Artikel opslaan

Je ergens op verheugen is een kinderlijke emotie

Weet je nog hoe je je als kind voelde als je bijna op vakantie ging? Je stuiterde waarschijnlijk door het huis van opwinding. Of wat dacht je van Sinterklaasavond, de dagen voor je verjaardag of de dag voordat je op schoolreis ging.

Als volwassene is het leven misschien iets minder magisch dan het was toen je nog kind was. Toch kun je je nog steeds verheugen op leuke dingen. Door je ergens op te verheugen krijg je direct een stoot levenslust.

Je krijgt zin in het leven, je kunt niet wachten tot het zover is en in afwachting van het leuks dat staat te gebeuren voel je je opgewekt en vrolijk.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Je verheugen maakt je dag mooi

Wanneer kun je een vervelende dag op je werk beter verdragen? Met het weekend in het vooruitzicht of met een complete werkweek voor de boeg? Juist, het eerste. Als je iets hebt om je op te verheugen kan dit je hele dag dragelijker en leuker maken.

Als je weet dat je ‘s avonds met een leuke vriendin naar de film gaat vliegt de dag voorbij. Je hebt zin in vanavond en je weet dat er, hoe vervelend het ook is op je werk, iets leuks in het verschiet ligt.

Door je ergens op te verheugen sleep je jezelf door moeilijke of saaie momenten heen. En heb je het gewoon prima naar je zin op het werk? Dan voel je je dubbel zo goed! Want een leuke dag afsluiten met iets leuks voelt heerlijk toch?

Waar kun je je op verheugen?

Maak voor jezelf eens een overzicht van zaken waarop je je op dit moment zou kunnen verheugen. Denk aan de lange termijn zoals vakantieplannen, bruiloften, feesten, bedrijfsuitjes, een cursus volgen etc.

Denk ook aan de korte termijn zoals het weekend, naar de film gaan, uit eten gaan, vrijen, een boek lezen, naar de sauna gaan etc.

Door deze lijst te maken ontdek je misschien dat er heel veel dingen in het verschiet liggen waar je je op kunt verheugen. Deze zaken kunnen je opvrolijken als je het een keer niet naar je zin hebt. Denk aan alle leuke dingen die nog staan te gebeuren om jezelf op te vrolijken.

Zorg voor meer leuks in je leven!

Zorg ervoor dat je je iedere dag op iets kunt verheugen. Dit kunnen kleine en grote dingen zijn. Als je ‘s middags merkt dat je dag eigenlijk een beetje saai is, kun je iets regelen waar je je op kunt verheugen.

Reserveer een restaurant, spreek met iemand af of beloof jezelf een lekker warm bad vanavond.

Zorg dat je je op zowel de korte als de lange termijn kunt verheugen. Boek eens een weekendje weg voor over een maand of twee, en spreek met iemand af om naar de spa te gaan over drie weken. Ga deze week naar de film en ga vanavond een taart bakken.

Hou jezelf in de gaten

Natuurlijk, je moet je iedere dag op iets kunnen verheugen. Maar dat wil niet zeggen dat je je iedere dag op hetzelfde moet verheugen. Beloof jezelf niet iedere dag een reep chocolade, en beloon jezelf niet alleen met games of wijn!

Je wilt hiermee je levenslust oppeppen en geen verslavingen opwekken of aanwakkeren! Varieer en probeer zoveel mogelijk samen te doen met andere mensen, dat levert de meeste voldoening op.

Breng kinderlijke magie terug in je leven!

Je ergens echt op verheugen voelt misschien een beetje kinderachtig, maar het is een krachtige manier om meer flair aan je leven te geven.

Denk zowel groot als klein. Zorg ervoor dat er leuke dingen in het verschiet liggen. Hierdoor krijg je meer levenslust en ben je iedere dag vrolijker!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test