Daar sta je dan

Het is nacht. Jij rijdt terug naar huis na een gezellige avond. De weg is uitgestorven en je kunt lekker doorrijden. Totdat je aankomt bij dat ene kruispunt. Geen auto te bekennen, geen fietser, geen voetganger. Maar jij moet stoppen en wachten.

Het stoplicht staat op rood. En het blijft op rood staan. Aan de overkant zie je de straat afwisselend rood en groen kleuren. Je stoplicht is kapot. Je beseft dat je staat te wachten op iets wat nooit zal gebeuren.

Wachten op iets wat nooit zal gebeuren

Miljoenen mensen staan op dit moment voor het kapotte stoplicht. Te wachten. Ze zijn ontevreden met hun leven, en ze wachten op de ‘groene verlosser’. Ze wachten tot iemand ze komt helpen. Ze wachten op iets dat nooit zal gebeuren.

Dat doen ze waarschijnlijk omdat ze niet beseffen dat het stoplicht kapot is. Ze geloven echt dat het plotseling groen zal kleuren. Ondertussen klagen ze over hun huidige situatie zonder dat het in ze opkomt dat zij de situatie zelf kunnen veranderen.

Niemand komt je leven mooier maken!

Nee, ik wil je niet aanzetten om door rode stoplichten te rijden. Maar je weet hoe dat gaat. Als het stoplicht nooit groen kleurt dan zou je wel gek zijn om te blijven wachten, toch?

Het Kapotte Stoplicht Syndroom heeft je te pakken als je wacht op hulp. Als je de verantwoordelijkheid voor jouw leven, jouw geluk, in andermans handen legt. Als je eindeloos blijft wachten totdat iemand je leven mooier komt maken.

Dat gaat niet gebeuren. Althans, de kans is niet groot. We zijn allemaal druk met ons eigen leven. Jouw leven interesseert de meeste mensen niet zo. Als je verandering wilt dan zul je dat zelf moeten doen.

Jouw leven. Jouw verantwoordelijkheid. Dus is de vraag: Sta jij te wachten op iets dat nooit zal komen? Of neem je je leven in eigen hand?

Rij door rood of bel het nummer dat op het stoplicht staat. Bel desnoods de politie als je het netjes wilt doen. Maar wat je ook doet, sta daar niet te wachten, je schiet er niets mee op. Niemand komt je redden! Niemand komt je problemen oplossen!