Artikel opslaan

Lekker snel vooruit

We beginnen even met nerd-talk. Eerst was er Ruby, een programmeertaal ontwikkeld om programmeren sneller en makkelijker te maken.

Maar sommige programmeurs vonden dat het sneller kon. Zij ontwikkelden een framework, een raamwerk waarbinnen programmeurs nog sneller applicaties konden bouwen.

Zij noemden dit framework Ruby On Rails. Doordat ‘Ruby’ op ‘Rails’ is gezet, ga je als ontwikkelaar sneller vooruit. En ik heb dat altijd een mooie metafoor gevonden voor persoonlijke ontwikkeling.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Leg de infrastructuur neer

Ook jij bent een ontwikkelaar. Je ontwikkelt een betere versie van jezelf. Niet met programmeercode, maar met je gedachten en acties. En persoonlijke groei gaat vaak harder als je het op rails legt.

Hoe dat werkt? Het houdt in dat je investeert in de infrastructuur die nodig is om verder en sneller te groeien.

Bijvoorbeeld:

 • Je ontwikkelt je sociale vaardigheden. Hoe beter je met mensen om kunt gaan, des te makkelijker je je doelen kunt bereiken.
 • Je leert een nieuwe taal voordat je een jaar gaat rondreizen. Doordat je de lokale taal spreekt kun je dieper in de cultuur duiken.
 • Je bouwt aan de gewoonte om dagelijks te mediteren, waardoor je beter kunt omgaan met de stress als je promotie krijgt.
 • Je zorgt ervoor dat er altijd een berg groente en fruit in huis is, waardoor je automatisch gezonder gaat eten.
 • Je neemt de tijd om goed te leren programmeren voordat je een ingewikkelde applicatie gaat bouwen, waardoor je veel sneller kunt ontwikkelen.
 • Je neemt de tijd om een project goed te plannen. Dankzij je planning verloopt het project vloeiend en ben je op problemen voorbereid.
 • Je begint in november met het voorbereiden van de feestdagen. Hierdoor ben je in december lekker zen, en kun je er optimaal van genieten.
 • Je pleegt onderhoud aan je huis voordat het écht nodig is, zodat je voorkomt dat er hout gaat rotten en er ineens lekkage ontstaat.
 • Je investeert tijd en geld in een automatisch bewateringssysteem voor je planten, waarna je ze nooit meer water hoeft te geven.
 • Voordat je begint met beleggen, neem je een paar maanden de tijd om het onderwerp te bestuderen zodat je daarna weet wat je doet.
 • Je neemt de tijd om theorie te bestuderen over de sport die je beoefent, zodat je er snel beter in wordt.
 • Al voordat je begint met rijlessen begin je met het bestuderen van de theorie. Omdat je weet wat er op je af komt, verlopen de rijlessen soepeler.

Door je voor te bereiden en te investeren in goede ‘infrastructuur’, kom je sneller vooruit met minder moeite. En vaak lever je ook nog eens meer kwaliteit, maak je minder fouten en groei je verder dan je zonder rails zou doen.

Het aanleggen van infrastructuur is niet gratis

Nee, het kost tijd, energie, geld en aandacht. En dat is juist het punt. Je stagneert je groei tijdelijk om vervolgens sneller en verder te kunnen groeien. In plaats van dat je ‘gewoon begint’, en constant hobbels en bobbels moet trotseren.

Rails zijn super glad, ze bevatten geen hobbels en bobbels. En als ze er eenmaal liggen, kun je je er met relatief weinig energie overheen bewegen. Dat is een groot voordeel.

Je besteedt een periode aan het neerleggen van de infrastructuur, waarna je vervolgens supersnel vooruit kunt komen. Soms snappen mensen in je omgeving niet wat je aan het doen bent. Maar zodra je eenmaal klaar bent om je rails in gebruik te nemen, vlieg je vooruit.

[jouw voornaam hier] On Rails. Mooi spul.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test