te verliezen hebt. Je kunt niets meenemen je graf in. Je bent naakt. Het enige dat je hebt ben jijzelf.

Oke, je bent bang. Prima. Vraag jezelf dan eens af, waarvoor ben je bang? Wat houdt je precies tegen?

  • Is deze angst reรซel?
  • Zo nee, waarom loop je hier dan toch mee rond?
  • Zo ja, wat kun je doen om deze angst weg te nemen? Hoe kun je de negatieve gevolgen beperken?

Je doet het wel of je doet het niet

Je doet iets niet, totdat je het wel doet. Zolang jij nadenkt gebeurt er niets. Dat wil niet zeggen dat nadenken niet nuttig is, het wil alleen zeggen dat er niets gebeurt in je leven totdat je iets doet.

En als je wilt dat er dingen veranderen, is het dus tijd om iets te doen. Door dingen te doen leer je snel. Je bouwt momentum op, je kunt wijzigingen aanbrengen en zo gaandeweg je dromen waarmaken. Als je blijft nadenken, dan gebeurt dat alles niet.

Eerst is er de gedachte aan die geweldige website die je wilt starten. Als je hieraan blijft denken verandert er niets. Zodra je je website start heb je iets. Er is een uitgangspunt, je bouwt iets op, je bent iets aan het doen. Nee, je website is niet meteen geweldig, maar daar kun je aan werken. Blijven werken totdat je droom werkelijkheid is geworden.

Dus ja, gewoon doen!

Spring in het diepe. Daag jezelf uit. Neem een beslissing en ga vooruit. Doen is eng, spannend, opwindend en leerzaam tegelijk. Maar voor je het weet heb je iets in handen waar je trots op kunt zijn. En hoe het ook loopt, door te doen zul je groeien als mens. Je zult iets teweeg brengen in jouw leven en in de levens van anderen.

Dus onderzoek al die excuses die je voor jezelf bedenkt. Gooi ze uit het raam en ga iets doen! Werk aan je dromen en zie hoe ze werkelijkheid worden!

Zucht.

Zucht? Klinkt als een gevalletje uitstelgedrag. Geen zorgen, daar weet ik alles van. Wil je weten hoe ik mijn uitstelgedrag onder de knie heb gekregen? Schrijf je dan in voor deze eCursus en ontdek talloze praktische technieken die je van je uitstelgedrag zullen verlossen zodat je lekker kunt doen! Lees meer…

Zo maak je je leven steeds leuker โ˜€๏ธ

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. ๐ŸŒฑ

Begin direct

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! ๐Ÿ˜

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. ๐Ÿ’›