Artikel opslaan

1. Bereid je maandag voor, op vrijdag

Is het je weleens opgevallen dat een dag veel interessanter is als je er plannen voor hebt gemaakt? Door op vrijdag even na te denken over je maandag maak je die dag een stuk minder vervelend.

Maak een lijstje met de taken die je maandag wilt bereiken. En zorg dat er iets inspirerends tussen zit. Zoals een taak die je richting een lange termijn doel helpt, iets dat je heel graag wilt bereiken.

Dankzij deze kleine inspanning geef je jezelf al iets om naar uit te kijken gedurende het weekend. Je maandag is niet langer een donker gat aan het einde van je weekend. Het wordt een interessante dag met concrete activiteiten die je richting je doelen helpen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Zorg voor wat plezier op maandag

Waarom moet maandag een duffe dag zijn? Waarom gaan mensen vooral later in de week op stap? Ga gewoon eens op maandag uit eten met een goede vriend(in). Pak een filmpje of houd thuis een lekkere relax avond. Kook een lekker diner bij kaarslicht, bak koekjes, lees een fijn boek of ga 's avonds lekker naar de sauna.

Maandag mág leuk zijn. Echt, je hoeft niet te wachten tot donderdag voordat je van het leven mag genieten.

3. Neem je werkleven onder de loep

Als je leeft van weekend tot weekend, en echt een hekel hebt aan maandagen, dan is er misschien iets mis op je werk. Vind je het wel leuk wat je doet? Heb je nog wel genoeg uitdaging? Wordt het misschien tijd voor wat verandering?

Praat er eens over, of zet je gedachten even voor jezelf op papier. Vaak hoef je niet meteen van baan te verwisselen om de boel weer leuk te maken. Een simpel gesprek met je leidinggevende kan vaak al wonderen doen. Een nieuwe verantwoordelijkheid, promotie, het afstoten van een vervelend project, noem maar op.

En soms kom je tot de conclusie dat je beter op zoek kunt gaan naar een nieuwe uitdaging. Op naar een leven waarbij je uitkijkt naar de maandag!

4. Vul je weekend met kwaliteit

Het weekend is voor de meeste mensen een periode van vrije tijd. Tijd om op te laden, om dingen voor jezelf te doen. Wat doe jij met deze tijd? Vul je het met activiteiten en mensen die je energie geven? Of vul je de tijd met activiteiten en mensen die je energie wegzuigen?

Hoe meer voldoening je uit je weekend haalt, des te minder vervelend het is dat het weekend voorbij is. Simpelweg omdat je lekker bent opgeladen en er weer tegenaan kunt.

Soms kosten dingen die je echt voldoening geven wel meer tijd, geld en moeite. Een heerlijke strandwandeling kost je een middag, aardig wat energie en benzinegeld. Maar je hebt achteraf wel het gevoel dat je leeft. Dat gevoel zal die Netflix middag je echt niet bezorgen!

Vul je weekend met dingen die je voldoening geven. Dat wil niet zeggen dat je je dagen moet volplannen. Misschien haal jij dit weekend juist voldoening uit rust. Let er op dat je niet altijd kiest voor de makkelijkste weg. Lui zijn (dat is iets anders dan rusten) geeft meestal niet zoveel voldoening.

5. Leef van moment tot moment

Iedere minuut is een minuut. Iedere dag is een dag. Of het nu maandag is of zaterdag, het leven stroomt gewoon door. Er is in essentie geen verschil tussen een maandag en een zaterdag, behalve het verschil dat je in je hoofd creëert. De zon komt op en gaat onder, zonder dat het zich druk maakt om de dag van de week.

Je leven is een aaneenschakeling van nu's, van momenten. Het ene moment zit je achter een bureau, een ander moment ben je aan het dineren met vrienden. Dat maakt het ene moment niet beter dan het andere moment.

Je hoeft niet op te zien tegen een moment dat gaat komen. Er is alleen nu. Nu ervaar je wat je nu ervaart. Dat is nu waar, en dat is straks waar.

Zie het leven als een stromende rivier. Niet als een verzameling van losse kreken. Maandag staat niet los van al het andere. Het is wat het is, gewoon een dag in je leven. Een dag die net zo fijn kan zijn als je zaterdag, als je het toelaat.

Lekker vaag, maar absoluut het overwegen waard. Zodra je ieder moment meer begint te waarderen voor wat het is, zullen je maandagen leuker en lichter worden. Net als iedere andere dag in de week!

Fijn weekend!

 

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test