Artikel opslaan

Hoe gezond leven ongezond kan worden

Zodra je besluit om gezonder te gaan leven zijn er plotseling tientallen dingen die je kunt aanpassen in je leefwijze: stoppen met e-nummers, biologisch eten, supplementen slikken, superfoods aanschaffen en ga zo maar door.

In bijna alles wat je doet, in ieder product dat je koopt is nog ruimte voor verbetering. Het kan altijd gezonder, en er zijn altijd mensen te vinden die je kunnen vertellen waarom de producten die je nu gebruikt een optimale gezondheid in de weg staan.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Geobsedeerd over gezond leven

Zodra je de weg van gezond en natuurlijk leven inslaat, lijkt het alsof je plotseling niets meer kunt eten. Overal is wel iets op aan te merken, en er zijn altijd wel betere varianten te vinden.

Op deze manier kan het aanpassen van je dieet en je leefwijze een stressvolle ervaring worden. Je ervaart schuldgevoelens, hebt het gevoel dat je je lijf tekort doet. De ironie van een dergelijke obsessie is dat het je eerder minder gezond maakt dan gezond.

Als je leeft met een constant sluimerend gevoel dat je je gezondheid misschien niet optimaal ondersteunt, dan kun je je gezondheid juist schaden. Jezelf zorgen maken en piekeren veroorzaken stress, en stress is één van de meest schadelijke dingen die je je lichaam aan kunt doen.

Vorm nieuwe, gezonde gewoontes

Wat is de makkelijkste en gezondste manier om je leefwijze aan te passen? Simpelweg door het stap voor stap te doen, en gaandeweg nieuwe gezonde gewoontes te vormen.

Wanneer iets een gewoonte is geworden hoef je er niet meer over na te denken. En wanneer je ergens niet over na hoeft te denken ervaar je geen stress. Hoe relaxter jij in het leven staat, des te beter je in staat zult zijn om je gezondheid echt naar een hoger niveau te brengen.

Wen jezelf dus aan om gezonde producten te gebruiken, leer welke keuzes je moet maken in de supermarkt, en maak het jezelf gemakkelijk. Wees niet constant bezig met je gezondheid, maar ontwikkel gezonde gewoontes zodat het allemaal automatisch gaat.

Geniet onbezorgd van een gezond lichaam

Perfectionisme is geen houding die je moet toepassen op je gezondheid. Want wanneer je van jezelf vraagt dat je perfect eet, leeft en beweegt zul je veel stress ervaren. En stress is één van de minst gezonde toevoegingen aan je leven.

Pas je manier van leven dus liever rustig aan. Wees niet bang om af en toe nog een ‘kunstmatig’ product te eten. Til je gezondheid rustig naar een hoger niveau, vorm gezonde gewoontes en geniet onbezorgd van een gezond en rijk leven.

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test