Je leukste project Zo maak je een geweldig-leven-stappenplan

Een geweldig leven klinkt leuk, maar hoe ga je te werk? Volg deze tips en ontwikkel een plan naar een geweldig leven!
Artikel opslaan

Video: Zo maak je je leven snel leuker

In de onderstaande video bespreek ik deze simpele oefening die je helpt je leven snel leuker te maken.

Bekijk hieronder mijn video over leuker leven. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over leuker leven op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Het is tijd voor een geweldig leven!

Hoe zou een geweldig leven er voor jou uit zien? Waarschijnlijk denk je er niet al te vaak over na, maar wanneer je jezelf deze specifieke vraag stelt dan komen de antwoorden vanzelf.

 • “Ik wil meer genieten en me minder zorgen maken.”
 • “Ik wil gezonder en fitter worden.”
 • “Ik wil minder negatief zijn en geen ruzie meer maken.”
 • “Ik wil meer geld verdienen.”
 • “Ik wil succesvoller zijn.”
 • “Ik wil meer reizen en meer avonturen beleven.”
 • “Ik wil socialer worden en meer vrienden maken.”

Zodra ik je de vraag stel, weet jij precies hoe je ideale leven eruit zou moeten zien. Meer van dit, minder van dat. Hoe komt het dan dat je leven misschien niet zo geweldig is? Precies, omdat je geen plan hebt gemaakt!

Stel jezelf twee simpele vragen

Oké, pak een stuk papier en een fijne pen. We gaan twee belangrijke vragen beantwoorden. De antwoorden op deze vragen zullen de basis vormen voor jouw plan.

 1. Waar wil ik minder van in mijn leven?
 2. Waar wil ik meer van in mijn leven?

Wat wil je wel, en wat wil je niet? Begin met schrijven. Schrijf alles op wat in je opkomt. Als jij het voor het zeggen had, hoe zou je leven er dan uitzien? En heel belangrijk: hoe zou je je willen voelen? Gooi al je gedachten op papier. Als je het gevoel hebt dat je klaar bent dan kunnen we beginnen met het ontwikkelen van een plan.

Download gratis stappenplan (PDF)

Snel richting vinden

Vind snel meer richting in je leven - gebruik mijn praktische 6-stappenplan om vandaag nog richting en houvast te ontwikkelen

Zo vind je snel antwoorden. Download nu gratis als PDF.

Download stappenplan PDF

Zo maak je een plan naar een geweldig leven

Pak er een notitieboekje bij, of maak gebruik van een excel of Google Drive document. We lopen langs ieder antwoord en gaan er direct een aantal acties en een kostenoverzicht aan koppelen. Op deze manier ontwikkel je super praktische stappen die je één voor één kunt zetten richting een geweldig leven.

Een voorbeeld. Jij wilt graag een socialer mens worden. Je wilt je minder onzeker voelen en makkelijker omgaan met mensen. Wat kun je doen om dit voor elkaar te krijgen?

 • Je kunt een boek kopen over sociale vaardigheden. Op die manier kun je een basis leggen voor je nieuwe toekomst. De juiste kennis en een paar handige technieken kunnen je aardig op weg helpen.
 • Je kunt de tips uit dit boek uitproberen op de mensen om je heen. Zo kun je stap voor stap je sociale vaardigheden ontwikkelen.
 • Je kunt ‘sociale’ mensen uit je omgeving observeren. Welke trucjes gebruiken zij? Hoe gaan zij om met situaties die jij lastig vindt? Wat kun je hiervan leren?
 • Je kunt er eens over praten met een goede vriend(in) die jij als voorbeeld ziet, uitleggen wat je probeert te bereiken en vragen om tips. Misschien kun je aan deze persoon advies vragen en direct oefenen.
 • Je kunt een cursus volgen, een workshop doen, naar een netwerk bijeenkomst gaan, Etc.

Een aardige actielijst die je een heel eind vooruit zou kunnen helpen. Wat zijn hiervan de kosten? In dit voorbeeld in ieder geval de aanschafprijs van een boek en waarschijnlijk een paar uur van je tijd. Als je verder wilt gaan met cursussen kost het uiteraard meer. Ben je bereid deze investering te doen? Zo ja, dan weet je nu wat je te doen staat!

Een tweede voorbeeld. Je wilt geen stress meer ervaren en meer innerlijke rust voelen. Wat kun je doen?

 • Je kunt achterhalen wat jou op dit moment het meest gestrest maakt. Schrijf het op en analyseer je antwoorden. Zodra je dit gedaan hebt kun je stappen ondernemen om deze stressbronnen te verkleinen of te verwijderen.
 • Je kunt een boek lezen over het verminderen van stress, of over het vinden van innerlijke rust. Je kunt wat tijd investeren in het uitvoeren van de tips in dit boek.
 • Je kunt een structurele oplossing zoeken om meer innerlijke rust te ervaren. Zo kun je je aanmelden bij een yogaschool of regelmatig gaan hardlopen met een vriend(in). Je kunt ook iedere avond gaan mediteren, een dagboek beginnen of voortaan met volle aandacht de hond uitlaten.

Er zijn opnieuw allerlei dingen die je kunt doen om je levenskwaliteit te verhogen. In dit soort gevallen zijn de kosten verwaarloosbaar. Als je echt van je stress af wilt, en echt meer innerlijke rust wilt ervaren dan weet je wat je te doen staat!

Stel je prioriteiten en ga aan de slag!

Welk actiepunt wil je het liefst aanpakken? Waar kun je echt niet meer mee/zonder leven? Begin met datgene wat je het liefst wilt veranderen. Het voordeel van het maken van een stappenplan is dat je super praktische taken hebt die je één voor één kunt afronden.

Zelfs de meest complexe, ingewikkelde problemen kun je stap voor stap verkleinen of laten verdwijnen. En zelfs het meest fantastische ideaalbeeld kun je stap voor stap realiseren in je leven.

Wil je meer tips om je doelen stap voor stap te bereiken? Ontwikkel dan meer discipline met mijn eCursus voor meer discipline en minder uitstelgedrag. Bekijk eCursus…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test

Reacties

 • Elise Koliakoudakis-den Hertog says:

  vooral dat stukje over wat je meer en minder wil in je leven……is zeker stof tot nadenken!!

 • Sabine says:

  Dit artikel heeft me zo geholpen. Hierin beschrijf je het doel: “Ik wil socialer worden en meer vrienden maken”. Dat was zeker mijn hoofddoel. Alleen wist ik niet hoe ik het aan moest pakken. Ik had/heb vrienden, maar was in mijn ogen gewoon te stil. Vooral met vreemden om me heen. Je beschreef ook hoe het doel aangepakt zou kunnen worden. Door bijvoorbeeld een boek te kopen over sociale vaardigheden. Ik heb dus een boek over communiceren gekocht dankzij dit artikel en ben al zoveel zekerder geworden! Bedankt voor dit artikel!

 • Dieuwke says:

  Geweldig filmpje en artikel Jelle! En o zo waar! En daarnaast is het nog eens zo, dat wanneer je iets heel graag wilt en je dat visualiseert het gemakkelijker wordt om je wens te realiseren. Focus is het sleutelwoord! Ik ga meteen zo’n lijstje maken!