Artikel opslaan

High tea-en is populair en gezellig

Het organiseren van een eigen high tea is populair, omdat het lekker en gezellig is om samen met een groep vrienden samen te zijn. Daarom helpen we je graag op weg met een kerst high tea. Het is namelijk erg origineel en heel goed zelf te organiseren.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Lekker winterse thee inkopen

Haal verschillende soorten winterse thee in huis. Denk aan een lekkere rooibos thee, kaneelthee, Earl Grey en speciale winterse melanges. Je kunt ook online (zoals bij ons favoriete theewinkel Biothee) op zoek gaan naar andere originele melanges jasmijn thee en heerlijke soorten groene thee. Hoewel kant en klare theezakjes makkelijk zijn ziet losse thee er gezelliger en ambachtelijker uit.

Het is een high tea – oké vooruit, koffie mag ook

Niet iedereen is fan van thee. En hoewel je echt een high tea organiseert, zijn sommige mensen erg blij als er ook koffie op het menu staat. Laat de koffieliefhebbers niet links liggen en ga op zoek naar bijzondere koffiesmaken.

Heb je een fancy espresso apparaat met melkschuimer? Dan kun je hier natuurlijk aardig mee uit de voeten. Ben je net als ik terug aan de ouderwetse filterkoffie, dan ben je snel klaar. Kies een goede en lekkere koffie die speciaal voor filtermaling bedoeld is.

Met een pot koffie kun je ook variëren

Ga je lekker een pot koffie zetten? Ook dan is er genoeg variatie te vinden in de winkels. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende koffiebonen en smaaksterktes. Bovendien kun je de koffie zelf voorzien van een smaakje. Koffie heeft ook voor de theeliefhebber een belangrijk voordeel: Het smaakt geweldig met slagroom.

Hebben de kinderen geen zin in thee of koffie? Zorg dan voor warme chocolademelk – ook lekker met slagroom, maar dat hoeven we je vast niet te vertellen.

Bij een kerst high tea horen kersthapjes

Kerst is big business in de voedselindustrie. Dat is leuk, want je hebt bijna onbeperkt keuze uit speciale kersthapjes die je kunt opdienen bij je high tea. Zorg voor een paar mooie etagières en mooie bakjes en borden. Tijd om je gasten te overladen met heerlijk eten.

Met kerst is er zoveel lekkers te eten

Wat dacht je van heerlijke kerstchocolaatjes, bonbons, warme hapjes met bladerdeeg, lekkere sandwiches belegd met groente spreads, chocoladetruffels, stukjes luxe kerststol en natuurlijk onweerstaanbare wraps met hummus, avocado en rucola. Vergeet daarbij de scones en een tongstrelende chocoladefondue niet. Lekker met aardbeien of spekjes.

Of de frituurpan aan mag? Het is jouw feestje! Zelfs uit de frituurpan kunnen later op de avond heerlijke hapjes komen die prima in je high tea passen, een lekkere afwisseling op alle zoetigheid.

Alleen maar thee en koffie?

Natuurlijk niet. Kerstdiners zijn juist zo gezellig omdat iedereen na een paar uur een flink slokje op heeft. Als je gaat voor alcohol bij je high tea kun je natuurlijk kiezen voor drankjes als Tia Maria en Baileys. Maar schrik niet als mensen na een uur of drie wel even klaar zijn met thee, koffie en likeurtjes.

Haal lekkere wijn in huis en zorg voor bier en andere drankjes. Rode wijn is winters en straalt gezelligheid uit. Donker en smaakvol bier is ook erg geschikt met kerst.

Het draait hier niet om thee – echt niet

De essentie van je high tea zit hem niet in de thee of de hapjes. Het zit hem in urenlang gezellig tafelen met de leukste mensen in je leven! Pin je dus niet vast op thee maar verzorg een onvergetelijke en gezellige avond aan tafel. Dat is je doel!

Start met thee, koffie en chocolademelk en schenk later op de avond ook andere dranken. Verspreid de hapjes ook gelijkmatig en opbouwend. Bedenk dat mensen snel vol zitten van een high tea! Zorg dus dat er ruimte overblijft voor je lekkere hapjes later op de avond.

De aankleding van je high tea – zorg voor magie

Zorg dat je een tafel hebt waar al je gasten comfortabel aan kunnen zitten. Een high tea duurt over het algemeen een hele avond (of middag) en je wilt niet dat iedereen met pijn in zijn rug naar huis gaat. Denk aan het licht (kaarsjes en veel lampjes!), de aankleding van de tafel, de (kerst)muziek, de geur en de temperatuur.

Maak een paar weken van tevoren een leuke uitnodiging om je gasten alvast lekker te maken. Zorg voor een ontspannen en gezellige sfeer. Zorg voor magie!

Ehh… een high tea in de tuin?

Wil je echt dat je gasten niet uitgepraat raken over jouw high tea? Organiseer dan een Siberische kerst high tea in de tuin. Regel een grote partytent vol met kerstlichtjes, een tafel met veel kaarsen en huur een goede terrasverwarmer! Lekker muziekje erbij en als je geluk hebt helpt de natuur je een handje door het te laten sneeuwen.

Een high tea is anders

Een high tea is anders dan een kerstdiner en daardoor juist heel leuk. Het is een soort op visite zijn, maar dan intiemer en met een grotere focus op het eten en drinken. Het hangt tussen een diner en een bezoekje in. Leuk is dat er gedurende een paar uur kleine hapjes worden klaargezet, waardoor iedereen aan het einde van de avond toch vol zit.

Wil je iets anders leuks proberen? Maak dan een mooie dessert table.

Wees creatief met je high tea

Hoe jouw eigen kerst high tea er ook uit komt te zien: Wees creatief. Er is zoveel leuks te bedenken. Ga ermee aan de slag en organiseer een onvergetelijke kerst high tea! Je gasten zullen er ontzettend van genieten, en jij ook.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test