1. Begin je dag met zelfliefde (niet met technologie)

Waar begin jij je dag mee? Als je bent zoals veel mensen dan trek je meteen je smartphone tevoorschijn. Even Instagram en Facebook checken.

Wil je meer zelfliefde opbouwen? Werk dan aan een ochtendroutine die dat stimuleert. Drie gewoontes die je helpen meer zelfliefde op te bouwen:

  1. Mediteer. Ga even zitten, kom tot rust en neem de tijd voor jezelf. Laat je zorgen, twijfels en stress van je af vloeien. En voel je helemaal thuis in je eigen lichaam.
  2. Schrijf in je dagboek. Door te reflecteren op je dag gisteren, en op wat er vandaag komen gaat, houd je je hoofd schoon en kun je beter relativeren. Dat vermindert twijfel en onzekerheid en helpt je de rest van de dag liever voor jezelf te zijn.
  3. Herinner jezelf aan je goede kanten. Heel simpel. We zijn vaak bezig met wat er niet goed aan ons is, en wat we fout doen. Maak er een punt van om jezelf eraan te herinneren wat er juist wel goed is, en voel je daar dankbaar voor. De goede eigenschappen waar je blij mee bent, de dingen die je bereikt hebt gisteren, de aspecten van je leven waar je dankbaar voor kunt zijn.

Die laatste tip kun je eenvoudig verweven in je ochtendroutine. Hang bijvoorbeeld iets op in de douche om jezelf eraan te herinneren positief over jezelf te denken.

Hang een briefje op, plak een sticker op de deur, print een mooie quote uit of schrijf met een markeerstift op de spiegel. Vervolgens herinnert dit je elke ochtend om liever voor jezelf te zijn.

Simpel en effectief.

2. Minder Instagram, meer lifestagram

Als je weet dat je goed bent zoals je bent, dan hoef je niet steeds aan iedereen te bewijzen dat je leven zo leuk is.

Heb je de neiging om veel aandacht te besteden aan Facebook en Instagram? Haal jezelf dan terug naar het moment, en ervaar je leven simpelweg in dit moment.

  • Je bent goed zoals je bent.
  • Je leven is nu goed zoals het is.
  • Je hoeft aan niemand te bewijzen hoe leuk je leven is.
  • Je hoeft niemand ervan te overtuigen dat je het waard bent om van gehouden te worden.
  • Je mag simpelweg tevreden zijn.

Je bent een geweldig persoon – ook zonder hippe foto’s en toffe updates. En ook zonder volgers, likes en shares. Jouw leven is jouw leven. Je hoeft je niet te meten aan anderen en je hoeft je niet beter voor te doen.

Kom vaker in het moment. Meer Lifestagram. Minder twijfels, onzekerheden en jaloezie. Minder bezig zijn met wat anderen van je denken en meer genieten van die kostbare secondes die samen je kostbare leven vormen.

3. Durf te spelen en helemaal jezelf te zijn

Als we spelen dan zie je pas echt hoe gek we eigenlijk zijn. En hoe leuk. Wanneer we spelen zijn we echt – authentiek. Dan geven we ons helemaal over aan wie we echt zijn.

Spelen werkt ontwapenend. Het brengt ons dichter bij onszelf. Zonder maskers. Dat – en het is een geweldige manier om stress en negatieve gedachten uit te bannen.

Dus ja – speel meer. Niet alleen maakt het je leven veel leuker, het helpt je ook dichter bij jezelf te blijven en meer van jezelf te houden.

Grijp je kans – alleen vandaag!

Wil je verder bouwen aan je zelfvertrouwen? Alleen vandaag is de prijs van mijn online zelfvertrouwen cursus – Loslaten wat mensen van je denken drastisch verlaagd.

Lees meer over deze actie…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test