Artikel opslaan

Waarom zou je wachten?

Iedereen heeft wel een bijzondere droom voor de toekomst. Het openen van een eigen winkel, van carrière wisselen, een opvanghuis beginnen, je eigen bedrijf opstarten of juist op vroege leeftijd kunnen stoppen met werken.

De vraag is, doe jij op dit moment iets om je grootste droom werkelijkheid te maken? Veel mensen koesteren dromen die ze reserveren voor ‘de toekomst’. Het liefst zouden ze hun droomleven nu al ervaren, maar toch wordt het nog even vooruit geschoven.

Vaak schuiven mensen de realisatie van hun grootste dromen voor zich uit vanwege interne belemmeringen. Het kan zijn dat je bang bent voor de veranderingen, de onzekerheid. Of je denkt dat je droom te mooi is om waar te maken, dat jij het niet kan of het niet verdient.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Vanuit acties maak je je dromen waar

Het is echter belangrijk om te beseffen dat je veel kunt bereiken in het leven. Ook dingen die op dit moment niet zo waarschijnlijk lijken. Wanneer jij je leven echt wilt veranderen dan is dat mogelijk, maar niet als je alleen blijft dromen.

Dromen worden werkelijkheid door actie te ondernemen. Die leuke taartenwinkel opent zichzelf niet, een eigen bedrijf komt niet zomaar uit de lucht vallen, het opzetten van een stichting is niet plotseling voltooid als je op een ochtend wakker wordt.

Je kunt iedere droom die je koestert dichter bij de realiteit brengen door actie te ondernemen. Door iets te doen om je leven te veranderen zul je resultaten gaan zien.

Je moet ergens beginnen

Het realiseren van een grote droom kun je gewoon zien als een groot project. Je zult research moeten doen naar de haalbaarheid en mogelijkheden, in contact komen met de juiste mensen, keuzes maken, taken afronden en de motivatie hoog houden.

Het belangrijkste is echter dat je begint. Als je jezelf bijvoorbeeld wilt omscholen dan kun je hiervoor de eerste stappen zetten. Win informatie in, vraag brochures aan, praat met mensen die al in de gewenste branch werken.

Besef dat het zetten van de eerste stap vaak al een belangrijk moment is. Je hebt officieel besloten dat je deze droom wilt realiseren. Je hebt de keuze gemaakt om te beginnen. Vanaf nu is het een kwestie van doorgaan.

Denk stap voor stap en zie je droom dichterbij komen

Een droom realiseren doe je stap voor stap. En om stap voor stap te kunnen werken zul je eens die eerste stap moeten zetten. Waarom zou je altijd maar blijven dromen? Onderneem actie, zet die eerste stap.

Als je niets doet zul je je droom nooit werkelijkheid zien worden. Ga iets ondernemen, maak een begin en haal je dromen dichterbij!

Meer tips om je dromen te realiseren?

Ontdek welke zaken je belemmeren en hoe je deze belemmeringen uit de weg kunt ruimen. Ontwikkel het lef dat nodig is om je dromen te bereiken en te doen wat nodig is om je droom te realiseren.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test