1. Je staat midden in de maatschappij

Als je elke dag met de auto naar je werk rijdt zie je eigenlijk maar weinig van de maatschappij en de mensen om je heen. Je loopt ‘s ochtends naar de parkeerplaats, stapt in je auto en op je werk loop je vanaf de parkeerplaats naar je bureau.

Wie regelmatig met het openbaar vervoer reist heeft automatisch meer contact met de maatschappij. Je bent als OV reiziger vaak op de hoogte van de laatste nieuwtjes en je komt in contact met veel verschillende mensen van veel verschillende achtergronden.

Bovendien kom je veel buiten en zie je dus gewoon wat meer van de wereld. Je blijft tegelijkertijd op de hoogte door de gratis krant te lezen.

2. Beter voor je weerstand

Waar veel mensen samenkomen wemelt het altijd van de bacteriën, virusjes en andere potentiële ziekmakers. In de beschermde omgeving van je auto en het kantoor kom je aanzienlijk minder verschillende ziekmakers tegen. Waarom zou je dan toch met het OV willen reizen?

Door steeds opnieuw in contact te komen met al deze ziekmakers in kleine hoeveelheden neemt je weerstand toe. Je lichaam maakt namelijk tegen deze ziekmakers anti-stoffen aan. Zodra je dan een keer zwakjes bent en dan in contact komt met het virus heeft je lichaam al anti-stoffen aangemaakt en loop je dus veel minder risico om ziek te worden.

Je kunt het OV dus zien als een soort griepprik. Door regelmatig met het OV te reizen wordt je weerstand steeds bijgewerkt voor de laatste nieuwe virussen!

3. Meer tijd voor jezelf

Als je in de auto zit is het de bedoeling dat je goed op het verkeer let en je dus niet bezighoudt met andere zaken. Buiten handsfree bellen of het luisteren van audio is er niet veel meer wat je kunt doen.

In het OV heb je echter veel meer tijd voor jezelf. Je kunt in de ochtend even je dag plannen, je agenda doorlopen, mindmappen op een project of de tijd juist gebruiken om te leren. Je kunt een interessant boek lezen om je als professional te ontwikkelen. Kun je soms niet zitten? Zorg dan dat je altijd een iPod bij je hebt met lekkere muziek en eventueel ook leuke podcasts en audioboeken.

Het OV kan juist een plek zijn waar jij je als professional kunt ontwikkelen omdat je iedere dag tijd hebt om de dag te plannen en later te evalueren.

4. Je hoeft je niet druk te maken

Wie te laat op zijn werk komt vanwege een lange onverwachte file wordt geacht voortaan eerder van huis te vertrekken. Als je echter te laat komt vanwege een uitgevallen treinstel noemt men het ineens ‘overmacht’.

Als je met het openbaar vervoer reist heb jij zelf de touwtjes niet in handen. Aan de ene kant kan dit je juist ergeren. Aan de andere kant kun je ontspannen met het idee dat je er toch weinig aan kunt veranderen. Bovendien kent het OV niet echt files. Het kan zijn dat er hier en daar storingen optreden of dat je een tijdje moet staan. Toch houdt het OV je in de meeste gevallen wel in beweging. Als er dan echt een keer een grote storing is verkeer je altijd in gelijkgestemd gezelschap! Een ideaal moment om contact te maken met nieuwe mensen!

5. Je bent groen bezig

Wie reist met het OV is groen bezig, alle treinen van de NS rijden sinds dit jaar op 100% groene stroom. Hoewel het openbaar vervoer veel stroom kost stoot het niet direct schadelijke stoffen uit zoals je auto wel doet. Door te reizen met het OV kun je bijdragen aan een meer beperkte CO2 uitstoot.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test