Maandag begin ik weer met afvallen

Mensen die willen afvallen stellen dit vaak uit. Ze willen dolgraag een mooi figuur of een betere gezondheid, maar ze hebben niet het gevoel dat ze daar op dit moment iets aan kunnen doen. “Ik heb nu de hele dag al ongezond gegeten, dan maakt dat ene stuk taart ook niet meer uit. Morgen ga ik weer gezond eten.”

Dit geldt niet alleen voor afvallen. Het geldt ook voor het voltooien van taken, zoals het huishouden of het schrijven van een belangrijke paper. Je wilt graag productiever, liefdevoller, opgeruimder, slanker of aantrekkelijker worden maar je stelt het toch nog even uit. Waarom eigenlijk?

Je leven verandert pas zodra jij verandert

Jij hebt je eigen leven in de hand, en het verandert dus ook niet totdat jij iets onderneemt. Als jij graag wilt afvallen maar besluit volgende week pas te beginnen met gezond eten weet je dat je je doel voorlopig nog niet bereikt. Als je graag dat project wilt afronden maar toch kiest voor een avondje Netflix of een middagje op Facebook kijken zal je wens nog niet in vervulling gaan.

Besef dat jij degene bent die je leven kan sturen. Als je iets graag wilt kun je er direct mee aan de slag gaan, des te sneller boek je resultaat.

Onderneem direct actie voor snel resultaat

Dus stel dat je vandaag bedenkt dat je toch wel erg graag wat kilootjes kwijt wilt. Dan kun je hier direct mee beginnen, iedere calorie die je vandaag bespaart hoef je er namelijk volgende week niet meer af te werken. Waarom zou je wachten tot maandag als je direct gezond kunt gaan eten? Dat is toch wat je wil?

Vind je dat je huis even een opfrisbeurtje kan gebruiken, maar ben je van plan over een uurtje naar bed te gaan? Waarom ruim je niet alvast even de huiskamer op? Of misschien kun je toch nog even de vaat wegwerken voordat je naar bed gaat.

Door direct actie te ondernemen bereik je niet alleen sneller je doel maar krijg je ook enorm veel energie. Je zelfvertrouwen groeit en dat is goed voor je motivatie. Het is niet altijd moeilijk om je gedrag te veranderen. Het is vaak gewoon een kwestie van ‘doen’ en er niet teveel over denken.

Trots op jezelf

Door direct bezig te zijn met datgene wat je wilt bereiken komt er nieuwe creatieve energie vrij. Je hebt namelijk direct het gevoel dat je iets zinnigs doet met je leven. En dat is een heerlijk gevoel waarmee je graag in slaap wilt vallen. Sterker nog, soms word je er zo enthousiast van dat je liever wakker blijft om nog even verder te gaan. Gewoon beginnen is namelijk vaak het enige wat je hoeft te doen, dan komt de rest vanzelf.

Dus waarom zou je het bereiken van je dromen uitstellen tot morgen, volgende week of zelfs volgend jaar? Begin er gewoon aan. Zet vandaag nog een eerste stap, hoe klein ook. Dan weet je dat je in ieder geval iets dichter bij je doel bent gekomen, en dat geeft een heerlijk gevoel.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test