Artikel opslaan

Nergens zin in en toch productief

Laatst had ik nergens zin in. Ik was verkouden, ik voelde me een beetje moe en het liefst zou ik op de bank gaan liggen. Maar ik had nog ontzettend veel te doen. En omdat ik al een paar dagen verkouden was, had ik al een paar dagen weinig gedaan.

Dus ik besloot een afspraak met mezelf te maken. “Ik mag lekker op de bank gaan liggen, maar eerst doe ik een paar hele simpele, kleine taken.”

Ik koos direct een simpele taak die ook nog eens heel nuttig is. Ik zette zo’n 20 artikelen uit mijn dagelijkse schrijfbestand over in de backend van de website. En toen ik daar eenmaal mee klaar was, had ik helemaal geen behoefte meer om op de bank te gaan liggen.

Dus? Dus uiteindelijk heb ik ook nog de mail weggewerkt, mijn weekly review gedaan en wat willekeurige kleine taken verricht. En ik voelde me geweldig.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Begin klein voor grote resultaten

We hebben allemaal weleens geen zin om te werken. En vaak heeft dat niet eens zozeer te maken met onze bui, maar vooral met de taken die voor ons liggen en hoe we daarmee om gaan.

  • De taken zijn overweldigend en te groot.
  • Je weet niet waar je moet beginnen.
  • De taken zijn slecht gedefinieerd.
  • Je doet meerdere dingen tegelijk.

Stel, je staat midden in een kamer. En het is een enórme bende in die kamer. En het is jouw intentie om die rommel op te ruimen. Waar begin je?

Je krijgt jezelf pas aan de slag zodra je de enorme rommel loslaat, en simpelweg begint met het opruimen van iets simpels. Bijvoorbeeld al het afval er tussenuit halen. Of alle rondslingerende kleding in de wasmand gooien. Dat is een simpele, afgebakende taak. En het is vaak de eerste stap naar een opgeruimde kamer. Want als je eenmaal bezig ben ga je zonder problemen door.

Begin en houd het klein

Kleine taken zetten je in beweging. Ze zijn behapbaar en ze schrikken je niet af. En zodra je ze hebt afgevinkt voel je je goed, en geniet van je van het momentum dat je opbouwt.

Dus blijf niet staren naar een grote project, die ingewikkelde opdracht of die bende in je huis. Begin klein. Pak iets op en doe het. Eén ding tegelijk. Voor je het weet ben je lekker in beweging. En voor je het weet ben je alweer klaar en kun je lekker voldaan op de bank gaan liggen.

Wil je meer tips om je discipline op te bouwen en je uitstelgedrag te verminderen? Schrijf je dan in voor mijn praktische eCursus voor meer discipline.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test