Douchekranen en palmbomen

Een normale ochtend in zonnig San Diego. We verbleven bij een geweldige CouchSurfer met een iets minder geweldige luxaflex die meer zon doorliet dan dat het tegenhield. Tijd om wakker te worden. De afgelopen negen weken heb ik met mijn vriend Billy de Amerikaanse West-kust verkend. Van Vancouver naar San Diego, en tot zover is het een fantastische reis geweest.

Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en stap onder de douche, terwijl op Twitter de uitslag van de Website van het Jaar Verkiezing is begonnen. Ja, er was een mooie Awardshow in Amsterdam. Maar hier zijn palmbomen. En wie zou denken dat soChicken opnieuw in de prijzen zou vallen? Ik in ieder geval niet. Langzaam kwamen de resultaten binnen, en ik maakte mezelf emotioneel alvast klaar voor een tafeltje bij de Cheesecake Factory, waar ik vanmiddag mijn teleurstelling onverantwoord weg zal eten met behulp van een stuk taart zo groot als mijn hoofd.

En toen, een verbaasd gilletje uit de woonkamer. “Jel! soChicken is beste én populairste website geworden!” Ik kon het moeilijk geloven. En terwijl het nieuws langzaam doordrong, en ik langzaam afscheid nam van mijn middag in de Cheesecake Factory, besefte ik hoe dankbaar ik mag zijn. Voor alle trouwe bezoekers die de moeite hebben genomen om te stemmen. Voor alle lieve berichtjes die ik zo vaak ontvang. Voor de bijzondere mensen die mij helpen soChicken leuker, mooier en nuttiger te maken voor meer mensen. Alweer een award waar ik me niet voor hoef te schamen (zoals de bowling awards uit mijn jeugd, don’t ask) maar zowaar trots op kan zijn!

Ik draaide de gecompliceerde Amerikaanse douchekraan dicht (en geloof me, dat is niet altijd eenvoudig) en rende naar mijn laptop. Om alle mensen te bedanken via social media. Er kwamen honderden felicitaties binnen, wat me een ontzettend warm en overweldigend gevoel gaf. Steeds als ik bij een WiFi hotspot kwam stroomden er weer tientallen felicitaties binnen. Het was gek, en fantastisch. En ik voelde ineens zo sterk voor wie ik dit allemaal doe.

Mijn reis zit er bijna op. En jullie hebben er een geweldig verhaal van gemaakt. Want of soChicken nu had gewonnen of niet, ik besef me steeds sterker hoe bijzonder het is dat ik mag schrijven voor zulke geweldige mensen. Dat mijn werk een klein deel mag uitmaken van de levens van zoveel bijzondere mensen die zichzelf en de wereld om hen heen gelukkiger, puurder en liefdevoller willen maken.

Dus bedankt voor alles, bedankt dat soChicken in je leven mag zijn. You are awesome. :)

Gevolgd door een blije foto van mij in de Grand Canyon, waar ik klamme handen van kreeg, maar dat terzijde:

wvhj

Ik ben klaar om de palmbomen in te ruilen voor herfst en Sinterklaas. Om met frisse energie aan de slag te gaan voor alle mensen voor wie soChicken een onderdeel van hun leven is geworden. En om gezellig de fiets te pakken als ik ergens moet zijn, in plaats van de auto. Tijd om er een geweldig jaar van te maken! :)