Artikel opslaan

Meer uit je dag halen

Wil je er vandaag een geweldige dag van maken? Dan kun je het beste gisteren beginnen. Met een beetje voorbereiding geef je jezelf een vliegende start. En niet alleen dat, de simpele beslissing dat morgen een geweldige dag gaat worden vergroot de kans dat het daadwerkelijk lukt.

Zelf ben ik groot fan van het voorbereiden van mijn dag, en hieronder heb ik 13 super effectieve tips onder elkaar gezet die ook mij regelmatig helpen meer uit mijn dag te halen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

11 Tips om meer uit je dag te halen

 1. Laat je dag niet aan het toeval over. Neem de avond van tevoren even de tijd om de dag door te nemen en op te schrijven wat je vandaag wilt bereiken. Schrijf 1-3 belangrijke taken op. Op deze manier hoef je vandaag niet na te denken over wat je te doen staat, en kun je meteen aan de slag.
 2. Geef jezelf een vliegende start. Bereid je ontbijt de dag van tevoren voor. Zelf eet ik elke dag overnight oats met vers fruit. De havermout staat klaar, ik gooi er alleen nog wat fruit doorheen. Wil je helemaal vliegend beginnen? Leg dan alvast je kleding neer voor de dag.
 3. Sta vroeger op. Eerder opstaan dan normaal voelt heel productief. Je wint er tijd mee, en je dag voelt langer. Ga de dag van tevoren eerder naar bed om te voorkomen dat je juist mínder uit je dag haalt omdat je moe bent.
 4. Doe direct iets constructiefs. Dat kan van alles zijn. Sommige mensen vinden het fijn om de dag te beginnen met een meditatie of met wat beweging. Ik begin mijn dag met het schrijven van een artikel. Het is fijn om direct iets nuttigs te doen, omdat je dag dan al direct een beetje succesvol voelt.
 5. Begin ’s ochtends aan je belangrijkste taak. Ben je aangekleed en helemaal klaar om de dag te beginnen? Pak dan je takenlijstje van de avond ervoor erbij, en begin aan de taak die het meest belangrijk voor je is. Vraag jezelf af: welke taak brengt me dichter bij mijn doelen, of draagt op dit moment het meeste bij aan de kwaliteit van mijn leven? Pak die taak op, ook al vind je het een moeilijke of vervelende taak. Hij kan maar uit de weg zijn.
 6. Gun jezelf een wedstrijd die je kunt winnen. Ja, je wilt veel uit je dag halen vandaag. Maar besef ook dat je graag aan jezelf wilt bewijzen dat het je lukt. Stel dus niet té hoge eisen aan jezelf. Als je jezelf iedere dag teleurstelt dan beschadig je je zelfvertrouwen waardoor je op de lange termijn steeds minder uit je dag haalt.
 7. Geef jezelf extra tijd. Een slimme manier om dat te doen is door de dag(en) ervoor te koken in grote hoeveelheden. Maak bijvoorbeeld een gezonde soep die je invriest. Deze kun je eten als lunch. Of bespaar ’s avonds tijd doordat je gewoon een gezonde maaltijd uit de koelkast kunt pakken die je eerder hebt bereid.
 8. Houd het simpel. Veel uit je dag halen wil niet zeggen dat je moet rennen en vliegen, of je hoofd vol moet stoppen met verschillende taken tegelijk. Veel uit je dag halen betekent vooral dat je gestructureerd en gefocust werkt. Maak je niet druk, maak je rustig. Dan krijg je veel meer voor elkaar.
 9. Maak er een paar goede gewoontes van. Je hoeft het niet te laten bij één super effectieve dag. Pak deze tips één voor één op, en maak er gewoontes van. Bereid bijvoorbeeld elke dag even voor ’s avonds, en ontwikkel een avondroutine waarbij je je kleding klaarlegt en je ontbijt alvast maakt. Zo haal je keer op keer meer uit je dag.
 10. Houd jezelf lekker upbeat. Je dag voelt beter als je je lekker vrolijk, optimistisch en liefdevol voelt. Richt je op de dingen die goed gaan en ga van het goede uit. Laat je niet meeslepen door negativiteit of verlammende gedachten.
 11. Geniet van je dag. Meer uit je dag halen betekent niet dat je alleen druk moet zijn en in je hoofd moet leven. Je haalt juist het meeste uit je dag als je lekker in het moment leeft. Je hebt je dag al voorbereid, dus je hoeft niet meer zoveel na te denken. Je hoeft het alleen maar te doen. Ondertussen kun je de dag met volle aandacht ervaren en er oprecht van genieten.

Zo haal je nog meer uit je dag

Met meer discipline haal je elke dag meer uit je dag. Waarom? Omdat je met meer discipline simpelweg dingen kunt doen waar je eigenlijk geen zin in hebt.

Ik heb een praktische cursus voor je klaarstaan met talloze tips om meer discipline te ontwikkelen en je uitstelgedrag te verminderen.

Bekijk mijn populaire cursus tegen uitstelgedrag hier…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test