Bespaar tijd door je taken sneller af te ronden

Wie sneller werkt is eerder klaar. En wie eerder klaar is kan andere dingen gaan doen. Als je meer tijd wilt doorbrengen met je gezin, meer tijd wilt besteden aan je hobby’s of simpelweg relaxter je dag af wilt sluiten op je werk, is sneller werken een oplossing.

In plaats van te treuzelen gebruik je je tijd efficiënt. Je werkt snel door de taken van de dag heen, zodat je uiteindelijk tijd en energie overhoudt voor andere dingen. Hieronder vind je 10 tips die je helpen om sneller te werken.

10 Tips om sneller te werken

Sneller werken is niet moeilijk, het vraagt alleen een klein beetje discipline. Hieronder de tips:

  1. Stel jezelf na iedere taak de vraag: “What’s next?” En maak direct een begin aan de volgende taak. Stop nooit aan het einde van een taak omdat je dan makkelijker uitstelt om te beginnen.
  2. Werk met een klein dagelijks takenlijstje zodat je niet overweldigd raakt. Plan liever minder dan je kunt doen dan meer, en overtref je takenlijst voor een extra goed gevoel.
  3. Begin de dag met de taak die je het meest vervelend vindt. Zodra je deze taak af hebt lijkt de rest kinderspel.
  4. Geef jezelf pas een beloning als je een taak hebt afgerond. “Pas als ik deze mail heb beantwoord ga ik koffie halen/naar het toilet/lunchen.”
  5. Verzamel kleine taken die op elkaar lijken, en voer die in één keer uit. Beantwoord bijvoorbeeld alle mail van de dag achter elkaar in plaats van verspreid over de dag.
  6. Zet een kookwekker op je bureau, en spreek met jezelf een tijd af waarbinnen je de taak zult afronden. Laat je motiveren door de tikkende wekker om deze afspraak met jezelf echt na te komen.
  7. Werk alleen aan taken die je dichter naar je belangrijke doelen toe brengen. Verspeel je tijd niet aan nutteloze taken, schrap ze zonder pardon uit je leven.
  8. Laat je niet afleiden door collega’s of social media. Schakel notificaties van email, Twitter en je telefoon uit. Zet een koptelefoon op om kletsende collega’s te ontmoedigen.
  9. Als je geen zin hebt om aan een taak te beginnen, blijf dan niet wachten en uitstellen totdat je wél aan de taak begint. Ga gewoon iets anders doen op je takenlijst waar je wél zin in hebt.
  10. Doe je best om geen werk te creëren. Als je klaar bent ben je klaar. Je hoeft geen werk te verzinnen om je tijd te vullen, geniet van je vrije tijd en gebruik deze tijd om lekker op te laden na een productieve werkdag.

Eerder klaar zijn betekent niet automatisch dat je je vrijgekomen tijd moet vullen met extra werk. Dat kan gebeuren, als jij dit toelaat. Door echt te profiteren van de extra tijd die je hebt vrijgemaakt vergroot je de kwaliteit van je leven. Je hebt ten slotte meer tijd voor zaken die je echt leuk en belangrijk vindt.

Meer tips om productiever te werken

Wil je leren hoe je sneller, efficiënter én effectiever kunt werken? De onderstaande boeken helpen je je leven op orde te brengen, en je snel door je takenlijst heen te komen. Ook deze nieuwsbrief voorziet je van goede tips om sneller te werken!

Heb je regelmatig last van uitstelgedrag en ben je op zoek naar tips om je uitstelgedrag te verminderen? Bekijk dan onze eCursus…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test